Dokrmovanie umelým mliekom

lilly2303
8. júl 2023

Ahojte 🙂 prosím vás o radu. Tie ktoré ste dokrmovali UM stalo sa vám na začiatku že malo bábätko problém so stolicou? Malého dokrmujem 4 deň a doteraz normálne kakal, ale dneska má úplne tuhú stolicu a veľmi ťažko mu ide vytlačiť. Kaka tak po malých kúskoch a aj to je celý červený čo tlačí. Skúšala som aj rúrku ale nepomohlo, cvičíme aj masírujeme bruško. Ako mu inak pomôcť? Malý má 2 mesiace.

xena0
9. júl 2023

Skús feniklovy čaj, nám pomáhal veľmi

simonna511
9. júl 2023

@lilly2303 nám feniklový čaj veľmi škodil , malú zaplynatoval do bolesti. Nevedela sa vyprdiet… tak pozor na to.. tusim to nie je ani čaj na riedenie stolice, to skôr harmanček.. každopádne nám s tuhým hovienkom pomohla až zmena mlieka.. 4 týždne sme sa trápili s jedným mliekom, vraj bábätko si ma zvyknúť.. mala si nezvykla a keď sme prešli na mlieko bez obsahu palmoveho a rybného oleja, malú prestalo okamžite zapekat.. totiž tieto zložky spôsobujú tuhú stolicu

lilly2303
autor
9. júl 2023

@simonna511 presne také mliečko máme. Máme Kendamil a všade píšu že ho detičky dobre tolerujú a že nespôsobuje tvrdú stolicu. Aj starší syn ho má a nikdy nebol problém.

123miaa123
9. júl 2023

@lilly2303 ja som dávala pri tvrdej stolici probiotika probiofix a postupne sa pekne zriedila na kašičku...skúste aspoň týždeň pár kvapiek do mliečka a uvidíte 🙂

lilly2303
autor
9. júl 2023

@123miaa123 dávam aj probiofix aj Espumisan hneď od narodenia. Espumisan dávam pri každom papaní a nič. On ju vôbec nevládze vytlačiť, už som zúfalá

123miaa123
9. júl 2023

@lilly2303 niektoré bábätká majú tvrdí stolicu aj po vítamine D..neviem aky dávate ale je dôležité v čom je rozpustený... niektorý je v olivovom oleji niektorý v slnecnicovom a niektorý má ako základ triacylglyceridy..skúste možno zmeniť dečko

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz