Mamičky potrebujem radu, davali ste detičkám do 1 roka kokosové mliečko do kašičiek napr kukuričnej? lebo ja som kupila Alpro kokosove mlieko a je tam napísané že deťom od 5 rokov, používali ste nejaké iné kokosové mlieko prosím, ďakujem moc za radu
Mne praveze jedna mamina poradila kedze este kojim a iba o mesiac mame 1 rok, ze ona pouziva toto kokosove kupene v obchode Alpro na zarabanie kasiciek, pretoze ide vlastne o to, ze by som nechcela pouzivat umele mliecka ku kasickam 🙂. Ale asi bude lepsie si mliecko odsavat na ten mesiac. Az ked som ho kupila som si vsimla ze tam je od 5 rokov, a mala mi ho aj tak moc nechcela. Tak som chcela vediet nazor druhych maminiek 🙂.
Výrobky z kokosu sú zaťažujúce aj pre dospelého , nie este pre malé dieťa, obsahujú vysoký obsah nezdravých tukov, načo špekulovať, treba kúpiť klasické kojenecké mlieko ktoré ma upravený pomer živín a používa sa desaťročia...my kupujeme Babylove z DM, na trhu je toho kopec..
@milanbeno1 kasicka sa da uvarit aj len s vodou (v dmku maju aj instantne bez mlieka) .. babatko spapa a potom este dostane mliecko z prirodneho balenia 🙂 ja som to tak robila ... na to aby som najprv odsavala mlieko a potom s nim varila kasu som prilis pohodlna :D
to kokosove by som nedavala ... nevies co urobi to zlozenie zivin s detskym organizmom a hlavne sa neda celkom odledovat povod ... celkovo tieto exoticke veci pre babatka sa mi nepozdavaju
a ked kojis, tak nie je o com ... tvoje mliecko je najlepsie
cca rocne dieta by nemalo mat problem s kravskym mliekom a do kase ho ide tak deci mozno. Ak nemas nejake veganske dovody tak by som skusila normalne kravske, idealne cerstve v bio kvalite.Ak kojis a pritom jes/pijes mliecne vyrobky tak tak pripadna alergia by sa uz prejavila (hovorim z vlastnej skusenosti).
Ja som synovi ziadne tie ryzove, kokosove a ine mlieka do kasi ani na pitie nedavala, napriek tomu ze ja ich pijem, vacsinou je to tak ci tak umely vyrobok a velakrat aj prisladzany cukrom co som zlozenia pozerala.
Moj syn bol do roka alergik na kravske mlieko preto som mu do roka kase varila s vodou, sice to nechutilo tip top ale umele mlieko som mu tam teda nedavala a kravske nemohol tak zjedol aj s vodou 🙂 mlieko mu do roka nechybalo, lebo bol kojeny. Mudra lekarka mi odporucila sojovy nutrilon do kase tak som sa podakovala a varila s vodou. Po roku mu alergia presla a normlane zacal prijimat mliecne vyrobky a pit mlieko sem tam.
Inac tak vseobecne (teraz vobec nemyslim tvoj pripad, len nahlas premyslam) sa pozastavujem nad tym ze vacsina mam odmieta davat dietatu kravske mlieko pomaly do 2-3 rokov, radsej kupuju praskove umele mlieko vyrobene z kravskeho pripadne hladaju vsakovake nahrady,.....pritom ked sa popozeram tu po MK fotkach pribinacka tlacia deti od 8 mesiacov 😎 ved dolezite je ze na skatuli od UM je napisane "antialergicke" 😀
@milanbeno1 to vekove obmedzenie je tam kvoli vysokemu podielu tukov - podotykam zdravych ;) - ale na denne pitie v style dam si liter denne to proste nie je. Na zarabanie kase ci varenie ryzoveho kokosoveho nakypu je to ale idealne.
@katrin21 OMYL 🙂 ,, a čudujem sa že toľko ľudí naletelo "biznisu" okolo kokosového oleja, tuku a pod..pritom je to jeden z najlacnejsich a najnekvalitnejších tukov, lekári ho vôbec neodporúčajú na bežné varenie, pečenie, náš slovenský repkový olej je uplnne ideálny, len ludia musia vymyslat...
Pripájam link:
http://blog.kaloricketabulky.cz/2014/09/mudr-ma...
