Kedy prejsť na pokračovacie mlieko 2?

30. apr 2023

Dobrý deň. Chcem sa spýtať. Moja dcéra 4m je na UM 1.
Na krabici je napísané od 0 do 6m. Lenže dcéra rastie ako z vody, na svoj vek je dlhá a veľká (momentálne miery nevieme, poradňu máme až v júni), nikto nechce veriť, že ma ešte "len" 4m. Lenže je strašný hladoš 🙈 my už nevieme čo s ňou, na krabici od mlieka je písané, že v jej veku má mať 180ml 5x denne, ale ona papá aj 7-8x denne, a stále pýta, áno viem to rozpoznať, lebo keď jej zarobím, tak papá zas... A keď jej nedám, tak len plače... Viem, že veľa mamičiek začalo v tomto veku s prikrmami. Preto rozmýšľam, či začať prikrmovať, alebo prejsť na UM2? Je to UM2 sýtejšie, alebo ako som čítala len také "doplňujúce" keďže neobsahuje už toľko vitamínov a minerálov ako 1? Lebo vraj vtedy sa má aj prikrmovať, keď sa začne s 2, presne kvôli tomu, že tam tych vit a min je menej...

lorin29
30. apr 2023

Ja som začala prikrmovat ukončeným 4.mesiacom.. Co sa týka množstva mlieka to je tam len orientačne napísané koľko by malo dieťa vypiť.. Naša malá tiež nepila tabuľkovo.. Cez deň každé 2 hodiny a v noci každé 4h do 5tich mesiacov
Ci je um 2 hustejšie no neviem mne to prišlo rovnaké 😃
To um 2 daj až vtedy ked je písané na krabici nedávaj skor🙂

mamamasama
30. apr 2023

Moj syncek ma 4 mesiace, takisto papa ako tvoja. 7 krat denne po 180ml. Vahu ma uplne tabulkovu, aj ked sa narodil velky. Je to hlados. Zacali sme uz prikrmy, ale to je zatial len take olizovanie lyzicky. Na pokracovacie mlieko by som este nešla. Vobec neries kolko papa. Ty sa tiez najes vtedy ked si hladna a nepozeras pri tom na nejaku tabulku, ci je to ok, alebo nie.

jj298
30. apr 2023

Skor zacni s prikrmami. Take velke babatko na um uz urcite moze. Kludne mozes mesiac davat aj len zeleninu. A potom pomalicky pridavat.

bejbypd
30. apr 2023

Byt tebou začala by som s prikrmami ..trosku to bábätko unaví aj zasyti

sirka9
30. apr 2023

2 um je menej sýta, tým si moc nepomozes. A najmä, tam je iné zloženie, preto je 1 do určitého veku, 2 do určitého veku a 3 od určitého veku. Najviac si pomôžeš keď začneš s prikrmami. Moja bola na UM od 2 mesiacov, v 4,5 sme začali prikrmy, lebo jej mlieko už nestačilo. Keď je dieťa na UM tak sa môže od ukončeného 4 mesiaca v pohode začať. Aj tak bude zo začiatku viac menej všetko ochutnavat. ( ak nebude ako moja, že od začiatku sa nevedela dojest a trvá to dodnes😁)

autor
30. apr 2023

Dobre, tak príkrmi... Ale aké? Úprimne, keď jej mama dala nedávno okostovat rozpučený varený zemiačik, naplo ju 🙈 preto som sa prišla spýtať sem... 🙈
Máte nejaké rady ohľadom zeleninových príkrmov?

jj298
30. apr 2023

Ja som zacala mrkva, batat. Teraz uz je vsetku zeleninu ale casto mu tam pridam trosku batatu. Mozno ju naplo lebo nebol dobre rozpuceny. Treba mixovat uplne do hladka.

bejbypd
30. apr 2023

My sme začínali, jeden deň čisto mrkva,druhy mrkva zemiak a do týždňa sme už mali aj mäsko..na odporúčanie pediatra ,že netreba dlho skúšať len jednu vec .ďalšia vec obe deti mali prvé zuby až v 9 mesiacoch ,napriek tomu som nikdy nemixovala..vždy len poriadne popucit a zvládali to s prehľadom..nemienim mixovať ani pri treťom..uvidíme.. nakoľko sa mi to osvedčilo a postupne nemali vôbec problém s tuhou stravou ,žiadne kasicky na vodu rozmixnute. Ale to záleží na každom,len hovorím zo svojej skúsenosti.

