Ahojky. Už som zúfalá z tých mojich detí. Máme hrozné problémy s pitím mlieka. Pijú Nutrilon, Filipko obyčajný, Paulínka AR-kový. Filipko doteraz pil mliečko pekne, zhruba každé 3 hodiny 100 ml. Asi pred týždňom začal byť pri pití nervózny, vykrúca sa, vypľúva, vždy je to s plačom, musím ho najprv trochu ukľudniť, prípadne uspať, aby to ako-tak vypil. S Paulínkou sú problémy dlhšie. Vždy som ju musela pre pitím trošku ukľudniť, potom to vypila. Teraz posledných pár dní keď zbadá fľašku, hneď plače, nepomáha ani uspatie, nevypije skoro nič. Aj mi prestala dobre priberať. Dlho sa držal rozdiel pôrodný - 300 g, teraz je to už 600 g medzi nimi. Môže to byť spôsobené tým, že sme na odporúčanie doktora skúsili dať jablkovú a mrkvovú šťavu? Že im to neurobilo dobre? Alebo treba skúsiť vymeniť mlieko? Moja prvá dcéra tiež po nejakých 3-4 mesiacoch začala odmietať Nutrilon a prešli sme na Sunar. Stretli ste sa s tým niektorá?
Skus zmenit mlieko 🙂 Ako mas stare deti?
@sante81 odporučil nám to pediater. že už môžme začať skúšať. Samozrejme, nepijú ju každý deň, mali ju 2x a 2x mrkvovo-jablkovú.
@karamel majú 2,5 mesiaca
@betina1984 2 mes detom jablkovu stavu??? to počujem resp čítam prvy krat, maxim slivkovu ak je problém s kakaním ,aj to neviem či az od 6mes, tak malym detom jablkovu stavu, nechcem sa hádat ,ale ja by som dietatu určite nedala
@sante81 mne sa to tiež zdalo skoro, ale on má vysokú školu, on je pediater. Ale zas jej nevypili liter. To len pocuckali, neviem, či vypili 30 ml. A nie kupovanú. Normálne doma odšťavenú z domácich jabĺk.
@betina1984 ok ,ale mali nejaké problémy s trávením, s kakaním? ked mali pit mrkvovu stavu?
@betina1984 ja by som im ziadnu mrkvovu stavu ani nic podobne nedavala, este su malicky, ten traviaci trakt nie je este na taku stravu vyzrety, potom vznikaju rozne ekzemy a alergie v neskorsom veku.....v prvom rade by som skusila zmenit mlieko, my sme mali to iste. Nutrilon nechcel. Beba nechcel a skoncili sme u Hami.....ten pil do troch rokov. Neboj sa, urcite sa to popravi 😉
@karamel no dúfam. Dcéra má reflux, takže moc na výber nemám. Pila AR Nutrilon, ale je to dosť husté, tak som jej dala od včera obyčajný Nutrilon a len som ho prihustila, lepšie jej tečie. Všade sa hovorí, že Nutrilon je najlepší, ale mne osobne vôbec nechutí. Sunar mi chutí napr. viacej. Skúsim vymeniť mlieko. Zajtra kúpim Bebu.
@betina1984 skús väčšiu dieru na flašku , u nás to zabralo, lebo bola lenivá ťahať, a jednoducho nepila len krútila hlavou a rozčulovala sa. my sme museli prejsť na bebu, lebo nutrilon ju nezasýtilo, ale 2,5 mesiaca je ešte veľmi skoro na šťavy, to by ste mali najskôr o mesiac asi, ale ked to odporučila lekárka tak iste vie prečo. ale je možné že ich z toho bolí bruško a preto nechcú ani mlieko vypiť, ja by som šťavy vynechala a skúsila meniť mlieko.
@sante81 nemali žiadne problémy, ani sa nevyhodili, kakajú tak ako doteraz, tuším ešte lepšie.
@betina1984 tak by som pozdravovala pána doktora a v prípade takych dalsích mudrych rád by som si radsej brala od neho kartu
@tunzal aj väčšiu dierku máme, aj dudlík sme zmenili z Avent na Nuk. Odporučil nám to preto, že už nie sú vôbec dojčené, len na UM a že vtedy sa to doporučuje skorej.
@sante81 pri prvej dcére mi to nekázal. Tak sme začínali normálne od 4. mesiaca varenou mrkvou, šťavy nepila vôbec. Ale tam som do konca 3.mesiaca aj dojčila, aj dokrmovala.
@karamel skus zmenit to mlieko, nasmu malemu Nutrilon strasne smrdel a Hami mlieko bolo pre neho uplne idealne. Ale to klasicke, obycajne, bez prichute bananu apd. S prikrmami vydrz az do 5-6. mesiaca, nic tym nestratis, ak ti deticky budu pekne priberat, nie je problem. Vyhnes sa tak v neskorsom veku alergiam a ekzemom 😉
@betina1984 moja tiež nebola vôbec kojená, na začiatku sme mali nutrilon, to nebolo dobré, a teraz máme bebu od asi druhého týždna. ano je doporučenie skôr ale od 4 mesiaca, síce tomu nedržím ani ja a asi také dva týždne už dávam zeleninky,, a teraz už na desiatu aj ovocie dokonca dnes som už do obeda pridala aj trošku mäska a to máme dnes 4 mesiace
@tunzal ja v tom tiež nevidím problém. Mojej som už v polroku dala Pribináčika a nič jej nie je. Nemá alergie, ani problémy s trávením. Vždy všetko treba vyskúšať.
