Hipp - zápcha a bolesti brucha

simba606
5. nov 2022

Ahojte
Malá 6 týždňov
Máme Hipp combiotik, kým som odsavala a dávala svoje +Hipp tak bolo všetko ok ale akonáhle sme ostali čisto na um tak ma veľký problém s kakanim.
Stolicu už nemá prazenickovu ale skorej pastovu až tuhsiu, a každý den plač keď ma kakat tak aj hodinu sa puci, prehyba do luku. Pomáhám jej cvičím nozkami, niekedy aj teplomerom ale nechcem to pravidelne. Probiotika dávame, skúšali sme babycalm, harmanček... Iný problém nemá, celý den je spokojné bábo co nezaplace, negrca, prdi, v noci pekne spí.. Problém je keď dôjde na kakanie vtedy začína plač... Mám strašný respekt pred tou zmenou mlieka, ci to nie je veľmi zatazujuce, a hlavne ci by sme nešli ešte k horšiemu.
Co by ste robili?
Ale asi skúsim zmeniť, lebo som aj čítala že Hipp neobsahuje taurin a ten je dôležitý pre vývoj nervovej sústavy. . Skúsim dat zajtra Hami, len neviem ako meniť ci hneď ci postupne?

marcellka32
6. nov 2022

Menila som mlieko hneď-moja pred 15 rokmi píla Sunar (neviem či také mlieko ešte je), a kakala ako hodinky🙂

ivanita07
6. nov 2022

@simba606 My sme mali tiez hipp combotik len nam grckal tak sme presli na hipp ar ale tiez sme mali problem s kakanim to maju asi vsetky deti ktore maju umele mlieko na umelom mlieku musi dieta pit aj vodu aby sa mu to riedilo nas bohuzial nechcel pit az do 3 mesiaca museli sme dennodene rurkovat aby kakal nepomohlo ani cvicenie ani caje nic ked vam niekto povie ze neni dobre rurkovat lebo sa dieta nenauci samo kakat neni to pravda jasne ze sa nauci len to treba cas kym sa dieta nezacne samo hybat ked treba pomoct treba pomoct netreba zbytocne nehat trapit aj seba aj babo

dibaby
15. feb 2024

@ivanita07 ahoj. Ako si to vyriešila. Môj malý má 4 týždne a presne toto isté už druhý deň. Včera aj kukal pri tom plači ale dnes len tlači strašne plače a nič z neho nejde. Aj teplomer som skúšala, ale nič. Prdi si Pekne. Tiež je inak pokojný, len keď dojde na to kakanie, tak katastrofa. Ani spať nevie

ivanita07
15. feb 2024

@dibaby no nič iné iba rukovať nič nepomôže ešte aj sem tam spraviť do harmancekoveho čaká mlieko ale iba rurkovanie pomôže

simona082
10. júl 2024

@dibaby ahoj, ako ste to riešili? My máme tiež hipp, malý bude mať v nedelu 3 mesiace...skoro cely cas sme boli pol na pol (MM a UM)..teraz dávam.uz len raz denne svoje, zvyšok hipp..teraz tak 3 týždne kaká raz za 2 dní.. naposledy na trati deň až.. v noci prdka ani nevie..ale cez deň sa nato aj zobudí a tak raz za deň chytí taky hysák až sa zachádza a cely cerveny zostane..ze ci ste teda zmenili mliecko a prešlo to alebo to chce čas😏

dibaby
11. júl 2024

@simona082 ahoj. Prešli sme na beba comfort. Potom mal ešte take, že nekakal, tak sme ešte skúsili mu dať antikolikový nutrilon, ale to bolo ešte horšie. Tak sme ostali pri bebe a co pomohlo bolo, že som prestala som dávať biogaia probiotiká. Davala som infants dophilus. Potom už kakal Pekne. S tým, že niekedy mal take, že deň nekakal. Teraz má už skoro pol roka a kaka väčšinou každý deň. Keď nie každý, tak máva take, že ten deň nekaka a hneď na druhý deň ráno kaka. Probiotiká už nedávam žiadne. Tak ak dávaš biogaiu skús ju vymeniť a aj to mlieko. Ta beba je podľa mna dobrá. Nemala som s ňou problém.

simona082
11. júl 2024

@dibaby nemám probiotika...dávali sme espumisan, coliprev, babycalm ale nič sa mi zdalo ze nezabera..to sme skúšali uz dlhšie nie len tieto 3 tyzdne..ale teraz to ma horsie, že sa bojim aj niekam ísť...ideme niekde, doma sa predtym naje a do hodiny prdiky a hučí a hučí. Par krát sme dali aj rúrku aj keď som nechcela ale zas mi je ľúto ked tak place a viem ze potom sa mu uľaví.
Asi blbá otázka ale stolica je potom aká? Lebo keď mu teraz dáme rúrku aby sa vyprdkal tak je úplne riedka, tak nechápem prečo mu to nejde..nepoviem keby je tuhšia, že mu to ide ťažšie ale toto z neho úplne vyleti potom.😑

simona082
11. júl 2024

@dibaby nemám probiotika...dávali sme espumisan, coliprev, babycalm ale nič sa mi zdalo ze nezabera..to sme skúšali uz dlhšie nie len tieto 3 tyzdne..ale teraz to ma horsie, že sa bojim aj niekam ísť...ideme niekde, doma sa predtym naje a do hodiny prdiky a hučí a hučí. Par krát sme dali aj rúrku aj keď som nechcela ale zas mi je ľúto ked tak place a viem ze potom sa mu uľaví.
Asi blbá otázka ale stolica je potom aká? Lebo keď mu teraz dáme rúrku aby sa vyprdkal tak je úplne riedka, tak nechápem prečo mu to nejde..nepoviem keby je tuhšia, že mu to ide ťažšie ale toto z neho úplne vyleti potom.😑

dibaby
11. júl 2024

@simona082 aj ja som davala colipred. Po espumisane plakával. Skús teda začať dávať tie probio čo som napísala a podľa mna zmeň ten hipp. Presne toto som poznala. Stolica aj riedka a plakal aj tak. Že mával na začiatku kúsok tvrdé a potom mu išlo riedke. Teraz máva Akokedy

ivanita07
11. júl 2024

@simona082 stolica pri zapecenych detoch je ako zubna pasta na porovnanie al je taka tak je zapeceny s umeleho mlieka a preto ho moze boliet brusko preco nechces pouzivat rurku ?to je najlepsia a najrychlejsia pomoc