bejbypd
30. apr 2023

Aby som to ešte ozrejmila, dcéra bola nejedak takže vždy to bol boj ,mohla som robiť čokoľvek..syn skutočne ako 4 mesačný, do týždňa dvoch jedol polievky, všetku zeleninu ,mäsko, všetko..doteraz.. bude mať 9 rokov je naučený polievka a druhe ,inak to nie je kompletný obed..A skutočne nemá problém s ničím..dcéra má 15 doteraz neje polievky ,len nasilu 🙂 uvidíme toto tretie 🙂 inak som prikrmovala hádam každou zeleninou od začiatku, mäsko vyhýbala som sa kuraciemu nakoľko ani doktor neodporúčal skrz hormony kurčiat..veľa hovädziny.. ale každý povie inak ,ja som však spokojna,deti sú zdravé, ani jedno nemalo žalúdočné problémy ani nič podobné,žiadne alergie ani intolerancie
Jedine ,čomu som sa vyhla bolo údené,pečienka a hríby cca do tých 3 rokov ..

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zorkahorka
30. apr 2023

Ked ti povie pedriatricka. Pripadne pidla mesiacov uvedenych na obale

anavixy
30. apr 2023

Nemyslim si, ze prejst na 2ku by pomohlo. Praveze nech ma 1ku kym sa rozpapa.. Po ukončenom 4. mesiaci je uplne bezne zacat s prikrmami u deti na UMF, takze kludne mozes zacat. Ale hlavne sa neriad tabulkou na krabici, kazde dieta papa inak, niektore menej ml, niektore viac, niektore castejsie a niektore menej, riad sa svojim dietatom. Ani mne nikto nechcel verit ze nie je starsia ako bola, v 3m vraj vyzerala na 6 atd, pritom vahovo bola vzdy v norme aj velkostou oblecenia, akurat je dlha. A co sa tyka napinania pri prikrmoch, tak to je uplne normalne, nijako to dietatu neubližuje a zvycajne to ani neznamena, ze mu nechuti, proste si potrebuje zvyknut na nieco ine-nove a onk maju ten gag reflex fakt vyrazny a maju ho aj ako obranu pred zabehnutim, na zaciatku ich niektorych napina fakt casto. Skus zacat tekutejsimi konzistenciami, zried zemiak UM napr.

ukulela
30. apr 2023

prikrm - uvarenu zeleninu a rozmixovanu (s vodou) - ked ju napina z hustejsej konzistencie, tak redsiu. ja som obom mixovala.
najprv zemiak, mrkva, potom batat, cuketa,cvikla, mlady kalerab, mangold/spenat (s batatom vyborne), .... na mesiac ti uplne staci tychto 6. potom sibni 2-3 gulicky mladeho hrasku, pridaj do prikrmov kustik ovsenych vlociek (imunologocke okno a lepok) ... ja som vlocky davaja aj k ovociu. po mesiaci zeleniny pridaj ovocie, ryzu, od pol roka by som potom asi dala aj maso (ja som kojila, tak som dala neskor) ... vajicka radim prepelicie, davaka som do obeda 1 zltok (bielko az od roka) - najviac chutilo s batatom a spenatom. ked uz bolo zavedene maso, zltok aj lepok, tak som pridala biely jogurt - davala som par lyziciek s ovocim a vlockami, ale aj do zeleninoveho prokrmu (normalne sup malu lyzicku ako miesto kyslej smotany) ... maso som davala najprv telacie, hydinu, tusim som aj bio kralika zohnala - uvarila som v parnom brnci, rozmixovala vacsiu porciu a pobalila - po malej lyzicke take gulicky som zamrazila (velkosti ladovej kocky) - tu som potom hodila do horuceho prikrmu a premixla. davala som v tyzdni 1x zltok, 1 - 2x bez masa (napr s cervenouo sosovicou prikrm) a zvysok maso - tak 4x do tyzdna.
ako mierku som mala ren najmensi poharik od kupenej vyzivy z DMky - ozaj malinky, neviem, ci mal aspon deci, podla mna ani to nie - ale na zaciatook ozaj staci 2-3 lyzicky na skusku, necakaj, ze zje pol taniera zemiakovej kase. a teda u nas isla vzdy redsia konzistencia.

autor
5. máj 2023

Dobre, ďakujem za rady 😊
Vyskúšam 👍

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
20. máj 2023

@magda15 no mám smolu. Od kedy začala papať prikrmy, mlieko mi odmieta, napína ju, ani v noci ho nechce jesť... Skúsila som ho ešte ochutiť banánovou kašou od sunaru, ale ani zmena chuti mliečka nepomohla, napína ju z neho... 🙈 Ale priateľova dcéra je sestrička, dosť mi pomáha a ukludnuje, že sa nemusím báť, že vitamíny sú aj v tých nemliecnych/mliečnych kasach pre deti od ukončeného 4. mesiaca... A aj v tých zemiakoch, mrkvičke a celkovo zelenine sú vitamíny... Ako to viem aj ja, len som sa bála, aby ich nemala málo...