V prvom rade by som vás chcel poprosiť, aby ste sa vyhli komentárom, že pokiaľ má manželka mieko tak za každú cenu má ešte kojiť a podobne. S prechodom na umelé mlieko bojujeme už niečo cez 2 mesiace. Situácia je nasledovná: Vodu ako tak z flašky Avent Natural vypije. Flašiek a dudlov máme cca 12 typov. Vulli, Avent, DM, Babylove, Nuk a dokonca aj BITTYLAB z Ameriky za 55eur. Mlieka máme Nutrilon ProExpert, Sunar Expert, Hipp nejaký, Kendamil, Kendamil Organik. Nech zvolím akúkoľvek kombináciu AJ S MATERSKÝM mliekom flašku odmieta, vyplúva, plače. Skúšam to každý deň, hlavne keď je spokojná. Keď som skúšal "vyhladovať" nemalo to žiaden zmysel. Prosím má niekto skúsenosti, či je to stratený prípad a umelé mieko ani nezoberie? PS: Kendamil kašičky má rada.
Aj mi sme sa trápili. Ale základ je nestriedala mlieka, kým si ako tak zvykne, už dávate ine. Ďalšia vec je fľaša, naša chcela iba takú s miniatúrnym cumlom Tommy repre, alebo Chicco to má, ale tiež jej to trvalo dlhsie. Chce to len trpezlivosť. Spokojná matka, spokojné dieťa, viem čo to je ak dojčenie nefunguje.
@simonpolak neviem koľko má drobec ktorý je dojčený. Môj syn má osem mesiacov a umelé mlieko odmieta tiež akékoľvek, skúšali sme všetko, doma mám viac druhov umelého mlieka ako v bežných obchodoch. Doteraz neprehltol ani jedno, z úst ho vypluje. Skúšame tiež skoro dva mesiace. Keď som sa opýtala doktorky tak povedala že od roka môžem začať dávať kravské mlieko (keby nechcelo tak trošku medíku prípadne granko, ale naozaj trošku) ale pokiaľ papá napríklad jogurty (odporučila biely zvolenský) tak netreba toľko mliečneho. Prípadne keď bude staršie ťa obyčajné mlieko z obchodu a urobiť krupicovú kašu.
Tiež ešte dojčím ale už je to nasilu, mňa to bolí, syn uplakaný no spapá okolo druhej poobede keď ide spať a večer o ôsmej, občas ešte v noci, inak mlieko nemám. A aj to sa vytráca.
Prajem pevné nervy, ja už tiež pomaly odstavujem aby to neprišlo zo dňa na deň
@bobula46 malá ma 6 mesiacov. Vyzerá to tak, že to máme úplne rovnaké. Ďakujem za komentár, a tiež prajem pevné nervy. Každopadne musíme z manželkou vymyslieť, čo bude piť ak manželka príde o mileko, čo bude čoskoro lebo ho má už málo.
@simonpolak skuste ešte fľašu Tommee tippee (8€), najviac sa podoba ženskemi prsniku a moj maly inu fľašu okrem tej nechce.
@simonpolak môj tiež odmietal fľašu, pil len avent natural. Keď z nej vypije vodu, treba skúšať asi tu. Možno skúsiť oddať alebo vystriekat ak ešte mate svoje mliečko do fľaše, či bude papať. A potom skúsiť mliečko. My sme skúšali vydávať také zvuky sania pri tom a tak ho navnadit. Pripadne sa skúste pred ňou napiť z fľaše a tak ze mňam mnam. Ešte ma napadlo s tým mliekom, skúsiť cievku, aby si zvykla na chuť umelého mliečka. A tiež ho nestriedat. Iba 1 značku. Možno skúsiť, aby si zvykla oddelené na um a na fľašku. Veľa šťastia, možno ste to všetko už skúšali..
@simonpolak Ahoj, moja dcéra má síce už 11 rokov, ale presne týmto sme si prešli tiež. Odmietla akékoľvek umelé mlieko a akúkoľvek fľašu. Keď som v jej 9 mesiacoch prišla o mlieko (zomrela mi mamima), zostala úplne bez mlieka. Jedla len jogurty a kaše hipp (vtedy bol výber menší 🙂) a do jedla som jej pridávala kravské mlieko. Mlieko nedala do úst cca do 2,5 roka. Potom nastal obrat a začala mlieko sama piť - samozrejme už normálne kravské. Lekárka s tým nemala vôbec žiadny problém, Bola a doteraz je zdravé dieťa. Choroby sa jej úplne vyhýbali a ATB mala možno 3-4 x a to má takmer 12 rokov. Takže to netreba siliť. Ja si myslím, že to treba nechať na nej 🙂. Mimochodom dcéra doteraz nemá rada sladkosti - nikto si ju čokoládou či cukríkmi nekúpil. Ani slasdé jedlá (buchty, palacinky...) nemá rada. ... hoci som jej ich nikdy nezakazovala, vyslovene ich odmietala a odmieta. Každé dieťa je proste iné 🙂. A niektoré majú svoju hlavu .-) Hlavne, aby bola zdravá.
@jaja23 Snažíme sa držat Kendamilu už dlhšiu dobu, nakoľko aj z kašami od nich nemá problém. Ďakujem za všetky tipy, neskúšali sme tú cievku, takže to ešte ostáva 🙂.
@simonpolak my sme sa takto trapili. Lekarka mi poradila skusit dat kravske plnotučne mlieko. Že ak mu to neurobi traviace ťažkosti tak ok. Začali sme s tym cca okolo 8mes. Zahusťovali sme mlieko vo fľaške kašami (vystrihli mega dierku aby to tieklo) lebo mne skoro vobec nechcel krpec ani prikrmy ani kaše lyžičkou jesť. Takto prijal kravske s tym že sme mu postupne do toho domiešavali nutrilon. Až doteraz (a to ma 2 roky) takto pije pol na pol kravske zmiešane s Nutrilonom a zahustene vanilkovou kašou v prašku Sunarek alebo Hami.
@simonpolak skusali ste davat z poharika? Popripade laktacnu pomocku s hadickou na cicik ?
@simonpolak a skúšali ste laktačnu poradkyňu? Ja iba že keď vám dieťa dáva najavo že o umelé mlieko nemá záujem,tak či nechcete najskôr skúsiť zvýšiť produkciu toho materského 🙂
@danii2 dakujem za tip. Skusam prave este kozie mliecko, ci to nahodou nieje tym. Dam vediet
mala som takýto problém s každým dieťaťom....odmietali fľašku, odmietali umelé mlieko. Vysvetľovala som si to tým, že mne išlo mlieko z prsníkov veľmi ľahko - priam samé, deti nemuseli ani ťahať a mlieko bolo sladké....
takže som bola nútená kojiť pomerne dlho, potom sme boli chvíľu na Sunare a nakoniec sme pili z pohárika mlieko z obchodu...