Ahojte mamičky. Podobná téma tu už bola viackrát, ale moja situácia je špecifická, tak sa vás idem opýtať. Mám 3 mesačnego syna a snažím sa dojčiť, ale nemám dostatok mlieka (potvrdila mi to aj profesionálna laktačná poradkyňa) a preto musím dokrmovať. Malý však začína uprednostňovať UM, z čoho som frustrovaná, keďže dojčiť chcem. Starší syn ma v 4 mesiacoch úplne odvrhol a bojím sa, že sa stane to isté . Čítala som viaceré štúdie a dozvedela som sa, že UM sú sladšie než MM a predpokladám, že to je dôvod, prečo ich deti preferujú. Tak premýšľam, že budem dokrmovať ZRIEDENYM (viem, že má viac soli aj bielkovín) kozím mliekom. (Aj brat od 2m aj ja od 3m som bola plne krmena kravskym, keďže mama nemala svoje a sme ok, preto mi to napadlo). Čo vy na to? Prosím, písať len skúsenosti, NIE názory... Tie som si už prečítala v ostatných diskusiách 🙂
Ahoj a ako dokrmujes? Fľašou ci cievkou?
@luciasousa keď chcete kojiť, tak kojte, dieťaťu sa ľahšie ťahá z fľaše Ako ste prišli ba to, že nemáte dosť mlieka? Maly nepriberal? A keď nepriberal, tak by som mu davala ďalej um, ale určite neriedila.
@luciasousa akym stylom dokrmujes? Ako cele kojenie prebieha? To, ze uprednostnuje UM pred MM , vobec nemusi byt kvoli chuti
Podla mna mate obdobie strajku, ak sa na prse srdi... normalne mu daj um, ked mu chuti.nekomplikuj si to.pripadne koj v polobdelom stave baba
Môžeš mu zničiť ladviny
Dávaj mu umelé, alebo koj a umele
Ja som si o tom zisťovala, kozie nie je vhodné, obsahuje vysoké množstvo bielkovín, tukov podobne ako kravske. Zaťažuje ľadviny. A naopak málo vitamínov a železa, takže nedostane to, čo ozaj potřebuje. Pre takto malé dieťa je vhodná jedine začiatočna formula umeleho mlieka, ziadne experimenty. V minulosti sa to robilo, neboli tak dostupne umele mlieka.
povedz pediatričke čo ona na to, že budeš riediť kozie mlieko a dávať namiesto UM lebo je sladké 🙈 🙄
určite mu kup umele mliečko, idealne 1. Za seba možem odporučit sunar premium
@luciasousa normálne by som dala dieťaťu UM, v 1. rade je dôležité aby dieťa bolo sýte a rástlo, 2. rade he treba aby malo mlieko správny pomer a živín
To či dieťa dojcis alebo mu dávaš UM je jedno, v puberte bude papulovat rovnako (skúsenosti matiek na MK)