Je pohankový nápoj dobrá náhrada umelého mlieka?

janinac77
4. okt 2013

ahoj mamičky rada by som vedela či je pohankový napoj dobrý ako nahrada za umele mliečko síce ešte dcerku dojčím no rada by som ukončila dojčenie už mame 2 roky a 4 mesiace .s pohankou sme začali kôli problemomo s kožou . Koža preliečena a vyliečena no dceka mi nechce ine mliečko len pohankove dakujem za rady 🙂 🙂 🙂

ivas7
10. okt 2013

Ahoj, ja teda nie som ziadny odbornik, ale moj manzel ma psoriazu od detstva, dost v zlom stave.asi pred styrmi rokmi vysadil vsetky mliecne vyrobky, a ma to o 80% lepsie... takisto dcerka casto mava nadchy, zakazdym ked idem k lekarke,tak odporuci vypustit mliecne vyrobky... no a v umelych mliekach je vacsinou tiez zaklad kravske mlieko,takze asi to kravske mlieko nie je tiez velmi dobre... odkedy muz presiel na sojove mlieko,a my s dcerou takisto, kupujem jej v lekarni doplnok-vapnik z mora,je to bez konzervantov,prirodne, a okrem toho vapnik sa aj zo stravy dostava do tela, nielen z mlieka.... ja osobne od malicka nevypijem pohar mlieka ani nasilu, jogurty nemam velmi rada,jedine tak syry, zlomene som nic nemala, zuby mam sem tam aj zaplombovane,ale tak za kazy u mna moze zas cokolada 🙂
Akurat aj ja rozmyslam prejst zo sojoveho mlieka na pohankove, a ked tvojej dcerke chuti tak urcite bude chutit aj nam🙂)