Ahojte aké mliečko ste zvolili ked ste dokrmovali svoje detičky???máme 2 mesiace, odsávam a dávam zatial len svoje mliečko ale ako rastie bude aj viac papat a bude treba dokrmovat....ked som si robila prehlad ako taký tak na dokrmovanie je nutrilon pronutra a france lait mliečko....beba,alebo sunar tak pri nich píšu že ked už nie je možne podávanie MM....pri pvých dvoch spomínajú že vhodné na dokrmovanie čiže aj ked má ešte MM....dost si mamičky chvália aj babylove z DM....ozaj neviem už...rada by som dávala svoje pokým to bude možno a UM len ozaj možno 1x alebo 2x za den....dakujem
moja ma 6 mesiacov a davam hipp biocombiotic a svoje mlieko. nema s tym ziaden problem.
ahoj, ja som dávala Nutrilon HA1 (máme v rodine alergie), po roku som prešla na mlieko Nestlé a malý má už cez 2 roky píjava ho stále ráno a večer, pokiaľ ho chce, budem mu ho dávať....... Nutrilon znášal dobre, niektoré detičky ho nechcú a nerobí im dobre, švagriná dáva od začiatku Babylove a veľmi si pochvaľuje (aj cenovo je to rozdiel oproti Nutrilonu), druhá švagriná dávala tiež Nutrilon, ale už obyčajný......... záleží aj od dieťatka 😉
Ahoj, ja som dava BEBA HA1 na zaciatku a potom sme presli na klasicku Bebu a od 2 rokov na kravske mlieko. Nutrilon malej nechutil. HAMI mlieko sa mi zdalo sladsie oproti Bebe a Nutrilonu. 🙂
@misutka27 nutrilon, ale potom mu prestalo chutit a presli sme na sunar...a mnohym detom nechuti
fungovalo nam to takto 2,5 roka - vlastne aj umele
to odkial mas, ze pri sunare ci beba nie je mozne podavanie MM? to mas na kazdom mlieku, ze sa ma pouzit len ak dojcenie nie je mozne, nezavisi od znacky....si to nejako zle pochopila
aj ti to povie kazda laktacna poradkyna, pretoze ti bude tvrdit, ze ak zacnes s UM, tak to je koniec dojcenia, ale mnohym to funjuje aj aj napriek tymto tvrdeniam
Každé umelé mlieko, aj mlieko Sunar, by malo byť použité ako náhrada za materské mlieko len vtedy, ak sa dojčenie nie je možné.
Umelé mlieko Nutrilon by malo byť použité ako náhrada za materské mlieko len vtedy, ak nie je dojčené možné zo zdravotných, či iných dôvodov.
atd atd.....
@misutka27 no nezávidím....je to ,,na kočku,, odsavať a tak krmiť. Ako nechcem byť zlá ale prečo riešiš dokrmovanie ktore je vecou buducnosti a neriešiš to prečo normalne nekojiš? Mala by si to určite menej roboty a pohodlnejšie - ja som bola ,,odsavačka,, a ,,never ever,, odchod z domu s x rancami lebo ,,kde budem odsavať,, kde to uschovam atd. atd...Každopadne ak ti to vyhovuje tak nie je o čom - hlavne aby si bola spokojná to je zaklad.
Ale teda k veci - ja som davala Nutrilon, jednu davku a dalšiu ked som si odsala potrebne množstvo MM. A uplne ze v pohode. My papame Nutrilon profutura a ,,nema problema,,. Tak dufam ze aj vy ak to bude potrebne nebudete mat s mliečkom problém.
Kazde dietatko je ine, kazdemu chuti ine mliecko, alebo niektore mliecka jednoducho brusko neznasa, budes musiet len vyskusat. My mame od narodenia Nutrilon, este aj teraz ho pije a uz ma 2 a pol roka, tak jej ho kupujem ked jej chuti. Keby nechutilo neriesim, presli by sme na ine, alebo aj ziadne. Ak sa da, kup vzdy najprv na skusku co najmensie balenie a uvidis 😉 Riad sa svojim pocitom, sama vycitis co tvojmu dietatku prospieva
Ahoj...ja som bola pred rokom v podobnej situacii...odsavala som MM a musela som zacat aj dokrmovat...pediatricka mi odporucila nech davam na dokrmovanie mlieko Hipp alebo Humana. Kupila som najprv Hipp...ochutnala som ho a ked som zistila ze chuti skoro ako moje MM..skusila som ho dat dcerke...bez problemov ho vypila...bolo na nej vidiet ze spoznala ze to nie je jej mliecko...ale po par hltoch zistila ze to chuti dost podobne a odvtedy pouzivam Hipp. Kombinovali sme to vselijako, podla toho kolko sme mali mojho MM, ale doteraz jej je to v podstate uplne jedno..ci ma MM alebo Hipp. Drzim palce aby sa ti podarilo najst dobru nahradu za MM..ale hlavne aby si s odsavanim vydrzala co najdlhsie!!! Je to tazke ked musis stale odsavat, ale stoji to za to..davas babu zo seba no najlepsie. Ked sa ti podari, namraz si niekolko davok MM do mraznicky na dobu, ked uz nebudes odsavat a budes davat len UM...a ked nahodou dieta ochorie, rozmraz mu svoje mliecko....na posilnenie imunity je to ako zazrak a choroba mu prejde raz-dva!!!