@dasenka26 ono na kazdy akokolvek uleteny argument na nete najdes vedecky clanok 😀 😀 Clanok pobavil, je tam viacero chyb a pokrutenych faktov ;) Ale taketo veci uz dlho neprekvapuju.
povedala by som takto.. surovy kokosovy OK, hydrogenizovany nie. 🙂
to iste plati aj o olivovom.. za studena zdravy, na pecenie radsej bravč. mast, ta ma vysoky bod dymivosti = neprepraží sa tak rychlo , ako ine oleje.
tiez ti mozem dat link napr. tento ,aby si nepovedala, ze pisem jednostranne.
http://www.webnoviny.sk/zdravie/clanok/649571-p...
Ako myslíte, o 10rokov ked budete behať s cievami a srdcom po doktoroch si možno spomeniete 🙂
vsetko s mierou a hlavne pestrost.
a co sa tyka ciev , na to je skvely liek, inak je to aj na liecbu onko ochoreni.:
1PL lanoveho oleja + 2PL tvarohu, alebo jogurtu vymiesať a jest 2-3x denne.. krasne to cisti organizmus a cievy lieči. vyborne aj na vysoky tlak
@meluela repka ani nie, ale ten pesticid, co na nu striekaju, je brutal a neviem, ci je vobec sanca ho odstranit pred spracovanim repky na 100% 😖
@katrin21 tak tak repka je hadam jedina z plodin, ktoru zatial nie su schopny vypestovat v bio kvalite alebo bez striekania, je prilis "atraktivna" pre hmyz a zvierata, nebolo by z urody vobec nic.
veru sa neda odstranit... je stale tam....okrem toho je repka GMO...
vygooglite si repka olejna a rakovina.. budete zírať.
@katrin21 s pesticidmi to urcite nebude najlepsie, ale neviem porovnat s ostatnymi rastlinnymi olejmi ... teoreticky by mohla byt pravda ze je repka menej odolna nez trebars slnecnica. Btw. slnecnicovy je tiez zly?
S GMO je to blbost, v EU zatial GMO musi byt jasne deklarovane a taketo vyrobky sa pre odpor spotrebitelov prakticky nevyskytuju (na rozdiel od USA kde su bezne v predaji prave gmo potraviny)... cize ak by ten olej bol z GMO repky, musi to byt na nom napisane. Samozrejme, mozu sa stat nejake kriminalne veci ze chamtivy vyrobca nakupi lacnu repku pochybneho povodu kde bude aj gmo a da ju tam, ale bezne sa tam zatial nevyskytuje a namatkovo sa aj kontroluju na obsah gmo. (Co sa teda neda povedat o krmivach pre zvierata ... tie uz nemusia byt deklarovane v mliecnych a masovych vyrobkoch).
prepac, ale si naivna. GMO je viac veci, ako si myslis. a o repke sa to vie. Bohuzial.
ale uz sme mimo temy.
@katrin21 prepac, ale o gmo viem vcelku dost, akurat ze si potrpim na lepsie zdroje nez konspirativny batatel 🙂
GMO repka sa v EU momentalne komercne nepestuje (boli iba pokusne polia) a produkty z nej vyrobene musia byt podla platnej legislativy oznacene (s vynimkou mäsa a mlieka zivocichov co ju jedli). Po podpise TTIP a po tlaku koncernov Monsanto, Bayer etc. na europske institucie sa tato situacia moze aj v europe radikalne zmenit.
Skoda ze sa problematike gmo na slovensku venuju zvacsa potrhli ludia ktori veria podivnym veciam ... vdaka tomu sa cela problematika da z pohladu politiky pred verejnostou zamiest pod koberec ako starosti par pomätenych hlupakov ... a pritom ide naozaj o vazny problem ktory bude mat zrejme smutne enviromentalne, hospodarske a zdravotne dopady :/
vacsia skoda je, ze SK sa podriaduje diktátom EU a to co citam nie su konspiracie, ale je o tom aj dost dokumentov, odporucam sledvat vzdy v utorok STV2 o 20.00, tam sa ti zacnu oci otvarať. INvestigativne veci, vacsinou nemecke vyskumy.
