Dvojmesačná dcérka nevyplazuje jazyk pri satí z fľaše

ivetamigalova
9. okt 2021

Ahojte, chcem sa opýtať na možno zvláštnu otázku, no myslím ze v tom je jadro nášho problemu. Mam pocit, ze pri sati z flase moja 2 mesačná dcéra nevyplazuje dostatočne jazyk, plus chce mať stále vtiahnutu spodnu peru. Problém s papanim mame od narodenia, vlastne aj preto som skončila s dojčením, neustále cmukala a nevedela pekne sat. Ako pili vaše deti z flase? Videli ste im aj jazýček zo spodu?
Ďakujem

katulastraka
9. okt 2021

@ivetamigalova tak ma skratenu uzdicku pod jazykom. To treba prestrihnut, inak jej to bude robit problemy aj pri raste zubkov. Chod k pediatricke nech to riesi

ivetamigalova
autor
9. okt 2021

@katulastraka s tým problém nie je.. uzdicku sme prestrihovali hneď v pôrodnici, a naspäť sa nezrastla

katulastraka
9. okt 2021

@ivetamigalova a je dobre prestrihnuta? akoze ja sa v tom nevyznam, ale podla vsetkeho jej stale nieco brani vytocit spodnu peru von a vyplazit jazyk. Skus jej to ked tak urobit manualne, proste jej povytiahni spodnu peru ked pije z flase

ivetamigalova
autor
9. okt 2021

@katulastraka myslím ze dobre, videla som ju už viackrát vyplazit jazyk pomimo papania, čiže ona schopná je ho vyplazit.. a s tou perou, stále sa snažím jej ju vytiahnuť no ona si ju sama vtiahne naspäť.. mam pocit akoby mala úplne inú (zlu) techniku sania, tak ci sa s tým niekto nestretol, pripadne ci sa vôbec dá naučiť ju pit správne

katulastraka
9. okt 2021

@ivetamigalova pozri, ved pokial papa dostatok mliecka tak je jedno akym sposobom. Ak je ta uzdicka v poriadku, tak by som to nechala tak. Aj tak bude pit z flase len do 8 mesiaca :D

ivetamigalova
autor
9. okt 2021

@katulastraka rozumiem co mi chceš povedať, ved takto fungujeme uz 2 mesiace a pribera pekne.. ale aj tak by som to rada vyriešila, lebo papanie nám trvá niekedy aj hodinu a pol (to pije len 120ml), pomedzi to nám treba niekoľko krát odgrgavat, a ja prichádzam o nervy keď sa aj ona sama začne hnevať na to ze jej to papanie nejde tak pekne plynulo

katulastraka
9. okt 2021

@ivetamigalova tak skus cumlik s vacsou dierkou. Aku pouzivate flasku? Alebo skus uplne iny cumlik.

katulastraka
9. okt 2021

@ivetamigalova inak dvojmesacna pije 120ml to je akoze celkom dost. Moj tolko pil v 4 mesiacoch. Nemoze to byt proste na nu vela?

ivetamigalova
autor
9. okt 2021

@katulastraka doma máme snáď všetky flase aké existujú, najlepšie pije z fliaš MAM, dierku mame 2ku lebo pije ARkove mliecko.. nemyslím ze by mala nejaký extra reflux, ale hustejšie sa jej saje lepšie, to tiež neviem ako ale je to tak 🤷🏼‍♀️

ivetamigalova
autor
9. okt 2021

@katulastraka nepije 120 stále, asi tak 3-4 krát denne, inak v noci 90.. ale ona si to mliecko pýta, otvára pusinku, chce papat

katulastraka
9. okt 2021

@ivetamigalova skusala si aj od aventu flasku s natural cumlikmi? Oni tvarovo dost pripominaju bradavku. Na tu by sa mohla pekne prisavat. Moj napriklad z inych flasiek nevie pit, iba z tejto.

luccija
9. okt 2021

@ivetamigalova niekde musí byť chyba nemôže piť mliečko hodinu aj pol

ivetamigalova
autor
9. okt 2021

@katulastraka ano, aj tie sme skúšali.. prešli sme si maratónom hľadania tej správnej flase.. stále ked som videla ze na danú flasu sa prisava lepšie, nechala som ju 3-4 dní, že možno sa aj nauci.. niektoré som videla hneď ze tato proste nie.. teraz ale asi 3 tyzdne pije z MAM fliaš, a ak spätne chcem skúsiť nejakú z tých flias ktoré skúšala predtým, pusu uz nechce otvoriť.. cíti asi ten povrch cumlíka ze je iný, tak ho odmieta

ivetamigalova
autor
9. okt 2021

@luccija no samozrejme nie každá dávka je takto zla, ale väčšinou keď nespi, tak sa aj príliš hnevá.. a potom sa trapime aj hodinu a pol.. keď papa v polospanku, tak papa síce rovnako zle ale aspoň sa na to nehneva

katulastraka
9. okt 2021

@ivetamigalova akoze ja neviem no, nas tiez nervil pri jedeni asi do 4 mesiacov. Potom prestal ani neviem kedy. Skusala si davat aj nie ARkove? Viem, ze si pisala ze sa jej lepsie papa ale predsalen to redsie by jej malo ist rychlejsie. Ak jej teda nevadi zrovna to, ze to ide rychlo. Nezakasliava sa pri jedeni? Polohu krmenia mas aku? Neskusala si inu? Moj syn donedavna vedel jest len na chrbate s hlavou otocenou dolava. Inak nula bodov, nezjedol nic. Zatekalo mu to do krku.

