Hnev pri grganí 6 týždňového bábätka

jemi9
28. apr 2020

Ahojte, stretol sa niekto z vás s plačom/hnevom pri grgani bábätka? Drobec má cez 4,5 kg, 6 týždňov a pije 120ml Beba comfort cca 9x do dňa, čiže úplne mimo tabuliek. Stáva sa mi však, že keď dopapka a utriem mu pusu, tak začne plakať. Keď ho dvihnem na odgrgnutie, tak sa vypína a plače, nechápem tomu. Robí to niekedy, nie stále. Rozmýšľam, či nemá málo, ale viacej nezvládne a ani nikdy viac nevypil, stojí to niekedy dosť námahy, aby ho človek udržal a nevysmykol sa mu. Pediatricka mi povedala, že keď sa hnevá, tak ho mám nechať, ale keď si neodgrgne, tak sa pogrcka po čase. Mrzí ma to, že ho musím držať silou a premýšľam, čo robím zle...

sorizzo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sorizzo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evitka83
28. apr 2020

@jemi9 tiez mam takeho 6t doma, akurst ma 5,5kg 🤣 tiez casto jedava 120 UM, 150 MM. Len na viackrat. Davam ho v polke grgnut, aj ked sa jeduje. Ked grca viac tak mu delim davku na tretiny a po kazdej ho dam grgnut. Lepsie ked sa vyjeduje, ale ulavi si, ako ked sa dogrcia na totalku.

jemi9
autor
28. apr 2020

@sorizzo nevydrží, verte. Budí sa sám na papanie a nedokážem ho podržať bez plaču, aby mi vydržal do troch hodín, strašne sa rozžiali. Viem, že papá veľa, ale bol v nemocnici kvôli vírusu a už tam toľko papal, pred dvoma týždňami, iba mal dávky delené presne kvôli grcaniu. Teraz vypije na supu 120

tulipanicek
29. apr 2020

@jemi9 Ale to je extrémne veľa mlieka. K veku a predovšetkým váhe dieťaťa. To je okolo 1100 ml. Mal by pritom vypiť niečo vyše polovicu tohto mnozstva. Zrejme bude prejdeny a potom sa jasné že aj ťažko grga a vracia sa mu to. Čo na to množstvo pediater?

jemi9
autor
30. apr 2020

@tulipanicek na takéto dávky ho nastavili v nemocnici, doma pil menej. Ja skôr začínam mať pocit, že ho Beba nezasyti, lebo v noci je pokojný, keď papka aj pri grgani ale cez deň akoby bol hladný...

tulipanicek
30. apr 2020

@jemi9 môžem sa spýtať na základe čoho usudzujes že je nepokojný lebo je hladný? Nepokoj môže mať veľa príčin a ja osobne tu Radim prejedenie sa ale aj bolesti bruška, koliky. Naša bola len nervózna, neplakala a mala kolíky (resp u nás to boli bolesti bruška). Plakala len keď už bolo extrémne zle. Ale ona bola od narodenia veľmi pokojné dieťa

jemi9
autor
7. máj 2020

@tulipanicek náš je živé dieťa, dnes som bola na poradni a radila som sa s lekárkou, povedala mi, že nemám riešiť tabuľky a malému mám dať pokojne aj viac, ak mám pocit, že si pýta. Totižto vždy po kŕmení mu musím pred grgnutin dať ešte cumel, aby sa upokojil, lebo inak mi negrgne a bude sa zlostit. Keďže nepribera extrémne veľa (je presne v strede tabuliek) a kaka, cika dostatočne, tak vraj nemám sledovať tabuľky na škatuli...

jemi9
autor
7. máj 2020

@tulipanicek malý máva z času na čas aj koliky, ale to viem rozoznať, to je plač na úplne inej úrovni a aj sa inak správa počas toho