Papáme Nutrilon, treba medzi tým dávať bábätku aj niečo napiť?čajík alebo troška vodičky?
ja som nedavala, no neviem, keby zapekalo, asi by som dala
Ja som nášmu ponúkala aj čajík, aj vodičku, ale nechcel.... niekedy vypil, niekedy vobec... skús mu dávať a ono si samo bude regulovať, či mu treba alebo nie...
pri UM sa rozhodne ine tekutiny odporucaju a aj tak, v klude sa da caj davat aj z flase, ved teba ked mate UM uz nemusi trapit ci sa ti dieta nauci na flasu, takze radsej ano ako nie, predsalen UM je prasok rozrobeny vo vode, ale vzdy to bude mat na dieta skor ucinok ako tuha strava co sa stolice tyka, tak aspon voda bude fajn, hlavne v letnych mesiacoch
Deti co su na UM by mali rozhodne pit tekutiny. Ci uz cajik alebo vodicku. My sme tiez na UM, ale najhorsie je, ze mala mi tekutiny odmieta, denne vypije tak max 50ml, co je veeeeelmi malo, ale viac do nej proste nedostanem...☹
nievsetky UM zapekaju. ja osobne mam skusenost, ze sunar zapekal, ale nutrilon nie. moj syn bude mat 2 roky a uplne odmieta pit. v zivote nepil caj, dzus, nic. teraz ked je moc teplo, tak torsku jahodovej vody, alebo rajec ochuteny sa napije, ale strasne malo. cize on bol donedavla len na plieku, ked nemyslim polievky. a zrejme mu to stacilo, ked pit cokolvek odmietal.
ano urcite, mi sme na UM od narodenia.....
a stolica bola dost tvrda....... tak sme davali vodicku.... od zaciatku.....
a hlavne ze si to zvykne, a nebude problem s vodou neskor 🙂
ahoj, my sme tiez papali nutrilon takmer od zaciatku a vodicku som nedavala malej, lebo ju nezapekalo. a teraz ma uz cez pol roka a vodu ani nechce pit, ani caje nic..
ano treba určite treba davať tekutiny..
hoci do um sa robi z vody ale to je jedlo...aj polievky robiš z vody a predsa počas dna piješ
netreba, Nutrilon je aj od smädu, spýtaj sa na to dr. Ja som nedávala nič, len Nutrilon, od narodenia. Vodu začala piť až s príkrmami. A nikdy nebola kvôli tomu dehydratovaná. Keď mala 2 týždne, tak som sa o tom radila s pediatričkou.
Minulý rok bola na infúziách kvôli dehydratácii, ale to mala kvôli hnačkám a nič nepila. No a pri príjme sa ma dr. pýtala, koľko toho vypila. A rátala do toho aj Nutrilon, takže to brala aj ako tekutinu.
my sme tiez uz na UM na nutrilone 1,kazdy den mu nukam cajik alebo vodicku,ale nechce prehltnut nahromadi si v ustach apotom naraz vypluje,hlavne ked su horucavy aj viac krat za den sa pokusam doteraz ani hlt neprehltol,mliecko pekne pije
mne lekarka sama vravela ze malej mam davat pit vodicku medzi papanim,takze treba.Vodicka jej nechutila ale cajik pila.A hlavne su horucavy a mas male babatko tak davaj.
Áno. 🙂
trosicka vodicky mozes...my sme zacali davat cajik az neskor....😉
áno vodičku ja som dávala aj čajík 🙂
nie netreba, az cca od 6mesiacov, dovtedy staci UM (ved sa predsa robi z vody nie?)
ale musis sama posudit, ci nema prilis tvrdu stolicu, pripadne ak by bolo prilis horuco aby nebol dehydrovany.
tak nasho strasne smadilo po mlieku stiahol vzdy 1 dcl caju. takze ano davali sme
aj my sme davali 1dcl cajiku od narodenia..a to som dva mesiace kojila...a teraz mi mala vypije aj 2dcl ked je vonku teplo ked je chladnejsie tak menej
ja som dávala,koli stolici,lebo Um zapeká...