Gastrotuss a umelé mlieko

ema229
13. sep 2022

Ahojte, moja malá má reflux a dávam jej gastrotuss sirup. Keď jej dám ten sirup občas si ešte vypýta mlieko a neviem či po užití sirupu môže ešte jesť alebo nie? Či náhodou neznižuje takto účinok. Neviete náhodou?

terez246
13. sep 2022

@ema229 Gastrotuss by mal pôsobiť ako mechanická zábrana v žalúdku, teda je troška nevhodné dať ešte potom UM. Ale samozrejme hladné dieťa nenechávaj. Skús väčšinou už nedávať potom ak sa podarí. Nám napríklad ale nefungoval. 😊

ema229
autor
13. sep 2022

@terez246 a čo vám nakoniec zabralo??

terez246
13. sep 2022

@ema229 Nič. Grckala prúdom do 5 mesiaca, potom tak priemerne do 9 mesiaca. Teraz má 14 mesiacov a grcká už len 2krát do dňa. Proste z toho vyrástla. Všetky protirefluxné opatrenia sveta sme dodržiavali a nič. Keďže iné ťažkosti (okrem nepríjemností aj so skrytým refluxom a bolestivým "pálením záhy") nemá a priberá veľmi dobre, tak nikto nič neriešil v podstate.

anina2326
14. sep 2022

Ahoj my sme mali reflux do 15 mes . Gastrotus sme dávali len po mliecku aj to iba 2ml . Síce grckal aj po ňom ale po čase som zistila ze on ani veľmi nepôsobí proti grckaniu ale eliminuje tu kyselinu . Čiže ked grcka tak ho to nepali ani nestipe tak tá grcka a nepali ho záha . Čiže nám pomohol 😊 a dávala som ho az kým neprestal grckat 😊

daniela_p
29. sep 2022

Prosím vás ako dávate bábätkom tento sirup? Po kŕmení mi vascinou zaspí .. z lyžičky mi ho nevypine a keď jej strieknem so striekačkou, tak všetko z nej vyjde von :/

anina2326
3. okt 2022

@daniela_p po kŕmení . Hneď ale ja som dávala iba ráno a večer . Aj to iba 2ml striekackou tak jemne po kúskoch striekala do ust nie na raz aj keď mi to zabralo 10 minút ale dostala som to doňho

daniela_p
3. okt 2022

@anina2326 tiež som to skúšala striekačkou, no nevidela slm žiaden efekt, a presne dlho to trvalo, polovicu mi vygrcla, zobudilo ju to, keďže po jedení zaspala .. tak jej to ani nedávam ..

anina2326
4. okt 2022

@daniela_p no môj plakaval veľa ako keby mal koliky , efekt proti grckaniu žiadny nebol ale aspoň to eliminuje tu kyselinku . Moho z neho nepalila záha a ta grcka nebola taká agresívna .