Kedy ste prešli na kravské mlieko?

marion09
13. sep 2017

Kedy ste presli u svojich drobcov na kravske mliecko?mojej chybaju 2tyzden do roka ale doktorka este nariadila umele....

katka708
13. sep 2017

Môj komentár ta adi moc nepoteší ale tak napíšem ako to bolo u nás...
Môj syn ho začal piť od 18m a to máme doma kravy (svokrovci) a aj to ho mal vo forme kaše. Pil ho prevarene od 2r. Ale on od malička nie je moc mliekovy chvalabohu už teraz (ale u bábätka to bolo ťažké) Teraz má 4r a vypije možno deci v škôlke. Ja som názoru ze kravské mlieko je pre teliatka, kozie pre kozliatka, mačacie pre mačiatka....
Chápem aj pozitíva mlieka ale som skôr za mliečne výrobky:jogurt,syr,kefir,...

diana20
13. sep 2017

@marion09 ja žijem vo francúzsku a keď som bola s malým u doktora keď mak rok, pýtala som sa, či už môže mlieko a on povedal,že samozrejme, že môže všetko čo aj my papat.. aj piť samozrejme.okrem kávy, koly, alkoholu a tak. Synovi som dávala aj tak umelé, ale od roku a pol kľudne neprevarene z obchodu trvanlivé mlieko pije stále a nič mu nie je. Všetky mliečne výrobky má rad. Podľa mňa to trošku prehaname na slovensku..

fopka
13. sep 2017

@marion09 asi v 9.-10.mesiaci

deti95060810
13. sep 2017

jednoznačne po roku a mlieko dobre prevariť...

willino1
13. sep 2017

moji cca od jedného roka... popri materskom mlieku 🙂 normálne plnotučné kravské.... skúšala som nech okoštujú aj skôr asi mesiac... jeden syn bez problémov ale druhého prehnalo... tak som to odložila a potom skúsila znova a bez problémov... a bola som lenivá... prevárala som "až" týždeň 🙂 potom skúsila neprevarené a žiaden problém tak som sa na to vykašľala ... však je pasterizované 🙂

babulkomale
14. sep 2017

Do roka a pol Nutrilon a ked spotreba zacala prudko stupat, presla som na 3,5 % kravske. My mame mliekoveho zavislaka, raz v zivote mal hnacku pri zubkoch aj to este pri Nutrilone, cize kravske toleruje, je stihly svalnaty a rastie ako z vody (mlieka). Okrem skolkoveho kasla na par dni a obcas sopla mu nikdy nic nebolo. Kazdy ma to travenie ine, preto netreba zovseobecnovat.

stastnablcha
14. sep 2017

asi kazdemu co jeho je. mne doktorka odporucala do 3 rokov, minimalne do 2 urcite. okolo 2,5 som zacala davat aj kravske ale dovtedy sme poctivo na amilku... znamy co j elekarom dokonca povedal ze by daval do 6 rokov dietatu UM, ale ot mi pride uz trochu prehnane

siska53
14. sep 2017

@marion09 do obedov po roku,na bezne pitie az po 2.r.,aj to len obcas,po 3.roku uz pila len to.. Maly mlieko ako take po3.roku odmietol,obcas pil v skolke.