Ahoj holky, mam 1,5 rocniho chlapecka a chci se zeptat: do kdy pili vase deti ve 4rano mleko ?? pro me to znamena, ze pak uz nezaspim....:( proto se ptam🙂 vecer papame pred 19.hod, pak flasa a pak jdeme spat. celkove sme papkaci. dekuji za jakekoliv povzbuzeni a rady!🙂
😀 to asi záleží na vícě ohledech. Syn se také kolem 5té budí na mléko, dcera takovéhle období nikdy neměla. Bud počkej, až ho to přejde, třeba ve 2, třeba ve 3 letech, třeba ještě dýl. Nebo prostě zakroč, a mléko mu nedej, časem si odvykne, osobně tohle ale dělat nebudu.
No tak moj prvorodeny pil mliecko nad ranom do cca 3,5 roka...prestal ked zacal do skolky chodit a bol vecer najedeny a unaveny tak ze ho smad/hlad uz nedokazal zobudit.
@bouny asi Ta nepoteším ale moja 3apol ročná dcerka mi ešte pije mliečko z flaše okolo 3tej 4tej ráno .Ale ona bola taký drobček anechcela mi piť mliečko až okolo 2apol rokoch sa rozpila tak teraz jej to nechcem zatrhnúť.Ak ale nemá problémy s váhou tak mu to proste zatrhni,daj sa mu napiť čajíku anech spí dalej potom si odvykne aj od toho.
to zálezí aj od matky, ak mu mlieko dat nechces, tak nedávaj, ja mam 3 a pol ročného a ešte pred rokom vypil 5 flias sunaru do rána, potom to uz bolo neunosné, tak si tyžden poreval a prespal celu noc. niekedy sa zobudí ešte okolo 5 a pyta mlieko - tak raz za tyžden, myslím ze v roku a pol je to ešte ok
@bouny no ja tu budem asi za mrchu matku, ale ak vydrzi do 4tej, tak urcite vydrzi aj do 6tej..zvlast ked pred 7mou vecer papa a vypije aj mliecko. to nie je hlad, ale zvyk. uz nie je male babatko, a aj zaludok ma v noci odpocivat (to netvrdim len ja, ale aj lekari). skus mu dat napit len vody, casom pride na to, ze kvoli vode sa budit neoplati a bude papat az rano.
@bouny Ahoj ja mam sice len jedno babo a aj to ma uz 5 rockov ale take nieco ako ze sa budet rano o 4hod nepoznam...Ono je to velmi o pristupe maminke k babatku..ja som davala flasku este ako novorodencovy o 8hod a ked som sla spat tak cca o 23-24hod som strcila este raz aj ked spala tak ju proste scucla v spanku a spala dalej,nikdy sa mi nezobudila v noci ze je hladna az niekedy okolo 6hod ale to sme boli uz hore do roboty..u nas materska je iba 3 a pol mesiaca tak si neveimpredstavit sa budit v noci ked rano musim ist do roboty 😝
@bouny nad nočným jedením sme sa pozastavili asi v 9mesiacoch. Prebrali sme to s DR, ktorá nám povedala, že už by takto "stare" dieťa malo prespať celú noc, nakoľko aj žalúdok si potrebuje oddychnuť. Čiže sme nočné mlieko zrušili. Ani nie do týždňa prespal malý celú noc a odvtedy sa nebudil.
dávala som asi do 2,5 r. ,čajík nestačil..a neriešim,chcel,dostal,nenechám dieťa hladné,každé z toho skôr či neskôr vyrástlo
ono jsou děti, které se tím čajem nechají uklidnit, a děti, které prostě ne.
Vyfasovala jsem dítě z druhé skupiny. Vyřvávací metody? Jsem v nich expert (dítě větší, já nejdýl vydržím dvě hodiny, on víc. A narozdíl od něj jsem na druhou a třetí noc výrazně méně připravená). Uhoupávání do spánku v naději, že když se uklidní, tak nebude to mlíko chtít? Málem jsem přišla o hlasivky, když jsem takhle ve dvě ráno hodinu v kuse zpívala ukolébavky. Pokusy postupně snižovat množství UM ve vodě, aby to nakonec byla jen voda? Nenechte se vysmát. Posílat tam tatínka, že od něj to dítě pochopí, když už od maminky ne? Ukázalo se, že tatínek je výrazně méně psychicky odolný než maminka (po čtvrthodině ho setrvale ječící dítě dostalo do stavu, kdy mu tlouct hlavou o zeď přišlo jako docela dobrá varianta).
