Ahojte, už pár dní si študujem, ktoré mlieko by bolo pre malého najvhodnejšie. Keďže viem, že kojiť nebudem môcť 🙄 Napadlo ma, či si potom mám vziať aj svoje vlastne UM do pôrodnice alebo nie 🙈🤔 Aké mliečko používate vy u svojich detí? 🍼
Pouzivam pre predcasne narodenu dcerku s citlivym travenim Kendamil Organic a velka spokojnost 🙂 Bude mat 5 mesiacov a uz ma z mliecka takmer 9 kg 🤩😁 Travenie pokojne. Predtym sme mali Bebu a otras.
nam sadol Nutrilon od narodenia a doteraz ho ma, nepribera moc, ziadne bolesti bruska nemala
1 sme mali Nutrilon a teraz 2 kendamil, s oboma sme spokojní. Pri druhom beriem svoje mlieko do pôrodnice, prvému dávali HiPP erarny a cely ho vygrciaval von a strašne smrdel. Budem dávať zase Nutrilon, resp Maďarsky milumil kedze je o 2/3 lacnejší.
@mima173 kendamil ma velmi dobre suroviny z kt je spracovane, ma skvelu vonu aj chut (a to mlieko neznasam), avsak museli sme ho prestat daval lebo sme dostali alergiu na bkm(mame vsak v rodine alergie), mali sme nutrilon chut a vona otras (myslim ten klasický) a obsahuje same srajdy a vela deticiek ma problem s bruskom a kakanim...ak by sme nemali alergie v rodine sla by som do kendamilu🙂..ale kazdemu dietatu sadne nieco ine🙂
Používala som nutrilon a u staršej sunar, obe boli v poriadku a babám chutnali. Najhorší pre nás bol hipp, dcérka z neho vôbec neprospievala.
@zuvelyn nech sa paci niekto je zvyknuty...;) kendamil neobsahuje palmovy olej (nutrilon obsahuje), ani rybi tuk (nutrilon ano) ani gmo kendamil obsahuje plnotucne a nutrilon odtucnene mlieko napr..nebudem tu pisat vsetky rozdiely v zlozeni to si vie najst ten koho to zaujima...moja kamaratka sa venuje vyzive a poslala som jej zlozenie oboch mliek a jednoznacne bola za kendamil kedze ma kvalitnejsie zlozenie...dcera po nom priberala ako pri kojeni to iste aj s kakanim..kamoska ma teraz malu davali hipp vsetko ok presli na nutrilon dieta zacalo dost priberat a ma problem s kakanim a bolesti bruska..a to ze je nieco schvalene neznamena ze je to kvalitne - kopec veci sa potom stahuje z obehu ako lieky, UM, hracky, kociky atd napr tomu ze boli schvalene a bezne dostupne...To ze vam vam vonia a chuti nutrilon je vasa vec 🤷 vyjadrujem svoj nazor rovnako ako vy;) za mna nutrilon nie(pokial nejde o nejaky specialny)
@jvasenka tá chuť to bolo len tak po mimo. Synovi je to jedno 🙂. Ja som reagovala len na to generalizovanie "srajdy" v mlieku. Veď sama používam teraz Kendamil. Za srajdy ja považujem pchať batoľaťu kukuričné chrumky, pribinacik alebo detské piškóty a nie palmovy tuk v UM. Ale tak veď každa mama robí tak ako jej vyhovuje 🙂
nutrilon uz mal nejake kauzicky, kendamil je pretlacany tymi kotkodackami na instagrame co aj o hovne bude rozpravat ake je uzastne ked to maju zaplatene a co je dobre reklamu nepotrebuje..u nas sme fungovali na sunare a nebol nikdy ziadny problem
Vyskúšali sme hocijaké, ale najlepšie pre moju bol sunar
Vyskusali sme hadam vsetky Nutrilony,aj Sunar,zial dcerka mala neskutocne zapchy a koliky.z Kendamilu strasne grcala 🤷♀️ nakoniec sme skoncili u France lait premium comfort.kazdemu dietatu sadne nieco ine,co sa tyka chuti,tak za mna najvacsi hnoj bolo bezlaktozove mlieko Neocate,mne to prislo ako oškrabana omietka,strasne smrdelo a chut hrozna.
A značka Beba? Asi nám nič iné nebude ostávať len vyskúšať, ktoré nám bude vyhovovať 🙄🍼
Nám sadol nutrilon na prvý krát 😀
@mima173 Naš ma sunar a nesťažuje sa 😀 ja som si myslela na začiatku, že plače, lebo ma koliky ale doteraz nie som presvedčená, či to bolo ono, či bol problém v tom, že som dávala aj materské aj UM, alebo nesadol UM (na začiatku mal nutrilon) alebo niečo úplne iné 🤷♀️ ja by som vyskúšala aj doma, co dávajú v pôrodnici a uvidíte, či mu sadne aj neskor.. Ono je to tak veľmi individuálne, ze je to zbytočné riešiť a porovnávať. To je ako s plienkami, každému sadne niečo iné.
Nech sa paci takto funguje biznis. Pretrcanie Kendamilu a Nutrilonu infuencerkami je slaby odvar. Odporcuam aj pozriet video.
https://www.theguardian.com/film/2019/mar/06/ti...
My máme kendamil a sme spokojný . Žiadna doktorka zo slovenska neodporuci kendamil pretože snimi nemajú zmluvy. Aj moja doktorka bude furt odporúčať sunar lebo majú snimi zmluvu a čakáreň plnú reklamných banerov 🙂 každé dieťatko je ine a kazda z nás ti odporuci to čo našim deťom sedí ;) niektorým sedí Nutrilon iným Sunar zas ďalším nesedí hipp a tak ďalej . Nekupuj dopredu toho moc 🙂
@gejbrel my sme vyskúšali nutrilon potom sunar už sme mali ísť na vyšetrenie na gastro a poradili nám Kendamil stal sa zázrak .najlepšie mlieko aké môže byt 🙏🏼
@engynka ja nedám na Kendamil dopustiť
@viktoriapiechowicz presne aj my mame tu skúsenosť 🙏🏼👌
@viktoriapiechowicz smiem sa spytat aky Kendamil ste vyskusali?
My sme vyskúšali všetky a najhorší bol Kendamil. Z Nutrilonu strašné bolesti bruška a jediné, ktoré nám sadlo a sme na ňom doteraz je Hipp 🙂