@betina1984 existuje skryty reflux, nevidis to, lebo mu to nejde az von z pusy, ale pali ich zaha. da sa to zistit aj vysetrenim. Vtedy mozu mat take prejavy pri jedeni. Mala to robila tiez, tak ju polohujeme nasikmo, pri jedeni a po jedeni aspon pol hodku by mala ostat nasikmo, najlepsie na pravom boku pre lepsiu polohu zaludka. Kupila som jej taku tu podlozku pre babatka pri refluxe, klinovy vankusik. Mozes vyskusat aj ine mlieka, ale nemyslim, ze tam bude problem, ale moze byt. Zmeny mlieka je tiez dobre konzultovat s lekarom. Reflux sa da aj liecit nejakymi pripravkami, ale to uz je na pediatrovi. Akurat toho, co Ti odporucil stavy v dvoch mesiacoch by som asi vymenila 😉
@lauricka moja má reflux mierny až stredný. Boli sme na sono žalúdka. Preto pije AR Nutrilon. Je jedno ako pije, či v leže, aj na rukách, aj tak má doslova k tomu mlieku odpor.
@betina1984 no, to, bohuzial, je pochopitelne, musime to dako vydrzat, nez budu trosku starsie, ale chudatka, sama viem, ake je to hnusne, ked pali zaha 😒
@betina1984 to, ze studoval vysoku skolu este neznamena, ze vsetko vie alebo radi spravne... 😉 aj oni sa mozu mylit, ja by som veru vsetko preverovala co povie a az potom konala... dneska by ti ludia do deti vsetko napchali ked nie su ich 😖
@betina1984 prosim ta prepac ale umeůe mlieko nema chutit tebe .. čo myslis prečo ti chuti sunar? lebo obsahuje cukry ktoré zaroven nie su vhodne pre deti!!
nutrilon je zloženim najbližšie k materskému mlieku a podporuje imunitu doetata..
Tvoj problem ale riš v prvom, rade s lekarkou, nie je to sranda takýmto malinkym babatkam striedat mlieka..
a prejs s mlieka prebiotickeho( nutrilon) na mlieko probioticke ( beba) nie je dobrý napad..
skus byt kludnejsia, tvoja nervozita sa može prenasat na babatka, ale naozaj sa radsej porad s lekarkou, ta o tom bude vediet najviac.. držím palečky aby babatka krasne rastli a priberali,..
@lucinta21 už je v poriadku. Chyba bola, že nám pediater doporučil ovocné šťavy a to majú len 2,5 mesiaca. Tak sme ich prestali dávať a už papá. A ona iné mlieko nemôže, len Nutrilon AR, keďže má reflux. A k tomu umelému mlieku. Na každej krabici máš napísané, resp. keď si aj nájdeš na nete, že je najbližšie materskému mlieku. Som to čítala aj pri Nutrilone, aj pri Bebe. Každý výrobca si propaguje to svoje. Takže je úplne jedno, aké dávaš dieťaťu. Moja prvá dcéra bola od začiatku na Nutrilone. Od piateho mesiaca prišiel zlom a začala mi z neho vracať a odmietať. Tak sme prešli na Sunar a zrazu bolo všetko v poriadku. Prestala vracať, začal jej chutiť. O mesiac bude mať 4 roky a pije ho doteraz. Takže ja nie som zástancom Nutrilonu a keby bolo niečo iné "AR", tak ho malej dám. Syn pije obyčajný Nutrilon, ale už len dopije krabicu a ideme na Sunar, pretože aj jemu prestáva chutiť. A nemienim mu to dávať na silu. A keď sa to tak vezme, pred 20-30-timi rokmi neexistovalo iné mlieko ako Sunar, všetci sme na ňom vyrastali a tu sme.
@betina1984 som rada,že už je to u vás fajn 😉
ten doktor ale-prepáč-je asi trochu mimo 😅 😉
@macamac ani nie, len zabudlo povedať, že to máme skúšať po lyžičkách, keďže sú už na UM, môžu aj šťavy. Ja im to dala z fľašky, vypili asi po 30 ml. U nás v dedine je jedna slečna, malé má 3 mesiace a od 2,5 mesiaca jej dáva presnidávky a šťavy ovocné. Nebude jej chcieť zeleninu, ani nič plané.
@betina1984 no moji boli na UM, ale prikrmovala som až po 5. mesiaci, dokonca nieko odporúča aj deti na UM začať prikrmovať po 6.mesiaci-ako dojčené.
ja si myslím,že s príkrmami sa niet kam ponáhľať 😉
@betina1984 jednu radu ti dam, zeto , ze niekto ma vysoku skolu alebo je pediater neni Boh. Vzdy sa radsej porad s viacerymi ked sa ti nieco nezda.
Nutrilon AR je vlastne normalne mlieko zmiesne s ryzovym cerealom. To mozes spravit aj so sunarom ak im chuti viac, do flase daj 1 lyzicu ryzoveho cerealu dobre rozmiesaj, posedi to v zaludku dlhsie.
@betina1984 tiez mam dvojicky a prikrmy sme zacali od 5 mes. postupne aj zeleninu aj ovocie, teraz v 2.5r. dcera zje vsetko aj citron, ovocie, zeleninu surovu , moj syn cerstveho ovocia sa ani nedotkne uplne nezje nic,ani banan, jablko proste nic, len detsku vyzivu, v polievkach je zeleninu bez problemov.
Nezabudni ze med sa detom nema davat do 2r.
skusila by som to radsej konzulzovat s pediatrickou a načo si im musela dávat tu jablkovu stavu?