katulastraka
9. okt 2021

@ivetamigalova inak mi este napadlo. Papa ako casto? Ked si vypyta alebo sa snazis dodrziavat nejaky casovy interval? Ze napriklad kazde 3hod jej das jest

ivetamigalova
autor
9. okt 2021

@katulastraka no na začiatku sme mali obyčajne, lenže práve toto ze ona tým ze cmukala tak aj z najmenšej dierky sa zakasliavala, a väčšinou to skoncilo tak ze sa dogrcala celá.. nebolo to z prejedania, lebo hneď na to vypila ten zvyšok z flase co ostal a dobre bolo.. a takisto pije na chrbte s hlavou do lava, v inej nechce

ivetamigalova
autor
9. okt 2021

@katulastraka vlastne keď si vypýta.. ale cez deň ide jak hodinky, každé 3 hodky si sama vypýta, v noci si pýta 2x, to prespi aj dlhšie useky

katulastraka
9. okt 2021

@ivetamigalova tak treba vydrzat. Mozno len proste nema vyvinute svalstvo ustnej dutiny a tak jej papanie robi problem. Ale neboj ono to prejde. Ako hovorim, nas robil to iste a cca zaciatkom piateho mesiaca to preslo. Vlastne ked tak rozmyslam tak zacal v pohode jest odkedy je na prikrmoch, takze asi sa naozaj aj jemu lepsie vyvinulo prehltanie a odvtedy to je v pohode 🙂

ivetamigalova
autor
9. okt 2021

@katulastraka no jasne ze ju nevyhodim von oknom 😅 len si ma veľmi nepotešila, lebo mam doma aj čerstvého škôlkara, plus končím Bc.. tak hodinu jedenie, hodinu grganie a k ďalšiu hodinu zasa toto iste, nestíham nič robiť 😅

katulastraka
9. okt 2021

@ivetamigalova tak zapriahni skolkara, nech nakrmi sestru 😂😂😂😂

katulastraka
9. okt 2021

@ivetamigalova ale inak nosic je dobra vec, ked nemas cas hodinu drzat dieta zvislo aby si grglo 🙂

ivetamigalova
autor
9. okt 2021

@katulastraka maaame, len zatiaľ stále ked sa jej tam odgrglo, tak jej vyšlo aj mliecko.. akoby si tlačila na brusko.. ja ju drzim v takej speci polohe kde viem ze keď si grgne, tak sa nepovracka 😄 a mali sme problém s hypotrofiou v tehotenstve, tak sa snažím každý ml v nej udržať

luccija
9. okt 2021

@ivetamigalova a tečie jej dost má dobrú dierku?aj tak sa mi zda aj hodina veľa.Mne povedala pediatricka hneď po dokrmeni dať dieťa na brucho a grgne si vždy som sa bála, že sa pozvracia, ale nie bolo to fajn.Flasky jej radšej nemen, keď si už zvykla na jednu.Ukazala by som to pediatricke či je tá uzdicka správne spravená, aj ako pije z fľašky, satie je reflex myslím, že tam sa nedá niečo učiť či meniť.

ivetamigalova
autor
9. okt 2021

@luccija ano, skúšali sme aj vacsiu/menšiu, ta veľkosť 2 jej vyhovuje, s väčšou sa dusi.. pediatricka o tom vie, uzdicku kontrolovala, nevie mi inak pomôcť. Keďže vahu ma peknú, tak to ani neriesi.

ivetamigalova
autor
9. okt 2021

@luccija a ona si nema problem grgnut, len grga aj 5-6 krát po dopapani.. aj keď počas jedenia ju dávam priebežne odgrgnut

zuzkacik4
9. okt 2021

@ivetamigalova ja si myslim, ze je problem v uzdicke..ano, citala som tvoje komentare, ale to, ze tebe sa zda, ze ju ma dobre strihnutu, sa naozaj moze iba zdat... teda, pokial nie si odbornik..predpokladam, ze po strihnuti si s nou necvicila, takze mohla kludne prirast, len uz mozno nie uplne...alebo ju nedostatocne nastrihli uz v porodnici..ja by som to dala este raz skontrolovat ...ale samozrejme to som ja a moj nazor... vela zdravicka prajem, nech malinka robi radost 🍀🙂

ivetamigalova
autor
9. okt 2021

@zuzkacik4 aj pani doktorka ktorá prestrihovala uzdicku vravela, že podľa nej ju nebolo ani potrebné prestirhnut, lebo to bol fakt milimetrik.. ale aj ten prestrihla.. vravím, ona bezne pri smiechu, alebo jednoducho mimo papania jazyk vyplazit vie.. ale pri papani ho von nedáva

katulastraka
9. okt 2021

@ivetamigalova hej chapem. Ale neboj o dva mesiace jej zacnes davat prikrmy a zlepsi sa to ovela 🙂 to ubehne ako voda

vega3
25. jan 2024

Ahoj. Mame podobný problém. Ako sa to doriesilo? Tiež sme skincili s dojčením prešli na flasu ale ani, z flase sa nevie poriadne napapat5.