France Lait 3 - dávkovanie

aschkimka
14. feb 2022

Ahojte, prosím vás dcéra má 1 rok a mám pocit že 2jka mlieko jej už nestačí na noc, lebo sa budí (keď nejdú zrovna zuby) aj 3x za noc a pila vždy 1x tak cca okolo 3 nad ránom 180ml France lait 2. Ale ako píšem už má rok a mali by sme prejsť na 3jku.Cez deň, ale pila iba 2x po 150ml pred jej dvoma dennými spankami.
Moja otázka je nasledovná: na obale France lait 3 je že má toto mlieko pit max 3x 210ml za deň, ale ona cez den toľko veľa nevypije. Môžem postupovať aj pri 3jke tak, že jej dám 5x odmerku, keďže jedna odmerka je na 30ml (podľa výpočtov čo sa týkalo 1tky aj 2jky).

2. otázka: píšu,že to ma piť z hrnčeka toto mlieko, ale moja dcéra odmieta piť z hrnčeka ale iba z fľašky, je to problém?

Ďakujem 🙂

heln
14. feb 2022

@aschkimka ahoj, ano staci jej davat tolko co vypije, treba postupne zavadzat pestru stravu...
ked nepije z hrnceka ale z flase, z toho by som si fakt nerobila tazku hlavu.

aschkimka
autor
14. feb 2022

@heln ona papa normálne jedla pre deti, ale ešte chcem aby mala mliečko, preto jej pred spaním dávam cez deň menej a v noci tu odporúčanú porciu tých 210ml aj to mi nevypila ešte nikdy odkedy má 3jku a ďakujem pekne

tbd
15. feb 2022

@aschkimka niekde som čítala že čím vyššie označenie mlieka, 2.3....tak tým je na živiny chudobnejšie. Neznamená to, že 3 je vyzivnejsia ako 2 mlieko, tak isto 2 nie je vyzivnejsia ako 1. Neskúmala som obsah živín, len som sa to dočítala v nejakom článku. Ak chces prestuduj krabice. Skús jej troška pomenit jedálniček, mozno to pomôže. Držím palce a želám kľudne noci 😉

tbd
15. feb 2022

@aschkimka a tabuliek na krabici sa priveľmi nedrž koľko jej máš dávať dávok, je to len orientačné. Deti sú rôzne. Koľko vypije toľko vypije

aschkimka
autor
15. feb 2022

@tbd už sme skúšali na noc vážne všetko...aj kaše aj polievky atď...proste noc neprespi áno keby čo bolo...ten jedenkrat sa isto budí na hlad, ten zvuk plaču viem že je hladná ale tie ostatné razy netuším....nie každú noc predsa idú zuby

tbd
15. feb 2022

@aschkimka tak asi je to "len obdobie" treba vydržať a určite to bude časom lepšie. Viem, píše sa to ľahko, horšie zažiť 😒dúfam, že nás také noci necakaju. Naša má zatiaľ len 6 a pol mesiaca a noci sú zatiaľ pohoda-1 kŕmenie okolo 2-3 hodiny. Tak snáď jej to vydrží čo najdlhšie takto. Modlím sa 😂

tbd
15. feb 2022

Ešte ma napadlo, vraj treba dávať alebo teda "donútiť" dieťa piť mlieko skôr cez deň, tu dennú davku- ak vyžaduje v noci viac, skúsiť dávať cez deň častejšie, aby sa v noci nebudilo. Aby si jednoducho tu celodennú potrebu mlieka dalo skôr cez deň ako v noci, aby sa v noci nebudilo. Skús jej to nejak poposuvat. Viac ma nič už vážne nenapadá

tbd
15. feb 2022

Alebo skús iné mlieko. Ja dávam Nutrilon momentálne a má aj nočnú variantu s ryžovou muckou, je hustejšie, ako redšia kaša. Malo by viac zasýtiť, aj keď ja rozdiel nevidím vo vplyve na budenie sa na papanie🤷

aschkimka
autor
15. feb 2022

@tbd naša malá do 5m len jedno kŕmenie a to pred spaním a prespala celu noc...potom už nie, bývalá každé 2h hore ale predsa nemôžte dať už väčšiemu dieťaťu nonstop plní davku...ona už je inak aj tak dosť veľká na to aby vedela aj bez mlieka vydržať...ale nevydrží, ani ten jedenkrát

aschkimka
autor
15. feb 2022

@aschkimka Nutrilon mala asi do 5m ale potom ho začala odmietať...

jankalukasova
15. feb 2022

@aschkimka čím vyššie číslo, tým "redšie" mlieko. Čím je dieťa staršie, tým viac konzumuje tuhú stravu, teda mlieko už nemusí byť (a materské tiež nie je) také výživné. Ak jej dáš trojku bude sýta ešte menej.

aschkimka
autor
15. feb 2022

@tbd ale neviem sa dočítat či je aj Nutrilon food Night 3, lebo ona má teda ten jeden rok a tým pádom tu 2jku nemá zmysel jej kupovat

aschkimka
autor
15. feb 2022

@jankalukasova ona mi od 5m nechce spávať a to mala 1tku, do 5m spala vkuse...tuhú stravu má, ale v noci jej nebudem predsa dávať rožok alebo niečo ...keď vidím že si pýta mlieko ...mne príde normálne pred spaním jej ešte mliečko dať...ale nevedela som že 3jka je tým pádom menej sýta...to mám prejsť cez noc na 1tku?

