Caute mamky, nas maly ma za par dni tri mesiace a stale nam odgrckava aj dva, tri - krat po jedle. Malokedy hodi sablu s celou dojedenou davkou, ale stane sa :( Je dojceny s polovice a dokrmovany Hipp -om. S mlieckom sme maximalne spokojni, ale kvoli tomu odgrckavaniu asi budeme musiet prejst na antirefluxne mlieko. Mate s Hippom AR skusenosti? A co je pravdy na tom, ze to je na predpis - to ozaj poistovne preplacaju - a staci predpis pediatricky alebo musime ist na gastro? A este jedna vec - mame teraz trochu hlieniky - robim mu ten nosovy kupel s kvapkami z morskej soli - je mozne, ze aj kvoli hlienikom nam teraz grcka viac ako obycajne?
@ssussie ahoj. pokial maly pekne pribera na vahe a je spokojny, nie je dovod riesit antirefluxne mlieko. Moja je od 5tyzdna na HIPP ale klasicke. krckala velke suppy niekedy, nikedy menej, niekedy vobec. A grckala az do 9 mesiaca -aj vyzivy, prikrmy... potom zo dna na den prestala. Pazerak sa vyvija este do 1 roka veku dietat. a pokial babatko nema ziadne problemy a pribera , nie je dovod ist na gastro. AR mlieka su sice huste a antirefluxne, ale zaroven mozu byt viac tazsie na brusko-moze dostat koliku. Ja som vymenila mlieko iba raz a hned som sa vratila k povodnemu. MOja dodnes grga aj 3-5x po jedle, po mlieku, dokonca sa v noci budi na to, ze jej treba grgnut. radsej nech grga ako by mal ostat vzduch v brusku a boliet. Tak nech vam to cim skor prejde 🙂
suhlasim s @seginiatko tiez by som ho nemenila, pokial to grcanie nie je nejake velke, inak je aj taky sirup Gastrotuss, ktory by mal pomahat proti grcaniu
@liz_lemon a na ten som zabudla 🙂 nam sice nepomohol, ale kamoskinej malej ano 🙂
pridam moj nazor.. moj maly grcal tiez obcas riadnu sablu, inokedy len trosku, preto som to neriesila, lebo toho velkeho grcania nebolo tak vela, tak som myslela ze mu len nazapasovalo mlieko.. takze som si naivne myslela ze to je normalne.. az ked mu ako polrocnemu pri piti mlieka, to mlieko nezabehlo, stratil vedomie a takmer zomrel.. diagnoza reflux, vratila sa mu strava zo zaludka a zabehlo mu to, ked pil.. okamzite nam nasadili AR mlieko, ktore mu postupne zacalo zaberat a vracania bolo menej, okolo 10m zmizlo uplne.. nikdy ho z toho mlieka nezapieklo, mali sme BEBU.. na gastro vysetrenia chodime stale,lebo aj v 15m stale reflux mal, takze by som to moc nepodcenovala, ak uz tam ta diagnoza je treba to sledovat a riesit.. AR mlieka maju svoje opodstatnenie, ale je to kazdeho vec, ako sa rozhodne
@magali ja by som povedala, ze ani nie rodicia podcenuju reflux, ako skor lekari, moj maly strasne vracal, aj nosom, a ked som s nim bola na pohotovosti, povedali mi, ze musime vydrzat, prosto sa to najprv uzavrelo s tym, ze "iba" reflux, az nakoniec sa v nasom pripade zistilo, ze sice ma aj reflux, ale to nie je pricina jeho vracania, nakoniec mal pylorostenozu, a tu treba len operovat, po operacii, vracanie prestalo takmer okamzite
@liz_lemon zalezi asi od toho na akych lekarov natrafis.. ale chapem, u nas je to uplne to iste, ked vyslovene nezobres o vysetrenia tak nerobi nikto nic a kolkokrat riesia take banality az mi je zle.. moja Dr ked som spomenula vracanie, tak povedala ze ak sa to bude opakovat, tak nasadi AR mlieko, lenze potom to malemu nachvilku preslo a myslela som ze teda asi to bude OK, takze moja chyba, ale tak uz je to za nami..
v nasom meste su pediatrami stare doktorky, ktore liecili este aj nas, vybavenost ambulancii nulova, na skolenia chodia asi raz za 20 rokov a potom to tak vyzera.. vsetko som si pozistovala na nete inak by som nevedela nic..
