Caute, moj bude mat 3 a este stale si pyta. Teraz som skusila ho odnaucit, lebo mal trochu crevnu virozu, ze reku uz okolo mna vsetci vysadili, ale budil sa v noci (inak mi prespi noc), ze je smadny, hladny, proste vidim n anom ja cez den, ze nieco mu chyba.
Mlieko bolo super aj v tom, ze vela pil. Vypije mi 240ml. Pri obednajsom a vecernom spanku. Nepocika sa uz.
Neviem vobec dokedy mozem dat. Pije inak bebu comfort.
Dokial som ich kojila, teda do 20-21 mes.
Kým nešiel do školy 😊😊😊
Mlieko pred spaním do roka. potom už len k raňajkám
Do skoncenia dojcenia.. co bolo medzi 9 mesiacmi až 2.5 rokmi...potom už žiadne mlieko nepili...
Ja som stara koza a este si bezne dam vecer pohar mlieka, nas maly tiez a to ma desat rokov, samozrejme uz nie z flasky a pred umyvanim zubov.
@zuzap33 ja tiez neviem. Preto sa pytam. 🥲 Dokonca kamoske od 3 rokov neodporucil pediater. Ale nepovedal preco...
Kocky, tak sa tesim! 🙏🏻 Ja mu budem davat aj nadalej...
Mladší pije doteraz má 6 rokov mlieko pije ráno a večer. Pije z fľašky. Ja som tiež taká bola a keď som už nemala sklenenú flašku tak som si zobrala plastovú z ktorá mala ten dosák (či ako to nazvať) a pila som mlieko/kakao tak. Možno som divná ale viem že syn mi raz povie sám že už tu flašku nechce.
Kým som dojčila. Potom už nie
My sme tiež zrušili mlieko pred spaním na radu pediatra, keď som dala mlieko pred spaním, mala dcéra zlý spánok, po hodine bola hore s plačom.
Pediatrička sa veľmi čudovala, prečo dávam ročnej pred spaním mlieko, vraj jej je potom ťažko na žalúdok, preto sa budí. Mala pravdu
Cca rok aj tristvrte mala ked som ju prestala kojit a odvtedy pred spanim ani v noci nepila ziadne mlieko. Potom pila uz iba v priebehu dna z pohara.
Akoze je rozdiel, ci si pred spanim da pohar mlieka a potom ai umyje zuby a ide spat a zas nieco ine je ak 3 rocny v postielke cuca mlieko z flasky 🤷🏼♀️
Mlieko pred spaním rok a 2 mesiace a odnaucila som ho tak že sme dali vodu keď bol smädný a potom postupne aj tu vody sme vysadili čiže úplne bez vody a bez mlieka asi od roka a pol
najprv kym som dojcila (do 1,5r), potom plynulo presiel na UM pred spanim (do 3,5r), tam skoncil s um uplne, aj na noc, stacila mu vecera, zjedol viac nez predtym, a tak to bolo cca do 5,5roka, proste vecera, pohar vody a spat a teraz nedavno zacal sam pit klasicke mlieko, da si veceru, pohar mlieka a spat
Obe deti tak do 7-8 mesiacov, potom začali dostávať kaše na večeru 😊
neriad sa ostatnými, tak ti poradím. pokial to nezaťažuje vás finančný rozpočet, tak by som neriešila. ak áno, prejdi na klasické kravské mlieko.
nemám rada presne takéto rady, kedy máš čo robiť so svojim dietatom a toto už ma robiť, toto nemá….. ja som od 9mes počúvala ako už ma dcéra prespať celu noc bez mlieka, že mám davat kasu na zahustenie, že nemôže byt hladna….. ignorovala som to, lebo som vedela že naozaj je hladná, tak som nevidela dôvod ju to nasilu odúčať plačom v noci…. nakoniec sama postupne prestala pit mlieko v noci, ale tiež ešte pred spaním si mlieko pyta. ma 2,5roka. a nie nehodlám kvôli ostatným jej ho nedať, lebo ich deti …..bla bla bla.
raz to príde keď ho odmietne aj sama. ale ja ju s tým stresovať zbytočne nebudem
Do 9mesiaca
Ak si po mlieku umyje zuby, nevidim dovod, preco mu nedat mlieko
Kludne davaj dalej v UM je aj kopec vitaminov. Moja vypije aj liter mlieka denne a aby sme neskrachovali vymenili sme bebu comfort za 16 eur na babylove mlieko od 1 roka za 4.95 😄
Stále pijú mlieko pred spaním, všetci traja. (10, 9 a 3)
A UM všetci pili cca do 3 rokov, potom prešli na mlieko.
Čo je zlé na tom že pije mlieko? Syn má 10 a pije mlieko aj ráno aj večer,dcéra 6rokov a tak isto pije mlieko ráno aj večer. Ja mám 42 a pijem mlieko ráno aj večer,pokial mi chutí a môžem ho piť,tak to je každeho vec dokedy a ako často.
Do 1,5 r. kym som kojila
No podľa toho kedy pred spaním. Či v posteli z fľaše, a zaspí pri tom, alebo si po mlieku ešte umyje zuby, a tak ide spať. Pediatri zrejme neodporúčajú zaspávať s fľašou, pretože sa z toho kazia zuby
Pokiaľ si po mlieku umyje zuby, tak nie je problém. Moja dcéra má 8 a do teraz si pýta pohár mlieka po večeri.
Môj má 3,5r a stále pije. O 18.00 má večeru a pred spaním si ešte pyta mlieko. Dostane síce len cca 1,5dcl aby mu nebolo treba cikat, ale vždy si dá. Pije od 1,5r len kravské mlieko.
Moj stále … Ešte do 5 rokov sa budil v moci na kakao ;)
Syn mal 6r a pije este vnoci..caj vodu ...
Stále pijú. 8 rokov čoskoro a 4,5 roka.
@nika898 Presne tak dieťa samo povie 😊. Starší syn prestal piť mlieko (slabé kakao) z fľaše pred nástupom na 1. stupeň ZŠ. Dcéra pila mliečko pred spaním ešte v 2.triede. Sama povedala, že už stačí. Teraz máme 3,5 r. dvojičky a pijú mliečko pred spaním večer aj na obed. Nechystám sa im to "zobrať", pretože mi lekár povedal. Radšej nech sú detičky pokojné a spokojné ❤😊. A vedieť piť z fľaše má svoje výhody, keď sú detičky napr. choré a ak im nechutí jesť, tak aspoň to vypijú. Mne sa osvedčilo, že celkovo tekutiny viac prijali cez fľašu (napr. keď mali črevnú virózku), ako deti známych, ktoré deťom fľašu ani nedali a pili tekutiny výhradne iba z pohára al. na slamku. K všetkému treba zdravé zmýšľanie 😊.
2r kojene. Fľašu nepoznali, takže iba do vtedy. Teraz keď sú starší si samé nalejú do pohára keď majú chuť studené
Mám 3,5 r a 2 r a stále pijú um ráno a večer.v noci už nie
Mlieko? Starsi do 5 rokov a mladsi do 5.triedy 😂 . Co je zle na tom?