tbd
15. feb 2022

@aschkimka no tak to má nenapadlo či má aj 3ku nočnú Nutrilon. Akurát pozerám, nemá veru.

jankalukasova
15. feb 2022

@aschkimka ja Ti nekážem dávať jej v noci v noci rožok. Píšem Ti, že keď dáš trojku, bude ešte hladnejšia. Podľa mňa nepomôže ani jednotka, ani mliečna kaša. Musí to prejsť samé. Syn mal problém, že nevedel prejsť z jednej spánkovej fázy do druhej a budil sa pri tom. Tiež som si myslela, že chce mliečko a skúšala všetko možné. Nepomohlo.... Potom zrazu zo dňa na deň prespal celú noc.

aschkimka
autor
15. feb 2022

@jankalukasova ona má problém s tými fázami cez deň, presne po 30min sa zobudí a musím ju ísť rýchlo douspat..v noci sa zobudí tak po 2h ale to jej dám len vodičku a potom o tej 2hej ráno ale to ju zoberiem k nám do postele a o tej 3-4 jej dám mlieko a spí do cca 7mej ...ale je pravda že niekedy býva aj hodinu hore a len robí blbosti alebo plače keď idú zuby...stále si myslím že aj keď zuby nejdú že je hladná ale doktorka mi už aj zakázala dávať jej vôbec jedenkrát v noci mlieko,ze ma rok a má spat...len zase nie som krkavcia matka...

aschkimka
autor
15. feb 2022

@tbd neviem si veľmi predstaviť cez deň jej dávať France lait a v noci Nutrilon...nestretla som sa s tym

jankalukasova
15. feb 2022

@aschkimka nooooo... Tak ale dobre. Má to cez deň. Nervová sústava sa vyvíja, takže sa to môže prejavovať aj v noci. Kľudne zo dňa na deň. Ja by som nedala ani trojku, ani jednotku. Nechala by som za noc jednu dávku mlieka ako má. Ostatné prípady prebudenia by som riešila vodou. Lebo ak to nie je hlad l, čo podľa mňa nie je, tak jej zbytočne vytváraš zlozvyk, zaťažuje sa trávenie...
Zamyslela by som sa
1. Čo a koľko denne papá, možno treba počas celého dňa zjesť trošku viac, telo sa nasýti a v noci bude odpočívať (toto je vtedy ak by to bol naozaj hlad...)
2. Kedy a koľko dcérka spinká cez deň, či nespí malo alebo naopak veľa... To všetko môže z nočným spánkom zamávať, zvlášť v kombinácii s jej pribúdajúcim vekom.

tbd
15. feb 2022

@aschkimka nepísala som aby si to miešala

aschkimka
autor
15. feb 2022

@tbd viem že ste nepísali ale že ja sama si to neviem predstaviť dávať cez deň France lait a na noc Nutrilon 🙂 že rada by som pri Tom France laite ostala 🙂 škoda že ten Nutrilon nie je denný aj

aschkimka
autor
15. feb 2022

@jankalukasova už druhý deň mi nechce spávať doobeda, pretiera si oči, vidím že je spomalená ale ani za boha nechce spať ...spáva ako kedy cez deň, niekedy 45min doobeda a hodinu poobede, len teraz sa mi to zle hodnotí keďže ako vyššie píšem už druhy deň mi nespí doobeda a aj keď doobeda zaspala,poobede to bola hruza ju uspať...asi budem musieť prejsť na 1 spánok tesne po obede a možno bude spávať aj lepšie v noci, lebo aj po kúpaní už zaspáva pomaly 30min,čo kedysi bolo Max 10

jankalukasova
15. feb 2022

@aschkimka No vida! Ono to o tom mlieku vôbec nebude....skús upratať v tých spánkoch a uvidíš čo to povie.

tbd
15. feb 2022

@aschkimka tak v tomto prípade by som skúsila už len poobedneho slofika

aschkimka
autor
15. feb 2022

@jankalukasova @tbd a prosím vás kedy by ste ju dávali spat? cca o 13? ona vstáva tak 7:30 a prvý spánok mávala okolo 10 a druhý medzi 14-15, dali by ste taký stred? ...bojím sa ju dať napr spať o 12 lebo keď ma niekedy tie 30minutove spánky tak do večera mi nevydrží, ďakujem ste zlate

tbd
15. feb 2022

@aschkimka Tak nejako okolo jednej by som ju dala, ale dlhšie ako 2-2,5h by som ju nenechala spať, aby nebol v noci zasa randal. Poskusajte. Dajte vedieť potom ako ste dopadli 😀

aschkimka
autor
15. feb 2022

@tbd teraz išla spať až po 14 lebo ved obedovala, boli sme povinne vonku a po 40mon sa zobudila s plačom,ale ešte som ju uspala, tak zajtra skúsim dať spať po tej 13 a uvidíme čo to spraví ... ďakujem za rady a ešte porozmýšľam či nenechám ešte tu France lait 2 ...možno na deň by som jej nechala 3jku keď je slabšia a na noc ešte 3jku, alebo to nejako miešala?