Je potrebné zmeniť mliečko trojmesačnému synčekovi?

dione84
24. júl 2020

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť ohľadom UM.. maly má 3 mesiace.. a po mojom 2 týždňovom pobyte v nemocnici a následnej liečbe sme museli prejsť na UM.. najskôr sme mali Nutrilon 1 ale nemohol sa vykakat a vracal po ňom tak som na odporúčania a na základe zloženia a recenzií prešla na Kemdamil 1, pije ho už viac ako mesiac pekne priberá + používame kvapky sabsimplex ale casto ma tvrdé bruško aj 2x za deň , spusti strasny plač a aj keď nemá tvrdu stolicu sám sa skoro vôbec nevykaka a preto musím použit rektalnu trubičku niekedy aj viackrat za deň čo myslím že nie je dobre tak často používať a neviem či je to mliečkom alebo môže mat iný problém... niekedy má v stolici akoby biele hrudky ale nie vždy., keď sa za pomocí vykaka je spokojný, usmiaty a spinka skoro celu noc..dávam aj feniklovy čajík ale nepomáha to.,zvažujem preto skusit ešte nejaké ďalšie ale neviem či je správne riešiť už 3 mliecko.. za týždeň mame poradňu tak skúsim s pediatrickou aj keď ona preferuje Nutrilon uvidím čo nám poradí.. preto skúšam aj tu aďakujem za kazdu radu.. Andrea

zuzka251
24. júl 2020

masírujete bruško, cvičíte s nožičkami, hladkáte? niekedy urobí feniklový čaj úplne zlý efekt, skúste vysadiť a zameniť za harmanček, to radia niektoré pediatričky. ešte by možno pomohla biogaia probiotické kvapky. ale mlieko by som nemenila

dione84
autor
24. júl 2020

@zuzka251 skúsim zmeniť čajik to mi zatiaľ nikto nepovedal..a biogaia kvapky sa môžu používať spolu so sabsimplexom ale ten mám vynechať?

julia204
24. júl 2020

Moj syn mal tak koliky 1x za den do 8mesiacov a teraz dcerka po kazdom krmeni do 4mesiaca. Pri dcerke mi tu jedna mamicka poradila pred kazdym krmenim do mliečka kvapky coliprev a do 3 dni bolo po tomto strasnom boji placi. Keby viem o nich skôr.. A to sme mali tiez bio gaia, sabsimplex, infacol, espumisan a ďalšie 4neviem ake značky. Biele hrudky v stolici sú natravene mliečko. Rychlo prešlo traviacim traktom..

zuzka251
24. júl 2020

@dione84 je to všetko o skúšaní, uvidíš. ja by som zmenila čaj a nasadila biogaiu. skús to bez sabu

dione84
autor
24. júl 2020

@julia204 už si tretia čo mi povedala nech skúsim kvapky coliprev., asi netreba hneď meniť mliecko, tak skúsime zmeniť čajík a kvapky.,

julia204
24. júl 2020

@dione84 ano su super existuju este co-lactase su navlas rovnake len iny výrobca a trocha lacnejšie.. Tie coliprev stoja okolo 14€ a tie co-lactase 10€..na mesiac treba cca 3-4 fľaštičky. Ale kľud a spokojnosť nasich drobčekov je na nezaplatenie.

julia204
24. júl 2020
dione84
autor
24. júl 2020

@julia204 ďakujem veľmi pekne., zajtra kupujem 😜

dajana1983
24. júl 2020

@dione84 ja by som tie probiotiká nedávala vôbec a hlavne tieto biogaja,sú jednak drahé a po druhé myslím že to nič nepomôže...je to hold o brušku bábätká a to má každé ine-to trávenie .Zvažovala ste že to môžu byť práve tie kolíky? Keď to ústrojenstvo dozrieva pomalšie ako u iného bábätká,tak ma s tým hold viac čo dočinenia .Aj my to máme,teraz už sem tam,tiež som skúsila to aj tamto,ale všetko som vynechala a mám pocit že o to lepšie ....ak si tým bábätko musi prejsť tak to ani ten najdrahsi produkt nezmení.Lekarky tie poznajú len Nutrilon či bebu,toz vse a mám pocit že ani nič bližšie o tom nevedia....nám napr.fenikel moc nesedi-jemu na to trávenie pôsobí ,spusti mu stolicu akoby na silu,že aj keď cez deň normálne má aj dvakrát,po vypití sa predsa len objaví😁skus ten kamilkovy.Ak by to však pretrvavalo,tak neviem ono tých umelých mliek je hodne moc a každé má to zloženie hoci aj o málinko ine-mozenbut kľudne že mu proste nepasuje.Skus kozie mlieko,pry je dosť drahé teda ale hodne detičkám napravilo trávenie,keby som to vedela ešte pred kendamilom ,isto by som si ho zohnala.Nejaka česká firma vraj ma kvalitné.A ešte k tým coliprev či lactulose kvapkam-aj ja som ich kedysi chcela,no lekárnička ma odhovorila,vraj je to umelá laktaza ktorú si musí dieťatko tvoriť samo,ak sa mu podáva umelo ,telíčko si nebude musieť produkovať samo a hrozia alergie ,ale tým tá neodhovaram,netvrdím že nepomôžu ale hold ani to nie je len tak🤔tak dúfam že ťa tento dlhý sloh nezložil a držím palce nech sa má maličké fajn☺️

ukulela
24. júl 2020

@dione84 coliprev myslím obsahujú enzým, ktorý deti nemajú a pomáha stráviť mlieko. (Už my to nemyslí a neviem si presne spomenúť, ale preto mnohým pomôžu len tieto kvapky. Espumisaň a podobne zmiernia nadúvanie, to je iný problém. Takže skús ten coliprev. A teda dobre probiotiká ako biogaia tiež nemôžu uškodiť.

manchester123
25. júl 2020

@dione84 mliečko určite nemen. My sme rurku používali pol roka, lebo sme mali tento istý problém. Biele hrudy v stolici sú z nestraveneho mlieka. Ak dávaš Vigantol, hneď zmeň, vysad. To je problém. Keby som to vedela skôr nemusela som rurkovat. Uvidíš, ako krásne sa mu uľaví a pekne začne kakať sám.

manchester123
25. júl 2020

@dione84 Sab, Coliprev, espumisam a ani Biogaia nepomohla. Ale každé dieťa je iné, u nás bol problém v tom Vigantole, stále sa len pučil, plakal a po rurke sa uľavilo.

diadia92
11. feb 2021

@dione84 trošku s časovým posunom ale chcem sa opýtať ako sa to teda vyriešilo, lebo niečím podobným si prechádzame teraz my🙈 Ďakujem

dione84
autor
12. feb 2021

@diadia92 ahoj skúšala som všetky kvapky a robila čo som mohla ale nič nepomáhalo tak nakoniec sme mliecko vymenili dokonca 2krat a potom nám Dr predpísala nutrilon omneo comfort špeciálne na zápchu a do pár dni bolo po probléme...😁 prajem veľa trpezlivosti a aby sa Vám to čím skôr všetko zlepšilo..neboj sa zmeniť mliecko ale vždy treba aspoň týždeň počkať či pasuje alebo nie..