Hypoalergénne mlieko

anjelik_majka
10. okt 2013

ahojte, ktoré kupujete HA mlieka, aký je rozdiel v cene na recept a na voľno? Malú dojčím, ale chcela by som večer začať dávať bezmliečnu kašu a nechce sa mi kvôli tomu celý deň odsávať, aby som mala na jednu dávku kaše.... Malá má predispozíciu na alergiu, resp. ekzém, (zajtra ideme o.i. aj na kožné), tak chcem vedieť či sa mi oplatí behať k dr, a pýtať recept.... viem, že kedysi tam bol dosť veľký rozdiel (cca polka sumy), ale ako je to teraz? vopred vďaka za odpovede 🙂

skvele
10. okt 2013

Stale to tak je. Pri druhom som si uz nemusela znovu vybavovat papier,staci pri prvom.

elliah
10. okt 2013

STALE PREPLACAJU SKORO POLOVICU...my mame nutrilon ha..

andrejka1974
10. okt 2013

@anjelik_majka platis asi polovicu, ale plati to len do 10 mesiacov a limit je 5 plechoviek na mesiac ☹ ☹ ☹ ☹

anjelik_majka
autor
10. okt 2013

@andrejka1974 tak to je super, malá má ešte len 8 mesiacov... a keďže ja to mlieko plánujem len na kaše, tak mi bude stačiť pár plechoviek, možno 2... a už si nepamätám, za aký čas od otvorenia sa musí plechovka spotrebovať?

anjelik_majka
autor
10. okt 2013

ďakujem za odpovede 🙂 takže asi predsa len nabehnem za dr, nech mi zo 2 krabice napíše....

andrejka1974
10. okt 2013

@anjelik_majka do jedneho mesiaca po otvoreni

janie80
10. okt 2013

@anjelik_majka skus ju davat s vodou... My sme tak davali ryzovu, ked drobec hnackoval a v pohode... Musi sa spotrebovat do mesiaca od otvorenia a ked to planujes len na kasu, vela vyhodis...

luba41
10. okt 2013

@anjelik_majka ved kašu zarob len s vodou, nemusíš si odstriekavať MM ani kupovať UM a pridávať do toho.. kaše chutia dobre aj bez mlieka..a najlepšie je robiť si z domácich zdrojov-z ryže, pohánky, pšena ...pokial má nábeh na exém, tak by som žiadne UM neriešila.. a pokial viem, najčastejším alergénom napr.u detí s exémom je bielkovina KM a tá je prítomná aj v HA mlieku..

anjelik_majka
autor
11. okt 2013

tak to máme potvrdené, je to atopický ekzém....no čo už... vďaka za rady, skúsim ju teda dať len s vodou, príp. ak by sa michcelo odsávať, aj s MM... Mám doma dve krabice nemliečných kaší, ale už som špekulovala aj nad klasickou ryžovou, ale chcela som k tomu mlieko, alebo len takým mišungom ryže, ovocia a pod, 🙂 no veď uvidíme 🙂