@mircalla no ked som si tak čítala o tých mliečkach tak tam to bolo že nutrilon a france lait su vhodné na dokrmovanie čiže aj MM a potom dokrmim UM...a pri týchto bolo písané že ked už dojčenie nie je možné tak som to pochopila tak že ked už MM nie je vôbec dávané a ide sa len na UM...aspon ja som to tak pochopila.. 🙂 ja budem dávat aj svoje kým budem mat a dokrmovat UM....lebo ako maličká rastia tým aj viac a častejšie papá a neodsajem jej už tolko čo potrebuje....možno by som aj ale to by som musela by doslova otrok odsávačky a celý den by som nič iné nerobila a to zas nechcem.....predtým sme mali Nutrilon čo nám odporučila doktorka dala som jej ho asi 4krát kým sa mi nerozbehlo moje mliečko a potom už som stíhala odsávat mala som aj pekné zásoby ale teraz už nie.....rozhodla som sa nakoniec pre ten istý Nutrilon len sa bojím aby ju nezapekalo lebo čo čítam tak dost mamičiek má takú skúsenost...ale hádam bude všetko ok ked jej budem dávat aj čo to z MM 🙂
snažím sa ju aj prikladat ale márna snaha.....už sme asi zvyknutý na flašku a už sme prešli aj na 2-kový cumlík......nie som z toho nadšená že jej dám UM ale hladná tiež nemôže byt...možno som to pokazila hned na začiatku v pôrodnici ked som jej dala flašu ale tiež som sa nemohla pozerat ako sa hodinu trápi na ciciku a aj tak nič z toho iba plač 😒 toto je moje prvé bábo ...ale som rada že aspon základ dostala
bože ja neviem ja som si to dala do google každé mliečko napísala a pozerala kde sa aspon čo to o nich píše
@misutka27 ale to sa uvadza pri kazdom UM "ked uz dojcenie nie je mozne" "MM je prvou volbou, ak uz nie je mozne, mozete prejst na UM" a podobne. ak si dobre pamatam, tak to aj uvadzat musia, lebo zo zakona sa nesmu reklamovat UM 1 - teda tie pociatocne mlieka, vsimni si, ze reklamy su az od pokracovacich. Dojcenie ma byt prvorade, ale ak to uplne nejde, tak potom je tu to reklamovane UM 😉 Cize kazde UM mozes kombinovat aj s MM, je to na tebe, ci das jednu flasu denne, ci budes striedat kazdu druhu. Jedine, aby zodpovedalo veku a aby ho babo dobre znasalo UM, aby nebolelo brusko, negrcalo, nezapekalo, ak by bol problem, musis vyskusat inu znacku - mala by ti poradit aj pediaticka.
My sme napr. mali Nutrilon HA, kojenie bol problem, nutrilon znasal maly dobre, davali sme do roka, ale citala som aj tu v diskusii, ze je to biznisove mlieko, ze menej zasyti a preto babatka ho viac vypiju (nas tiez pil plne flase pomaly od mala), ze ak piju ine UM, staci im menej. po oku sme zacali davat kravske(vecer) a babylove(rano) a chuti mu, povedala som si, ze pri druhom babu ak bude treba, zacnem rovno babylove a uvidim.
a nepozeraj len na cenu,ale aj na gramaz, nutrilony su vacsinou 800g, sunar je 600g, babylove 500g, tak sa nedaj pomylit cenou 😉
a este som chcela napisat, ze nam jedine, co nesadlo, bolo krmenie cievkou, ze sa malemu naraz miesalo MM s UM. aspon ja som o tom presvedcena, zacal nam vtedy vracat, hnackovat, nemuselo to byt preto, ale uz by som to nerobila. samotne kojenie (ak sa podarilo) ani samotny nutrilon nebol problem, len to miesanie
ahoj, aj ja som si odsávala, malá bola narodená predčasne darmo som ju aj pol hodinu nechala na prsníku keď už to vyzeralo že sa prisala vôbec neprehltávala...dokrmovala som bebou ale veľmi ju z nej zapekalo, prešli sme na nutrilon, od troch mes bola len na nutrilone, sem tam ju ešte zapieklo ale rozhodne lepšie ako z beby,od 6mes kedy sme prešli na inú stravu ju zapekalo podľa toho, čo zjedla. Teraz má vyše roka, posledné mesiace jej nutrilon dávam pred spaním a ráno a pohodička, vôbec ju nezapeká.