@katrin21 oki, batadel pise aj taketo "clanky" s odkazmi na stranky ktore tvrdia ze hiv neexistuje, to sa len cely svet spikol proti afrike :D
http://www.badatel.net/hiv-sa-rozvadza-s-aids/
http://www.rethinkingaids.com/
vobec to nie je konspirativne 🙂))
moj pohlad na vec
1) GMO nie je ok, je to s najvacsou pravdepodobnostou velky pruser ... aj preto, ze nie je mozne slobodne robit vedu skumajucu dopady gmo a inych produktov zaangazovanych korporacii
2) korporacie typu monsanto to s nami vobec nemyslia dobre, pretoze ich jedinym cielom je zisk a regulacie zacinaju pod ich korupcnym spravanim zlyhavat
3) eu regulacia v oblasti gmo (cokolvek si myslim o eu ako takej) poskytovala ako-taku barieru voci gmo, ale v nasledujucich rokoch sa to zial zmeni
4) sr je momentalne bordel, monsanto ma kupenych politikov, vedcov ktori pri piestanoch maju pokusne polia s kukuricou a uradnici len rozdavaju peciatky, maju kupenych novinarov a verejna mienka je dost salamova k tejto teme ... cize keby to bolo iba na SR, tak uz tu mame vsetko gmo a od monsanta si kupujes aj semiacka na balkon
nie je to s gmo dobre, ale treba pridrzat faktov aby clovek vedel aka je realna situacia a mohol vecne agrumentovat bez rizika ze hned bude zaradeny do tabora ezoterikov
jednym z takychto faktov je skutocnost, ze v beznej flaske repkoveho oleja kupeneho v europe nema gmo repka co hladat pokial to nie vyznacene na etikete .. naopak ked si ho kupis v usa mas viac nez iste ze je z gmo repky a myslim ze tam ani nie je povinne gmo oznacenie (kedze si to firmy vylobovali)
@meluela aha na co som dnes narazila.. veeelmi dobry clanok , citaj druhu polovicu
@katrin21 vskutku doverychodny zdroj ten pan Cabálek, ezoterik, povodnym povolanim dramaturg 😀
A aj nositel bludneho balvanu, ocenenia pre pomätencov kazdeho druhu
"Stříbro dostala ezoterická „univerzita“ Nové doby
Univerzita Nové doby pod vedením Milana Calábka totiž vzdělává budoucích alchymisty, astrology, hermetiky, psychology krevních skupin, šamany, vykladače aury, karet, snů a dalších zasvěcence, což jsou klíčové profese, na něž naše společnost již netrpělivě čeká.
Na počátku studia nasadí frekventanti svého křehkého ducha do boje s hmotou. Vpravují se do magického modu vědomí, a pak ohýbají silou vůle lžíce, mění kvalitu vína, chodí po skleněných střepech, snad i mléko se srazí pod jejich duchovním pohledem. Poté pokročí v vyššímu modu vědomí, o němž sám Milan Calábek řekl v rozhlase: "Nesmírně důležité je vědomí hypnotické. Když si uvědomíme, že staří Řekové v období homérském žili v hypnotickém stavu, že celé tyto civilizace byly založeny na hypnotickém vědomí a komunikaci, že vlastně to byli schizofrenici... A že vlastně schizofrenie je propad do tohoto modu vědomí. ... (Řeč končila vlasteneckou výzvou🙂 Vyzýváme Univerzitu Nové doby, aby se podělila s národem a lidstvem o fascinující technologie, vždyť tito duchovní velikáni jistě nejsou sebestřední egoisté! Těšíme se spolu s veřejností na dobu kdy mentální ohýbání lžic - čili tváření kovů za studena přejde do metalurgické praxe a transmutací octa na archivní víno se budou bavit čeští kutilové.“
Pro cenu si přišla šéfredaktorka Regenerace, paní Ilona Manolevská. Zasvěceně přítomné informova: „Pan Calábek je právě v Nepálu se svými studenty, jistě bude potěšen tímto oceněním. Ale každý to vidíme jinak: Já vidím pana Calábka jako skvělého léčitele, filosofa...“ Její hodnocení laureáta zaniklo v smíchu a potlesku."
@milanbeno1 no toto je akoby moj prispevok, to iste sa idem pytat ;) dnes som malej kupila ze do kaše,ale pise tam ze od 5 rokov,teraz neviem.... ked som robila domace kokosove mlieko tak jej velmi chutilo, ale toto neviem prco je tak vekovo obmedzene?