Zdravím žienky,
Vedeli by ste mi poradiť. Maličká 4 mes mi odmieta prsník (strajkujeme, skúšali sme hocičo už, horko ťažko vezme fľašu) tak žiaľbohu mlieko odsavam a podávam... niekedy sú dni že musím prikrmit um, doteraz jej zarábam Sunar premium 1, avšak čítala som dobre recenzie na kendamil,vraj je najviac podobný MM, pozerám že aj ten 1 ma rôzne balenia ( organic, a neviem aké ešte, neviem či to závisí od výrobcu) mám ho skúsiť aj keď Sunar toleruje, je skutočne jeden z najlepších ako všade čítam?🙂 Ďakujem
Najlepsie neexistuje. Najlepsie je len take ktore tvojej sadne, mozes mat zlozenim uplne najlepsie UM a mala z toho moze mat bolesti a koliky, mozes mat naopak nejake na ktore najviac ludi nadava a tvojej sadne bez problemov... Ja by som nespekulovala s UM ked jej sadol Sunar, kamoske pediatricka povedala, ked uz UM tak zlozenim jedine Sunar ale kazdy ma ine preferencie. Ja napriklad ako prve ked budem musiet chcem vyskusat Beba optipro alebo Hipp comfort 😂 a Sunarom z takych znamejsich ludi krmila aj Monika Bagarova takze urcite nie je zle.
Podľa mňa najlepšie mlieko neexistuje, ide o to či dieťatku sadne a či mu bude vyhovovať… myslím že v dnešnej dobe musia všetky mliečka spĺňať dosť prísne podmienky aby sa vôbec mohli predávať a podávať bábätkam… ak jej sedí sunar, nevymýšľala by som … kendamil môže byt top pre niekoho a vám z neho môže byt zle, to je ťažko… my napr od pôrodnice mame nutrilon, dali nám ho už v pôrodnici keď nepriberala a mne sa nerozbiehalo mlieko a doteraz ho pijeme, bruško neboli, koliky sme nemali a mala kakala pekne kazdy deň v cca rovnakom čase … pritom veľa maminiek som zachytila že sa sťažovali že im bábätka po nutrilone zapeka 🤷♀️ Takže dieťa od dieťaťa/ mlieko od mlieka… nebála by som sa ostať aj pri sunare úplne v pohodičke aj je mala spokojná ;)
@natik3 dcere sadol na prvý sup Kendamil. Ziadne zapekanie ani nič podobne. Ja som vyber konzultovala s peditrickou kamarátkou a ona viem, že sama sa venuje zdravej výžive ako takej mi odporučila práve toto. Vraj je to najlepšie čo sa týka zloženia. Ale ako písali dievčatá keď ti sadlo jedno je podľa mna blbost menit. Ja som to v pldstwt až tak neriešila , dcera mala skoro 1,5 roka keď som začala dávať um a to už jedla aj jogurty a syry. Taktze aj keby nepila umelé nič by sa nestalo.
@natik3 moja je na kendamile. Tiež odmieta prsník,dodojčila som. Kendamil je úplne prvýkrát zapiekol, ale s rúrkou vytlačila a odvtedy už nie..raz mala zelenú stolicu (keď som skončila s kojením). Inak doteraz všetko v poriadku,mlieko jej chutí (sunar mi vypĺúvala), akurát ma teraz pár dní redšiu stolicu, tak s ňou idem k Dr nech jej vezme výter.
@natik3 najlepsie mlieko neexistuje, to ti povedia uz v porodnici. kazdemu babatku sadne ine mlieko. ak tvojej malej sadol sunar, nema koliky, nehnackuje, nespekuluj a nemen jej mliecko. jej brusko si uz zvyklo a ty riskujes, ze jej to pokazis, ona to mlieko nemusi tolerovat a budete sa obe trapit. uplne zbytocne.
Nechaj sunar, ak mu vyhovuje. My sme presli z mm na enfamil, nieco ako kendamil, pediatrickou odporucene ako zlozenim najpodobnejsie mm, a hroza. Bolave brusko, tmavozelena smradlava stolica. Potom beba supreme, tiez jedno z naj a to iste. Nakoniec sadla beba optipro.
Starsej dcere kupil muz raz vecer, ked som nic neodsala znacku, co si pamatal este nazov z detstva, nepozerali sme nic na nete, proste kupil a super na prvykrat. Tak sme pri nom ostali.
To je dost diskutabilne by som povedala. Kazdemu vyhovuje a pasuje nieco ine. Mne osobne sa moc nelubil.
Najlepšie mlieko pre ňu je to, ktoré jej sadlo ;)
@happymom14 kozie bolo z DM česká značka tuším “nase mlieko” sa to volalo, nás na koniec poslala na sono reflux a na gastro
@natik3 ja osobne by som velmi nespekulovala ak aktualne mliecko sadlo. Vsetky tie mliecka uz su co najviac prisposobene vzoru mm. Ale s Kendamilom skusenost nemam. 🤷♂️