Nedokrmuj, je to hnusná chémia. A ešte aj bude mať veľkú hlavu.
@alenie_ no bohužiaľ sú maminky ktoré nemôzu zo zdravotných dôvodov kojit a maminky ktoré nemajú dostatok alebo žiadne mlieko.my sme sa trapili s kojemim 2 týždne,bolo to o držku malá hladna stále revala žiadny spánok,nepriberala a jednoducho som to mlieko nemala a ani laktačná poradkyňa nepomohla.a ako sme presli na umele tak to akoby mi vymenili dieťa.konečne sme sa všetci vyspali.
@mircalla vidíš, ja mám rovnaké pocity, keď čítam ako chce niekto radu, ktoré umelé mlieko je 'najlepšie'.
@8291 neviem aký si mala problém, žiadne zdravotné dôvody nekojenia nepoznám, poznám iba výdobytky modernej techniky 'vďaka 'ktorým nemôžu matky kojiť ako dudlik, fľašku, neprirodzený pôrod...atď. Ale možno také existujú, možno laktačná psychoza. Tak to potom chápem, ale existujú v nemocniciach banky na materské mlieko, takže stále nechápem prečo by som malé bábätko mala tlačiť chémiou. Hlavne, že ste sa vyspali.. ehm.
@alenie_ ja milujem svoju dcéru nadovšetko a naše kojenie bolo len trapenia,laktačná sestra bola 2x u mňa doma a proste to nešlo.a za dva týždne trapenia mi malá schudla a spali sme mozno za tu dobu dokopy mozno 8 hodín.a spánok sme naozaj obidve potrebovali len maminy ktoré majú mlieko to asi ťažko pochopia.a banky s mliekom vieš koľko stoji liter mlieka?a keď neviem odkoho je to mlieko tak to by som urvite malej nedala.a babätkam sa dáva vigantil kanavit a to je to nie je chemia?mala je úplne zdravá ani raz nebola chorá a máme 15 mesiacov.a ze kojene detičky majú lepšiu imunitu tak to je tiež diskutabilne,mam kamošky ktoré koja aj 2 roky a detičky maju ekzemy,alergie,stále su choré,dokonca jedno bábätko ma polyvalentnu alergiu na takmer všetky potraviny a mliečne výrobky.ja by som tiež rada kojila.
@8291 tiez by som nedala dcerke cudzie mliecko, vybrali ste najlepsie riesenie, ake sa Vam vtedy ponuklo, netreba mat kvoli tomu vycitky, hlavne ze malicka prospieva. Aj ked @alenie_ ziadne zdravotne problemy nepozna, poviem tak chvalabohu, nech ich pozna co najmenej zien, my sme tiez nemohli kojit zo zdravotnych dovodov, aj take situacie prinasa zivot. Nasa dcerka je od narodenia na UM a nikdy nebola chora, krasne prospieva. UM je najlepsou nahradou hned po materskom mliecku 😉
@alenie_ velku hlavu máš akurat tak ty plnu somarin a zlosti na ,,nekojace,, Hlavne ze to tvoje ,,mléééčko,, plne odpadov z antiperspirantov a kozmetiky a potravín z nákupáku je ze zdravé... - ked sa bavime tymto štylom. Ty ,,banka v nemocnici,, nemocnice stale pišu ze maju nedostatok MM pre chore detičky v inkubatoroch na pristrojoch a za liter pytaju 30 - 40 e.
@8291 vobec nerieš hentaku a ani sa pred nou neobhajuj prečo si nekojila...je to tvoja vec. Kojenie zo žiadnej zeny lepšiu matku nerobí.
Neboj, ešte jej aj ta ,,technika,, bude dobrá ked na stare kolena bude potrebovať zuby - vyklapačky a ktovie čo ešte...trúba. 🙂
@misutka27 veď toto cele dni malá na prsniku ja vyčerpana ona hladná.a len prikladať a prikladať a prikladať a prd z toho.vôbec to nie je o tom ze som chcela spať,ale to človeka vyčerpa niesom clovek co rad vyspava pracovala som pred pôrodom 12 rokov na zmeny 12 hodín.aj nočne čiže som naučena ponocovať.
Ahoj, ja som dokrmovalala od 1,5 mesiaca Nutrilonom, ten zrejme doporučujú všetci lekári kvôli obsahu látok na imunitu, proti alergiám a podobne, neskôr som prešla na HAMI mlieka a kaše. Myslím, že sa tie mlieka veľmi nelíšia, záleží od bábätka čo spapá. Sestrini chlapci Nutrilon vôbec nechceli, tiež im dávala HAMI. Takže rozhodnúť sa musíš sama 🙂