@magali uff tak to muselo byt hrozne ... tazko mi je rozhodnut sa. tiez nechcem robit z komara somara ... ale to grckanie je uz fakt niekedy na nervy :( a k tomu je nas drobcek aj trochu kolikovy takze ked nasadime AR tak nepojde z vrchu ani zo spodu, co tiez nie je dobre - najlepsie asi bude skusit jednu krabicku a ked to bude zle tak sa vratime k povodnemu - ale asi pojdeme na nas Hipp, nie nutrilon, ked mu hippik sadol nebudem mu to menit. a este by som chcela vediet ci aj vasi drobci viac grckali ked mali hlienik - boli nachladeni. lebo mne samej je bluvno ked mi stekaju hlieny do brucha 🙂
@ssussie a teraz si predstav, ze som nebola doma, lebo sme malemu isli kupovat plienky a stalo sa to mojej mame a pri krmeni, takze jej maly odpadol na rukach.. do konca zivota jej budem vdacna zato ze ho zachranila a zaroven ma bude uz navzdy trapit ze take nieco musela zazit, lebo ona chudera este tyzden potom nemohla spavat.. a to sme ho davali odgrgnut a spaval vzdy vo zvysenej polohe, lebo uz v nemocnici grcal a odporucili mi ho davat vyssie na spanie..
tiez vy som asi vyskusala zatial len jednu krabicu a urcite tu znacku ktoru mal doteraz a uvidis ako to dopadne.. ono sa to zacne zlepsovat ked zacne papat prikrmy, lebo to uz bude hustejsie a nemalo by to ist tak hore ako mlieko
s tymi hlienmi neviem ,lebo maly bol prvykrat chory ked mal rok, ale moze to byt, aj nasho natahuje ked ma sopliky, vtedy aj spaval bez cumla lebo ho to natahovalo a stale grgal.. treba cistit a odsavat
@ssussie a vidis, to som ti zabudla napisat o tych hlienoch. ano moja ked bola prechladena, tak vracala viac, dokonca aj cele mlieko, lebo nemohla dychat. Tak nech vam to rychlo prejde
@ssussie aj ja rozmýšľam o tomto mliečku...dcérka má reflux, tiež musíme piť mlieko Ar, lebo bola strašne plačlivá, stále sa jej to vracalo, kočík nehrozil vôbec, len na rukách sa nosila...tak sme išli na sono...máme mlieko AR na predpis, môžem si vybrať ktoré...mala som Nutrilon Ar no ten ju neskutočne zapiekol, potom Nutriton z toho mala kŕče a teraz máme Bebu Ar ale tá ju zapeká tiež... ☹ ☹ a to jej nedávam len Bebu aR ale striedam to zo Sunarom HA, takže nechcem vidieť ako by to bolo keby som dávala tiež len Bebu Ar....teraz rozmýšlam na Hippom alebo France lait...ale popravde mám hrôzu jej dať zase niečo iné, lebo čo som videla čo s ňou urobil nutrilon Ar,,,,,no strašne zlá spomienka, som myslela že ju roztrne ☹ ☹ ☹
@1ivanka1 no my sme sa dostali k hippu tak ze jedneho dna - ked mi po mastitide neslo nabehnut poriadne mliecko - sa manzel najedoval a rano o siestej uz stal pred tescom, z regalu zobral prve co videl ze je vhodne od narodenia a tak sme zacali tym a sadlo nam. maly ma trochu problemy s kolikami a sem tam dame aj rurku, ale to mal aj ked bol plne dojceny - takze na to, ze je na um je to uplne v poho 🙂 az na to blinkanie (aj ked mam pocit ze viac blinka z mojho mlieka ako z um).
@ssussie moja dcerka ma 10 tt a od 3 tt pila Hipp combiotic ,najprv sa mi zdalo ze jej sedi ,mavala koliky ,myslela som si ze to ma z nedozreteho traviaceho traktu ale ked sa k tomu pridruzilo aj zvracanie najprv len v malom mnozstve ale postupne zvrackala viac a viac a tie koliky boli tiez hrozne som sa z minuty na minutu rozhodla vyskusat ine mlieko a vsadila som na stary dobry Sunar.Koliky presli okamzite ,uz hned v ten prvy den ako pila Sunar uz koliku nemala ...na Sunare sme uz 2 tyzdne pekne kakame ,koliky nemame ,zvrackame este stale aj ked omnoho menej ako ked pila Hipp ,rozmyslala som nad AR mlieckom ale raz som este Hipp skusila zahustit Nutritonom no a vecer co sa s malou robilo kolika taka strasna ze som plakala s nou....preto sa bojim Ar mliecka ze budeme mat koliky a bude nas zapekat..
