mam 4 mesacneho synatora, dokrmujem iba vecer pred spanim nutrilonom 1.
kedy uz mozem dat nutrilon 2?
dakovala
od 6 mesiaca 🙂 ale od 4.mesiaca mozes davat iste vyzivky z obchodu kde je napisane od ukonceneho 4.m. 🙂
Od ukonceneho 6.mesiaca, ak nebudes plne kojit (co uz teraz nerobis, kedze davas na noc nutrilon), tak zacnes s prikrmami uz skor a kludne mozes zacat po tom 6.mesiaci davat nutrilon 2. Ak davas iba na noc, tak si pozri nutrilon 1 extra a potom nutrilon 2 good night. Su to sytejsie formulky na noc spe spokojne brusko 🙂
Ma sme tiez nemiesali 1 a 2, minuli sme poslednu krabicu 1 a presli na 2 uplne v pohode.
ked zacnes davat prikrmi, tak treba prejst na 2-ku. je od ukonceneho 6 mes. ale ak zacnete papat zeleninku napr o 2 tyzdne skor, tak mozes dat uz nutrilon 2. to mliecko je redsie a je obohatene o vitaminy ktore uz babatko potrebuje pri papani tuhej stravy. vcera sme boli na poradni, tak takto to doktorka aj vravela. ja davam dvojku teraz nieco vyse tyzdna. urcite sa nema nic miesat.
ako vravia dievcata, ked zacnes prikrmovat zeleninou, mozes prejst na dvojku. Cas zalezi od vyvinu babenka, netreba sa ani tak riadit vekom, ako zrelostou: krmenie 12-15x za 24 hodin, spolahlive sedenie s oporou, zaujem o dospelacke jedlo, pripadne ak sa vam vahy blizi k 8kg - to je cas na zavadzanie zeleninovych prikrmov.
@ela 2710 na udaje na flastickach komercnych vyrobkov by som sa na udaj o veku velmi nespoliehala. Ked si precitas zlozenie zistis, ze vyrobca napcha flasku paradajkami, zelerom, solou, korenim a inymi "aditivami" ovela skor nez su naozaj vhodne...
veď to máš na krabici napísané, od 6.mesiaca.... a už môžete skúšať aj príkrmy, potom to pôjde lepšie 😉 držíme palčeky
my sme presli na dvojku az teraz, to ma 9 mesiacov. Dvojka bola pre nu moc tazka, bolelo ju brusko a vracala ju vo velkom. Dr. to nevadilo, jednotka je vyzivnejsia, dvojka obsahuje viac tukov. Preto je dobre zacat, ked uz frcite na prikromoch.
ja som niekde čitala,že dvojka,trojka adt ,to je len o komercii.Nič sa nestane ak sa dava stale len jednotka-ta je o niečo vyživnejšia,ako dvojka.Dake velke rozdiely tam nie su.Ked si porovnas rozne značky napr z jednotky ,tak tie rozdieli su podobne ako medzi 1 a 2 v tej istej značke.
Sice je napisane ze od 6 mesiaca ale ja som davala dcerke az od 7 mesiaca lebo v 6 mesiaci to zle znasala.
moja mala ma 3 mesiace a museli sme uz prejst na 2, lebo 1-ka jej bola uz slaba. Nekojim uz mesiac, ale zeleninku este tiez nedavam - vraj ta sa ma zacat az od 4m. tak neviem teraz ci robim s tou 2 dobre? :-/
@j4n15 na krabici máš napísané, že od 6mesiaca ukončeného 😉 až budeš prechádzať miešaj do 1 po odmerke 2 a postupne pridávaj, aby si bruško zvyklo 😉