Dokrmovanie umelým mliekom

5. dec 2023

Ahojte malého nakojim a dokrmim Um 60 ml. Môžem dokrmovat umelým mliekom po každom kojeni keďže sme stáli na váhe tak mám dokrmovat alebo mám dat umelé a potom nakojit a dokrmit svojim odsatym mliekom? Mám dilemu či sa môže po kazdom kojeni dokrmit umelým mliekom? Odsala som si svoje teraz len 40ml

uhnakova
5. dec 2023

Ja som dokrmovala syna UM po každom nakojení.

autor
5. dec 2023

@uhnakova nám pediater povedal že dokrmit um po kojeni a v nemocnici dr.zas že jedno kŕmenie umelým a jedno s prsníka a dokrmit odsatym že mám zbierať ale to by sa odvykol takto od prsníka však? Že to by sa nemalo vraj po kojeni dávať um povedal

elmivelmi
5. dec 2023

nie dokrmuj po kojeni i ak skus cez cievku dokrmovat ak mas na to cas.Je lepsie dokrmovat po kojeni a kau ho castejaie kojit,mozno kazdu hodinu aj ako si ho kojioa doteraz?Kazdu bodinu,dve ?

anavixy
5. dec 2023

Rozhodne dokrmit po kazdom dojceni, nevynechavat dojcenie. Nadojcis vzdy najprv z jedneho prsnika, potom z druheho a nasledne das dokrm. Mlieko sa uplne normalne bez akychkolvek problemov moze miesat mm s um, je to normalny postup.

andreatytler
6. dec 2023

Najskor nakojit, lebo ak mu das umele prve, uz nebude mat taku potrebu sat z prsnika. Je to tazsie a tak nech to robi ked je najviac hladny a urcite by som nedokrmovala materkym odsatym ako posledne, lebo co nevypije budes musiet vyliat a to je velka skoda. Posledne vzdy davaj umele, lebo aj ked to ide do penazi co vylejes, je to stale lepsie ako vylievat materske mlieko.
Ja som dokrmovala po kazdom kojeni a tak mi to radili aj dve laktacne konzultantky.

autor
6. dec 2023

@andreatytler mne to v nemocnici že umelé a potom po troch hodinách na prsník a dokrmit odsatym materským že podľa toho koľko vypije um ale to ja kým by som nazbierala tak by na prsníku by bol za 24 hod tak dvakrát keď som odsala včera 40ml len.a koľko ml um si dokrmovala?

autor
6. dec 2023

@anavixy však mne to tak pediater povedal že nadojcit a potom um dokrmit keď nepriberalo.a v nemocnici zas inak hovorili ale to sa mi nezdalo lebo to si môžem rovno odsavat a fľaška a nie na prsník by sa oducil ledva som ho na prsník naučila tak budem sa riadiť pediatrom v tej nemocnici nevedia čo hovoria asi

maryetta
6. dec 2023

Ak chces dojcit. Tak co najviac dojcit a co najviac odsavat. Inac ta laktacia nepojde lahko.
Ja som mala mlieka vela. Vzdy som dojcila iba z jedneho prsnika. Nikdy ze jeden aj druhy. Jedno dojcenie jeden. Druhe dojcenie druhy. Dojcenie trvalo cca 10minut. A ked trebalo ten druhy dala ale az napr po hodine.
Tiez som nikdy neodsala viac ako 10-20ml. Tak som sa na to vykaslala lebo ma to este viac deprimovalo. Tak som proste davala prsnik kolko bolo treba. Prveho som nakoniec dojcila 2,5 roka. Druhe dieta 2roky. Tretie 1,5roka.

andreatytler
6. dec 2023

Uz sa nepamatam na presne mnozstvo, ale vzdy som dala o trochu viac a nechala som ho nech si vytiahne tolko umeleho mlieka z flase kolko chce a co nevypil to som vyliala.
Ja som odsavala, lebo syn zle tahal ked bol na prsniku. Okamzite pri tom zaspal, takze som mu dala prsnik kym dokazal mat oci otvorene, potom vo flasi materske odsate mlieko ak som mala a potom umele mlieko. Ja som po kazdom nakrmeni odsavala kedze on tak malo vypil z prsnika.
Preco ty odsavas? Preco ho nenechas jednoducho potiahnut vsetko z prsnika a ked bude prazdny a on stale hladny das umele mlieko.

makodob
7. dec 2023

Ahoj, ja ti odporúčam kontaktovať skúsenú laktačnú poradkyňu, na mamile nájdeš zoznam. Ak chceš ozaj dojčiť a minimalizovať príkrm treba skontrolovať prisatie a správne satie. Ak bábatko saje naprázdno, tvorba mlieka sa nezvýši. Najlepšie je nepoužívať fľašu, ani cumlík a dokrmovať cez cievku. To ti laktačná ukáže ako. Tieto neucelené rady tu na mk, hlavne ak nikto nevidí dojčenie sú len orientačné. Ozaj vyhľadaj laktačnú. Tvorbu mlieka ti zvýšia aj bylinky benedikt lekársky a senovka grécka, obe 3xdenne po 3 tablety. A určite sa dokrmuje po dojčení, ale teda lepšie cievkou ako fľašou. Ak to budeš robiť opačne hrozí, že tvorba mlieka bude klesať. A ak nestačí jeden prsník, tak vystriedaj obe naraz a dojči bábatko keď si samo žiada. Tvorbu mliečka zvyšuje aj spoločné spanie, nosenie v šatke/ nosiči, kontakt koža na kožu. Držím ti palce ❤️