Ahojte, prosím vás, akú mali vaši drobci stolicu keď ste prešli na Hipp AR? Môj malý prestal grckať, aj lepšie spinká aj je oveľa kľudnejší...lenže veľmi často kaká, aj 4-5x denne a dosť veľa, predtým kakal max. raz za deň...bojím sa aby to neovplyvnilo priberanie, prípadne aby nebol dehydrovaný...viem, že hippko je zahusťované vlákninou karubínom, preto by ma zaujímalo, či je to jeho časté a objemné kakanie len reakciou na zmenu mlieka alebo tú vlákninu, že či sa to upraví a znova bude kakať menej, alebo či je to dôvod na zmenu mliečka. Už som z toho zúfalá, to mliečko mu naozaj sadlo, je oveľa lepší ako bol kým grckal, ale prezliekať ho x krát denne lebo má hovienko až za ušami, to naozaj nie je žiadna výhra...ďakujem za odpovede
@vejusa Ahoj, my mame tiez HIPP AR a asi 3 tyzdne v kuse maly kakal aj 3-4x denne, take poloriedke polohiste, zlte kako, ale mal ho teda az na lopatkach, prekakal sa stale cez kazdu plienku na stehienka...lenze vcera akoby utal, nevie sa sam vykakat, stvrdlo mu to kako a je nepokojny nervozny, a pritom stale papa rovnaku davku. Je mozne aby sa to takto z nicoho nic zmenilo ? vy ste na tom ako, stale vela kakate?
My sme ho mali dva týždne a vôbec nepriberal, asi všetko vykakal, tak sme skončili na Nutrilone AR..ten mu sadol, občas má troška tvrdšie hovienko ale inak všetko ok
Mame Hipp Ar 2 tyzden a velka spokojnost predtym sme mali Beba Ar a strasne plackal nemohol sa vykakat aj napriek redsej stolici 2 tyzdne sme pomahali s kakanim po zmene kaka a uz ziadne zadtavene plyny a aj grckanie sa upavilo takze mozem odporucit aj ked kazdemu babätku sadne nieco ine...
@seginiatko mám tu istú skúsenosť, nás malý bude mať mesiac
.. Nemala som mlieko,takže od začiatku sme sa trápili s prikladanim no márne. Papal nutrilon HA, potom kvôli tomu ze ho dusilo, on ma tiež tichý reflux, nie je to hrozne, no tiež si potrebuje viac krát odgrgnut... Potom sa mu to vracia späť, spapa to naspäť. No chcem povedať, že z nutrilonu AR ho zapekalo, trápil sa veľmi. Tak som sa naštvala, šla do lekárne zmenila sa mliečko na Hipp bio Combiotik. To je super,aj keď zase grckame,ale stále lepšie ako keby ho malo zapekat. No a bombova vec Bio Gaia.. Kvapky, niečo ako probiotika. Super hneď ako som mu ich dala hneď sa vykakal..a teraz, už kaka viac, takže sa teším. Radšej reflux pretrpieť,ako by mal mať koliky.
@laura0 veď keď máš dobrú skúsenosť so sunarom prečo meniť?
@ssussie AR mlieka su na predpis, je narok na 5 ks mliek (400 g) na mesiac, ale doplaca sa (napr. moj mal Nutrilon AR a doplacali sme 4,90/ks), podla toho co som zistovala vo Vseobecnej poistovni, tak staci, ked to predpise pediater, nie je potrebne ziadne dalsie vysetrenie, ale napr. nasa dr. to ani za svet nechcela predpisat bez sona, tak sme tam boli, a tam nam povedali, ze nechapu, naco nas tam poslala...aj som jej hovorila, ze to poistovna nevyzaduje, ale proste nebola ochotna
ono sa to volakedy vyzadovalo, ale udajne ma reflux kazde dieta, takze sa to prestalo ziadat, no zjavne o tom este vsetci nevedia
odporucam ti, vybrat si z lekarne max 2 ks, aby si videla, ako to bude znasat, pripadne by si to vymenila za ine, vies aby ti doma neostali nevyuzite balenia, lebo z tychto AR zvykne deti zapekat, lebo tie mlieka su hustejsie