Ahojte chcem sa opytat ci je pravda,ze ked sa predpise nutrilon lekarom tak je o polovicu lacnejsi?
je lacnejší o 5 eur na malej plechovke
Ano, je to presne polovica, teda co sa tyka Nutrilonu HA 1. Mala plechovka stoji okolo 11 eur, takze poistovna preplaca okolo 5 eciek a pri velkom 800g baleni, je to o tom istom. Ale treba potvrdenie od alergologa. Ci sa to vztahuje aj na ine typy Nutrilonov ako HA, neviem.
Nam predpisala pediatricka bez potvrdenia od alergologa (pre pripad potreby)...sice len raz lebo ja som malu kojila a toto som obratom predala, ale nebolo treba ziadne ine papiere... Mozno od dr zalezi...
my mame nutrilon ar stoji 9€ nieco a platim necelych 5e
My mame hipp HA a tiez nam ho predpisuje doktorka ... Normalne stoji 15€ a teraz platime len 7€ 🙂) a nemuseli sme nosit ziadne potvrdenie 🙂
No len HA vie predpisat, ale len na zaklade nejakeho podnetu. Bud sa dietatko zle citi, alebo mate doma silneho alergika(u nas starsi syn), inak nie. Aj to len do 10 mes. veku, potom ho uz platis cele tak ci tak 😉
My si dávame predpisovať Nutrilon HA - 800g. Platíme na predpis za jeden cca 10,50eur. V lekárni som videla bez predpisu cenu 20eur. Mimochodom potvrdenie od alergológa sme nemali.
Na predpis sa da len hypoalergenne mliecko max do 10mesiaca dietata.nam predpisovala pediatricka,ale musela som doniest doklad o tom ze napr.otec dietata je alergig a sledovany v alergologic.ambulancii.aby bolo pediatricka kryta pred poistovnou ze ma dovod nam take mliecko predpisovat.potom nas 800gnutrilon z 21€ vysiel len na 10,40€
Dá sa to,je tam nejaká zľava,myslím ale že nie až polovica.my sme tiež chceli predpisat. Nutrilon Comfort,ale pediater nám to nemohol predpísať,že môže iba alergolog alebo gastronternolog a myslím že rodičia musia mať potvrdenie že sú alergici.ale neviem,či to tak robí kazdy dr. 🙂