Hipp u 5 týždňovej dcérky

jana2425
23. dec 2021

Ahojte. Maly má 5tyzdnou hlavne jedlo mame UM Hipp Bio combiotik1, prso sem tam,mám malo mlieka. Hippko má ešte z nemocnice tak som pokračovala, prve týždne sme riešili koliky ale z odstupom času niejak sa mi nezdá to mlieko možno je to len moje namyslanie ale dosť silno ho nafúka vrci mu a trápi ho brusko, začne vrieskat, stále sa puci ako keby chce kakať a keď sa vyprdka tak mi aj zdriemne, kako nemá tvrdé ale posledne dva týždne nekaka sám až ked mu pychnem rúrku. keď sa napapa tak mi grcne nie veľa ale aj pár krát take ako lepidlo a po jedle vkuse mlacka a hmiri sa nevie mi spat a každých 2 hod je hladný niekedy vypije 120 niekedy 100 ale najčastejšie je to 70ml a stále po jedle sa tvári znechutene ako by mu niečo vadilo. Máte niekto skúsenosti s týmto mliečkom?
Ja si na jedlo dávam pozor a samozrejme že s ním cvičím a dávam mu kvapky a probiotiká. Ďakujem

ls85
23. dec 2021

@jana2425 my sme hipp vyvrackali, to ze viac papa a kazdu chvilu pyta je uplne normalne, v 5 tyzdnoch maju babätka rastovy spurt. My ho mame teraz tiez a kazdu hodinu v noci hore. Nas mal bolesti bruska do 3ho mesiaca, nic mu nepoholo, ani zmena mlieka ani kvapky, proste nic🤷🏼‍♀️ Skusili sme uplne vsetko. Chce to cas, chlapci maju problem s tymto viac ako dievcatka. Nas preplakal takmer tri mesiace a potom akoby zatalo brusko bolo lepsie a lepsie.

tosomja
23. dec 2021

@jana2425 nemá reflux? Môže byť nespokojný, lebo ho páli zaha, keď máš skúsenosti z tehotenstva, vieš, aké je to nepríjemné. Skús ho dávať viac odgrgnuť, viac na bruško, ...mne sa neosvedčilo meniť mlieko, aj keď za 2 mesiace nám doktorka vymenila 5x mlieko a nakoniec sme aj tak pri prvom skončili. Skús espumisan kvapky, a možno keď dávaš vigantol, tak vynechajú na dva týždne a uvidíš...môže aj toto spôsobovať nadúvanie, kolíky.

jana2425
autor
23. dec 2021

@tosomja reflux sa nepotvrdil, mám sabsimplex a D dávam od jamiesona

anina2326
28. dec 2021

@jana2425 môžu to byt koliky spojené s refluxom ale nedá sa to určiť keďže má iba 5tyzdnov .. koliky prejdú z dňa na deň toho sa obávať nemusíš .. okolo 3-4 mesiaca .. nám SABsimplex nepomáhal skôr iba viac rozdrazdil viac sa pucil viac pri mlieku sa vykrucal prehýbal… sú to dost silne kvapky .. nám pomohol sem espuvisan … a skoro 3 mesiace sme mali rev od 19:00 do 00:00 som bola unavená ako zombie .. a mohla som skakat s ním na fir lopte nosic hojdacka masirovala som bruško pupikom nič nepomohlo … proste to iba odznelo .. a reflux nám trvá do teraz .. ale to či má reflux sa dozvieš neskôr teraz je to skoro este urcit .. ach len držím silne palce . Lebo fakt koliky sú oproti refluxu nič .

jana2425
autor
29. dec 2021

@anina2326 práve toho sa aj bojim, presne ako píšeš on sa hmiri prehýba hádže rukami puci ako chcel by kakať a nic a len si prdne no a s toho mi aj mini grcka a mlacka tak sa bojim aby mu to nespôsobilo či vyvolalo reflux

lenkaaninka
29. dec 2021

@jana2425 ahoj môj malý ma skrytý reflux všimla som si to nejako v 4 až 5 týždni keď dopapal grgol iba trosku sem tam grcol co je normálne ale potom bolo vidieť vyslovene sa mu vrátilo mliecko do krku a len preglgal to bol u nás znak. Čiže mame ar mlieko. A koliky mal tiež kapitola sama o sebe teraz bude mať 5 mesiacov a prešlo to prikrmamy. Inak trápenie cvičenie nozkami a rúrka . Pucil sa tlačil vyslovene urobil luk z telicka. Čím je starší tým je lepšie. Nepomohli kvapky zmena ničoho jednoducho mu bruško dozrelo.

anina2326
29. dec 2021

@jana2425 tomu bohužiaľ predísť nevieš .. aj ja som si myslela že grckat mi začal bebou ktorá mu bola ťažká lebo ako som mu začala dávať vtedy to začalo .. ale nebolo to tak .. ako to prišlo tak sa to začalo stupňovať .. a nakoniec sme ostali na min 1 grcka denne .. za čo som vďačná .. lebo predtým to bolo min . 7x po každom jedle .. a vieš .. ty ako matka sa bojíš a utekáš k lekárke a tam tlačia do hlavy to iste že je to do roka normálne .. nepríde mi na tom nič normálne .. ale pravda je tá ze tak ako koliky tak aj reflux .. zo všetkého by mali vyrásť .. niekomu sa podarí skôr niekomu neskôr… ak by sa prehýbal počas mliečka a odmietal mliecko aj pri dýchaní take ako chrapcanie daj vypisat na gastro nech kuknu .