Je možné, že 2-mesačnému bábätku nestačí umelé mlieko?

kata431
21. nov 2024

Dobrý deň, chcem sa opýtať ci je možné že nestačí bábätku UM? Pije 150ml vody + mlieko HIPP ÁR - kvoli refluxu a pridávam kvapky SAB SIMPLEX kvôli silným kolikám.
Mlieko je už 5 v poradí žiadne nám nesedeli
Syn má 2 mesiace a narodil sa 4860g momentálne má 6140 g

zzzzza
21. nov 2024

@kata431 pripnem sa

deti95060810
21. nov 2024

za týždeň by malo bábo pribrať okolo 150 g... kľudne aj 200g
pod 100 g je málo... tak si vyrátaj či máte váhu na týždne ok...

anavixy
21. nov 2024

Akoze nestaci? Preco si to myslis? Podla pediatra malo pribera? Ako casto papa? 150ml na 2m dieta je naozaj dost, tam by som urcite nesla hore, radsej castejsie menej.

kata431
autor
21. nov 2024

@anavixy papá každé 4 hodiny a hneď po dopití mliečka ako zoberiem fľašu plače ledva ho vezmem odgrgnúť
A málo spinká ( pol hodinu doobedu a pol hodinu poobede - jedine v kočíku spi 2 hod) je často nespokojný bohužiaľ je naučený na ruky kvoli kolikám ktoré nás trápili donedávna

kata431
autor
21. nov 2024

@anavixy priberá vraj veľa ale mne sa zdá akurát je veľký a sstále si pýta jesť veľa plače vstáva s plačom

lucia13022023
21. nov 2024

Tak ale to nemusí byť hladom. Ze plače... Mozno chce stále sať keď mu zoberieš flasku. Dudel ma? Ja by som určite počúvala doktorku a keď vraví, že priberá veľa.
A teda 6 mliek za dva mesiace je strašne veľa, to si jeho telo ani nestihlo zvyknúť na jedno mlieko a už ste išli na druhe.. Môže byť veľa faktorov, ktoré spôsobujú plač.

simona92101
21. nov 2024

@kata431 ale to neznamena ze mu nestaci,place preto lebo ma reflux a ten ho pali v hrdle a pazeraku,preto dieta stale pyta jest/pit aby uhasil palenie.je to zacarovany kruh.150ml 2m dietatu je teda ozaj vela,

kata431
autor
21. nov 2024

@simona92101
Pokial sme neprešli na HiPP po každom dojedení kŕče plač celý červený kričal od bolesti nespal ani toľko čo teraz
Dáva trošku čajík 2 krat do dňa po jednej lyžičke

kata431
autor
21. nov 2024

@lucia13022023 dudel má chce ho málo čo no tak samozrejme po plienke po “hraní” teplo ani zima mu nieje nevidím iný dôvod
Doktorka nonstop kázala dávať nutrilon ktory ma asi nakazené lebo stale som jej hovorila ze kričí od bolesti po dojedení bola nočná mora ho nakŕmiť vedela som čo príde
Stolica zelená smradlavá
Teraz po HiPP je konecne lepšie

maryetta
21. nov 2024

Tak su aj nespokojne deti. Aj take co nespia. Mala som tiez taky kusok doma. Teda doma je stale alw preslo to nastastie. Okolo pol roka.
Babatko mozno boli brusko z prejedenia. Aspon u nas tak bolo. Ja som sice kojila no bol nonstop na prsniku. Z toho bol prejedeny-priberal raz tolko ako mal. Z toho grcal. Tym ze grcal mal podrazdene vsetko a reval. Nonstop. To bol neskutocny kolotoc. Ze ked si spomeniem nechapem ☹
Mna aj v nemocnici aj detska dr ze ak by som davala umele nemam menit skor ako po 2-3tyzdnoch.
Ale uz ste snad nasli to vhodne.
Tiez kvapky. Mozno prave nie sab simplex-i ked nam najviac vyhovovali. Niekto dava ine.
Prajem hlavne vela sil a trpezlivosti. Lebo toto je ozaj narocne obdobie ale aj to prejde. Teraz si zufala. A potom si povies aka si bola statocna 💪🏼

simona92101
21. nov 2024

@kata431 vody pridaj o dost viac medzi UM,AR mlieka su hustejsie,bolieva z nich brusko.je mozne,ze mu je tazko po nom.stolica je ok?vetry odchadzaju?150ml AR mlieka je fakt vysoka davka na 2m dieta.mam syna,ktory mal velmi silny reflux,a velke bolesti po jedeni,zly spanok atd.tiez pil Hipp AR,na gastre mu urobili sono,mal aj extremnu plynatost s bolestami bruska.lekar kazal davat viac vody,nie len po lyzickach,dbat na odgrgnutie,vyvysena poloha,pouzivat rurku ak bude velmi zaplyneny.
Probiotika uzivate?

kata431
autor
21. nov 2024

@simona92101 ano sotlica 2 krat denne uz som poučená co s bruškom stale na noc pupík krem masírovať pocvicit nozkami prdí stále s tym nemá problém
Ano biogaia

simona92101
21. nov 2024

@kata431 biogaia nie su zrovna dobre probio 😏 skus zmenit za kvalitnejsie

kata431
autor
21. nov 2024

@simona92101 napríklad ktoré myslíte?

simona92101
21. nov 2024

@kata431 nam poradil gastroenterolog taketo: Infant Dophilus (v prasku)-odskusane u nas na 3 detoch,velmi kvalitne. Popripade Probiofix imun baby,
Biogaia nie vsetkym detom vyhovuje a vo velkej miere je to reklamny tah.

Potom je este moznost navstivit gastro,dietatu urobia sono,z odberov vylucia intolerancie.

prieloznicasi
21. nov 2024

@kata431 co sa tyka spanku tak niektore deti bohuzial moc nepospia.. ako moja

gulicka277
22. nov 2024

@kata431 ten probiofix máme aj my a sme spoko

mirkakonik5
22. nov 2024

@kata431 u nás je najväčší plač keď je veľmi unavená.....ak ti pospi v kociku tak radšej ísť a kocikom nech sa vyspi poriadne, aspoň u nás zaberá toto, aby bola vyspatá