Ne, prostě některé děti v tom mají jasno.
A stejně jasno, jako měl v tom, že mlíko chce, tak jednoho dne, v 17m, měl jasno v tom, že už ho nechce. Prostě, jedna noc šílený řev, druhá noc ticho, a pokud se náhodou v noci probudí teď a měl třeba špatný sen nebo ho třeba bolí zoubky nebo je jiná potíž, stačí tam zajít, pohladit, podat spací hračky, a usne zase sám.
Nesnažím se to pochopit. Prostě to je, jak to je.
😀 😀 No kym mu budes davat, tak aj do 18, same to neprejde 😅
môj prvý syn vstával v noci na mlieko do 3 rokov, mladší do štyroch 😅 😀 😀 😀
Teda jak to tak čtu, tak přemýšlím, že bych to taky zkusila nějak odbourat. Mám 9ti měsíčního jedlíka. Večer v šest mi sní hrnek nějaké zahuštěné polívky (bramboračka, rajská, koprovka ...) v sedm mi vypije z flašky cca 300ml kaše. Tahem spí tak do jedenácti, pak chce každou cca hodinu a půl čaj. Kolem druhé mi vypije 200ml mlíka (už má ten silnější sunar od 12ti měsíců, ten slabší mu nestačil) pak se ještě jednou až dvakrát napije a kolem páté pije další cca 100 mlíka. Popravdě už jsem vcelku zoufalá, vstávám po hodině max hodině a půl dám mu napít a pak musím cca na 10-15 minut jít do kuchyně, protože když si lehám tak mi zavrže postel a když ještě úplně nespí tak udělá rodeo a já k němu musím znovu ☹ A do toho už bych chtěla pomalu odbourat dudlík (má ho jen na spaní), ale představa že k němu budu vstávat po půl hodině už mě opravdu děsí.
dekuju vsem🙂 uz par noc mu zkousim davat o 4 teplou vodu, no budi se pak po pul hodinach zas a o pul6 ci v 5se pak probudi uplne. tak sem mu dnes dala vodu a pak trochu mlika a jeste spi........tak ma asi fakt hlad...
@missmasz ja sem pockala s odbouravanim nocniho mlika do 1roku. taky se mi muj jedlik budil po 11te kazde 2-3hod na mliko. pomohlo, kdz sem mu nedala proste nic, ani vodu (po te cural a budil se kvuli plince). plakal a stal v postylce, vzdy po 5-10min sem k nemu vstala a objala ho,utisila,polozila do postylky, znova se rozerval,po 5-10min sem ho utisila a tak stale dokola. vydrzel to trictvrte hodiny a zaspal. tak sem postupne odbourala vsechny mlika, krome toho ranniho. treba par noci vydrzet. dudlik nema od 15mesicu, protoze se budil pak jen na nej, to uz doazal pochopit, ze "dudu neni" a vzal to nak prirozene. tak drzim palce a chapu te a tvoji unavu.
moj syn bude mat 3 roky a budi sa na mlieko este 2 krat za noc, a tiez to znamena, ze vela toho v noci nenaspim....ja uz to neriesim, ved niekedy sa to odnauci prirodzene
Moj maly takisto vstava rano. O deviatej ho okupem, potom dostane flasku a zaspi. Zvykne sa budit okolo 5tej-6tej rano. Ak mu nedam tak sa budi kazdych 10 minut. Tiez potom raz zaspim a niekedy zase uz nie.
no tak to sa teste. moj syn ma vyse 3 roky, veceria, vypije pred spanim mlieko a rano okolo pol 5 pije mlieko skoro denne. tiez potom uz vacsinou nezaspim. zvyknete si.