Ahojte.chcem sa opytat moze mat dieta 5 dni po sebe koliku .Nekojim ho a davam mu nutrilon.Uz viac nez mesiac ho uzivam a teraz to zacalo.Ake mate vy s tym skusenosti a ake mliecko je podla vas najlepsie.Lekar nam povedal,ze nutrilon.
Ja som davala synovy Nutrilon HA koli alergii a nemal koliky jedine že by si skúsila iné mliečko
Inak ti neporadím
po mesiaci užívania až teraz? To sa mi nezdá.Náš teda nemal koliku,ale nemohol dobre kakať,tak sme mu miesto normálneho nutrilonu na doporučenie dr. kupovali nutrilon comfort a super hned od prvého dňa.Určite by som mu do mliečka dávala niečo na prdíky,nejaké kvapky .Výborné sú baby calm na prírodnej báze a pomáhajú i na koliky,alebo probiotické kvabky bio-gaya,ale nám pomáhalo len to mliečko.Držím palce,nech ste čoskoro bez problémov.
My sme z Nutrilonu tiez kakali len raz za dva dni a to bol des.Zmena mlieka pomohla,davali sme al 110,hned zabralo a kakali sme dvakrat za den..koliky mozu byt aj z neschopnosti dietata stiepit laktozu a to bol zrejme nas pripad.Uz papame Hami,normalne mliecko.
ja som davala nutrilon obidvom mojim detom a som spokojna, nemenila by som mlieko, len by som zacala davat kazdy den probioticke kvapky bio gaya a tiez na prirodnej baze baby calm, ked sme toto zacali davat ani sme nevedeli co je to bolest bruska.
@denulienkad ahoj, ja mam skvele odporucania na mliecko firmy TOPFER - je bio, detickam velmi chuti. Treba naozaj skusit, v dnesnej dobe, ked si precitame zlozenie tych umelych mliek, tak je to naozaj na zaplakanie, co tym detom odmalicka davame :(
ahoj, my mame dvojicky.. takze koliky boli pre nas adrenalinovou zabavou :D ked ma jedno dieta koliku.. je to hrozne. .ale ked dve..a naraz... je to hardcord :D nam velmi pomohli na koliku kvapky Coliprev s enzymom laktaza.. deti velmi upokojili a prejavy koliky sa postupne zmiernovali.. aj brusko menej bolelo a uz nebolo take nafucane.. vrelo odporucam skusit... 🙂
my tiez akurat kolikujeme.. kamaratka my odporucila kvapky Coliprev..a velmi si ich chvalila.. ako vidim.. filipka3 ma tiez s nimi bohate skusenosti 🙂 my ich berieme zatial iba par dni.. ale musim povedat ze ked to porovnam s tymi dnami dozadu. a teraz.. je to riadny rozdiel.. mala je ovela spokojnejsia.. kludnejsia... brusko uz nema ani take nefuknute.. takze zatial si ich velmi chvalim aj ja 🙂
@denulienkad to je tazko povedat, co a z coho to je. Sleduj ho, robte masaze bruska, teply obklad alebo kupel, olejceky a kvapky pomahajuce pri kolike, ak to kolika je, tak to moze ciastocne pomoct. Kolika prichadza a odchadza tak nejak sama. Mozes stav zmiernovat, ale casto proste treba len vydrzat. Nutrilon s tym nemusi mat nic spolocne. Treba dieta sledovat, konzultovat s lekarom. Mozno casom nieco zistite a mozno vobec nie a prejde to samo. Sleduj aj aku ma naladu, aku ma stolicu, ci sa zmenil apetit....atd.
@denulienkad ahoj no ja mam z nutrilonom skusenosti nas maly vsetko mi vracal hned ako dopapal strasne plakal tak sme presli na bebu a zacali sme mu aj davat infakol to su take kvapky v podobre sirupčeka a krasne nam prestal plakat pekne zacal papat a dnes uz mame 3 mesiace a papame uz bez tazkosti ;) tak drzim prsteky nech to uz mate za sebou 🙂
myslim ze kolikami si asi musia prejst vsetci... neexistuje asi sposob ako sa im vyvarovat a vyhnut.. jednoducho to tak nejako patri k babatku :D ale my sme vyuzili moznost znizit prejavy koliky a pomoct malej aby nemala az take hrozne prejavy.. bolesti.. krce.. velmi nam pomohli kvapky Coliprev s enzynom laktazy.. malej sa viditelne ulavilo.. brusko uz nemala tak nafuknute.. a aj placu bolo menej 🙂 odporucam skusit 🙂
@denulienkad My sme davali obycajny nutrilon a tiez z toho mal problemy. Presli sme na nutrilon comfort a bolo po nich. (Aby si ho mala lacnejsie, da sa na predpis od pediatra a zabera lepsie ako nutrilon anticolic.) Inak problemy s bruskom nam sposoboval aj vigantol. Vysadili sme, kupili vitamin D kvapky od Jamiesonu a bol pokoj. Maly ma takmer devat mesiacov a ja neviem, co je to kolika.
my mame tiez negativne skusenosti s Nutrilonom.. a maly mi hrozne plakaval.. stale sme nevedeli preco.. a mysleli sme ze je to obycajna kolika.. skusali cvicit masirovat a tak.. az som to nevydrzala a isli sme k pediatricke kde nam odporucila skusit kvapky Coliprev.. obsahuju enzym laktazu.. a malemu sa hned ulavilo.. uz tak velmi neplakal...ani brusko nemal tak velmi nafknute.. keby som bola vedela skor.. urcite by som sa po kvapkach obzerala skor.. :(
@denulienkad nechcem ta strasit,ale koliky budu az do 3 mesiaca a to hlavne u chlapcov,....ani jedno mlieko tomu nezabrani,..aj tie antikolikove nezaberaju,...ale mozes to aspon zmiernit probiotikami a kvapkami na koliku,....