Do akého veku sa dá kúpiť Nutrilon HA na predpis?

alzbeta79
2. júl 2012

Detská sestra nám vravela, že do jedného roka je možné ho predpisovať a potom si ho už musíme hradiť v plnéj sume. No na moje
prekvapenie mi vravela známa, že ona chodila vyberať recepty na Nutrilon pre doktorovho syna a ten mal už dva a pol roka. Tak ako
to teda je ?

jankamgr
2. júl 2012

My sme mali nutrilon HA 1 (do 6 mesiacov), HA2 (do 10 mesiacov) a potom je HA 3 (od 10 mesiacov), ale lekárka nám povedala, že sa to predpisuje len do jedného roka.

palomka
2. júl 2012

my sme to teraz vybavovali a priamo zo zdravotnej poistovne union mi prisla odpoved, ze HA Nutrilon moze pediater predpisat do 10m dietata. potom sa uz kupuje. pri dcere to bolo do 1roka ale po novom do tych 10 mesiacov

katren
2. júl 2012

je to podla poistovne, napis priamo tam 😉

sisaha
2. júl 2012

doktorov si ho pre syna predpisoval mozno na ine deti...

adra22
2. júl 2012

dôvera do 10 mesiacov 🙂

mimi
2. júl 2012

ja tiez viem, ze iba do roka sa moze predpisat.

turistka
2. júl 2012

Nám ho lekarka predpisovala len do 6 mes.,potom uz nechcela,takže to zalezi aj od lekara.ak ked mna osobne to nas.... aj. to nam obmedzovala na 5 balení na mesiac,co nam nestacilo.

domusinka2010
2. júl 2012

dovera preplaca iba do 10mesiacov, ja som poziadala o vynimku nakolko ma mala zdravotne problemy a potrebujem nutrilon soya a zamietli nas, tak sa skusim odvolat a uvidime ☹

matkamirko
2. júl 2012

My sme mali tiez iba do 10 mes., ale kedze na jeden predpis ti moze predpisat 6 mliecok, takze nasmu to vyslo do 1 roka, kedze v tom case uz nepil vyhradne iba mliecko. My mame VsZP.

lili_mia
2. júl 2012

podľa toho, prečo pije práve Nutrilon .. ja som počula, že potom ho môže predpísať detský gastroenterológ

mirinecka
2. júl 2012

VŠZP do 10 mesiacov, a mali sme ho na odporučenie gastroenterológa

lubicakovac
2. júl 2012

@alzbeta79 my sme to mali na predpis, najprv HA1 potom 2, ale poisťovna (my máme union) to prepláca len do 10. mesiaca, potom celá suma

andrejka1974
2. júl 2012

na predpis len do jedneho roku

zuzka1902
2. júl 2012

tak to je super, nám ho doktorka predpisala len do 6 týždňa a na jeden predpis boli 3 balenia a že viacej nemôže.

zuzana17
2. júl 2012

dôvera len do 10 mesiacov

majushkab
2. júl 2012

neviem ako je to teraz môj už ma 3,5 roka ale vtedy to bolo tak že do roka mohol aj detsky po roku už iba gastroenterolog

lenusskaa
2. júl 2012

mam 2 kuponiky na zlavu do DM na Bebu 2HA, ak mate niektora zaujem - darujem

kramarkova
6. aug 2012

Ahojte ja mám na predaj 2x 800g NUTRILON H nám nesedel a predám ho tak ako som ho kúpila na predpis 1ks za 10eur ak by mal niekto záujem

lucinta21
21. aug 2012

AHoj podla kategorizácie ministerstva zdravotníctva ti može pediater predpísat Nutrilon HA do 10 mesiaca veku dietata, pokial máš podložené že ty, otec dietata prip surodenec dietatka je sledovaný v alergologickej ambulancii, príp má alergiu.. Takto hovori zákon..

mimka19
13. jan 2013

@andrejka1974 a ake su prosim ta podmienky ? bezproblemov mi ho predpise ?? vdaka

whiterosses
13. jan 2013

mne bolo povedane že cca do 8mes .. plus- minus.. aj my mame na predpis

petka_slniecko
7. máj 2013

nám tiež doktorka povedala, že do roku sa môže predpisovať, my máme teraz 19 mesiacov a prešli sme na kravské. Ostalo nám 10 krabíc neotvoreného 3HA, tak kto by chcel, môže sa ozvať, mám to v mojom bazáriku.

1annas
5. jún 2013

My máme tiež na recept a doktorka mi vravela že už majú nové smernice a môžu mi ho predpísať do ukončenia 10 mesiaca

teodorko2013
5. mar 2014

Ja mám VŠZP a doktor mi povedal že sa dá nutrilon ha predpisať iba do 10.mesiaca.6 balení mesačne.
Po 10 mesiaci sa dá spraviť výnimka ale iba na odporučanie doktora...ale vyšetrenia sú pre bábätko veľmi náročné a bolestivé a musí ich absolvovať každý mesiac.Ale na internete sa dá 3 ha nutrilon kúpiť ešte lacenjšie ako na predpis.
Takže len do 10.mesiaca sa dá predpisovať.

miminkova
3. jan 2016

A kde je lacnejsi nutrilon ha 3?

zuzulikmichalik
9. jan 2016

Ahojte maminky 🙂 , mám doma neporušene balenie Nutrilon HA 1 800g, ktorá z vás má záujem, kontaktujte ma správou. Nasej malinkej sme ho plánovali dávať, ale nakoniec sme skončili na inom mliečku. Pekný večer všetkým

erikakrizanova1981
20. feb 2019

@kramarkova aký nutrilon mate

bibih
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bibih
20. feb 2019

Prosim vas mamicky a od akeho ,,veku” dietatka Vam zacali predoisovat nutrilon ha? nas poslali na gastro az ked bude mat babatko 2 mesiace. dovted si ho platime v plnej sume 🤦‍♀️

deedol
Autor odpoveď zmazal
Zobraz