Ahojte chcem sa poradiť keďže dcérka má zltacku je hrozne spava skôr ako vypije koľko má mi zaspí plus ja mam po porode problémy ale nechcem ju odstaviť naopak chcem aby sa laktacis rozbehla ešte lepšie. Potrebujeme dokazovať kvôli žltačke a aby naberala-na váhe viete mi poradiť či najskôr ponúknuť fľašku a potom prsnik alebo naopak? Veľa krát mi pri kojeni zaspí. Mlieko si aj odstrekavam keď mám
Ďakujem za-rady
@pribinak včera mi bola na jednom hodinu skoro povedala som si ze 15 20 min jeden potom druhy lebo ma akurát rozkuse
@tatiana234 hodinu nie je schopná sat mlieko. To si len dudlovala, si tá pomýlila s dudlikom. Ide o to aby pila mlieko, to vidíš ako hýbe bradickou a preglga mlieko
Niekedy majú mamičky naozaj bábätko aj hodinu na prsníku a potom zistia že babo nič nepije a nepribera
Ak chces rozbehnut laktaciu tak urcite nedokrmovat a ak tak uz vobec nie flaskou, lebo hrozi riziko, ze dietatko "strati saci" reflex. Deticky po porode maju malicky zaludok, ako orech, tak treba prikladat casto a vypiju malo. Drzim palce
Aka stara je dcerka? Pre malicke babatka je satie velmi narocne, hlavne prvy mesiac. Moja mevydrzala ani 5min a zaspala. Dala som ju na jeden pranik, prebalila a toju zobudilo, na druhy prsnik. Ak bola este hladna, co u mna prvy mesiac bola (kazdych 10min sa budila) dala som flasku. Odporucam aj odsavat a neboj nic, mliecko sa spusti aj ked budes dokrmovat
@tanicka907 musíme dokrmovat ma zltacku je hrozne spava skôr zaspí ako a dokrmi do sýta musíme naberať na váhe tiež si myslím ze pri dokrmovsni pre dobro babatka sa mliečko automaticky nestratí prikladať ju bidemxtak ci tak 🙂 dakujem
@tatiana234 samozrejme, vacsina deti (skoro vsetky rodene prirodzenou cestou) ma zltacku a ubytok na vahe taktiez. Prechadza si tym skoro kazda mama a kludne mozes dokrmovat a len musis prikladat
jasne ze dokrm, mne v porodnici nechceli dat UM, malemu sa zhorsila zltacka a potom mi nadavali ze mu nedavam dost jest a nema vyzivu, tak sa mu to zhorsilo 😡 pritom som prikladala stale, ale pri kazdom dietati som mala mlieko az na stvrty den od porodu. a este k tomu maly hned zaspaval, nebol zobuditelny aby dostatocne sal.. dokrmovala som dve deti a s kojenim nebol nikdy problem. jedno malo aj dudlik a ten tiez neublizil... samozrejme radsej dokrmovat ako ma byt dieta hladne...
Obidve moje deti mali žltačky, um v živote nemali, aj schudli a nič sa im nestalo. Ak to nie je ťažký úbytok na váhe, nekazila by som si dojčenie
Dobrý deň, určite dokrmte. my sme si tak mysleli,že sa na prsníku napapala dosť, aj si grgla a skončili sme hospitalizovaný lebo jej tak stúpol bilirubín.Tiez bola strašne spava, ona si ani nevládala toľko potiahnuť kôli tej žltačke.Pri zltake je dôležité veľa papať aby sa bilirubín vyplavoval.
@tatiana234 budiť pri dojčení, poskrabkat na licku či bradicke. Proste nepotrebuješ ju mat na prsníku pol hodinu, ale potrebuješ aby pila