Ahojte,... Obraciam sa na toto fórum už ako zúfalá matka, prosím o radu.
Od začiatku je maly krmený umelým mliekom=ja som mlieko nemala. V pôrodnici mu dávali Bebu comfort Ha. Začala mu doma zrejme kolika tak nam dala dr bebu sensitive, všetko bolo super asi mesiac, ked zavalo malého zapekat. Sam bez mojej pomoci sa nevykakal a mal len tvrdú stolicu. Dr mi poradila riediť mlieko kamilkovy cajom.. Teda zarábala som mu mlieko s čajom.. Nepomohlo.. Následne som skúsila bezlaktozovu bebu rovili malenu testy vsetko ok ale ta nebola tiež fobra. Potom som skúsila sunar ar komfort a suoer maly zacala kakat.. No po týždni kakal az moc aj 6x za den a iba vodu.. Následne som po porade s dr zacala miešať bebu so sunarom a aasi mesiac to fungovalo super.. Teraz ma maly 3.5 mesiaca a skúšam opäť sunar no nekaka vôbec.. Dnes sme kúpili nutrilon pri tráviacich ťažkostiach a nezabralo... Prosím baby ja uz nebiem.. Na koho sa mám obrátiť? Malému som dala aj olivovy olej do mlieka a stále nič.. Nemôžem to riešiť glicer. Cipkami lebo toto je problém dlhodobý.. Za všetky rady ďakujem
@veron1991991 takto casto menit mlieka tiez nerobi dobrotu,a hlavne miesat rozne znacky.niektore deti sunar a nutrilon zapekaju,ja by som tieto znacky vobec nedavala ak ma problem sa vykakat.tiez sme si tym presli.nam pomohlo pit vela kamilkoveho caju,probiotika,obcas slivkove stavy,na bolesti bruska kvapky Sab simplex,a nakoniec UM France lait comfort.a samozrejme prikrmy
Skus vydrzat dve tyzdne a zacni s prikrmami, len nedavaj ako prvu mrkvu, pretoze zvykne zapekat, radsej skus po mixnuti "vodovejsiu" zeleninu ako cuketu, tekvicu...
Tak uz len vyskusat Babylove z DM, nam toto najviac vyhovovalo. Alebo teraz moderny Kendamil. Urcite nemiesat rozne znacky mlieka.
Mali sme rovnaký problém, zhruba od 2heho mesiaca mi prestala kakat, prikrmy na čas pomohli, ale potom znovu to iste dokola...vždy keď sme niečo zmenili, 1-2tyzdne Ok a zase prestala...momentálne to riešime na chirurgii pretože gastro vyšetrenia všetky v poriadku. Veľký pozor ak by to pretrvávalo pretože to môže byt vrodená vada! Nie všetky zápchy sú len dieteticka chyba. Ak budeš chcieť vedieť viac tak kľudne napis správu.
@a_da99 a co vam povedali na chirurgii? Mne jedna pani poradila vlákninu a dávam mu tu no zatial to funguje a kaka tak 1 x za den
@veron1991991 vláknina pre 3,5m dieťa? Čo som videla tak najskorší vek je od 6m 😳 nechcem aby si to zle pochopila ale dieťa nie je experiment, to tvoje je ešte veľmi maličké takze s takýmito vecami opatrne. My sme ešte stále v štádiu diagnostiky (podozrenie je na Hirschprungovu chorobu), ale tiež to začalo takto skoro a striedali sa dobre a zle odbodia....nevravím že to môže byt aj vás prípad ale pri takých malých deťoch sa o tom musí minimálne uvažovať.
@veron1991991 skus mlieko Hipp Combiotik. Na kakanie najlepsie mlieko.
@veron1991991 my sme mali uplne rovnaky problem, vobec nekakal, katastrofalne koliky, plakavala som s nim...nepomohlo nic, ani zmena mlieka, ani kvaky a probiotika od vymyslu sveta, ani masaze...nemohla som sa nato pozerat a tak som mu kazdy den pred kupanim pomohla vykakat sa rektalnou rurkou, koliky sice zostali, ale aspon uz nebyval nafuknuty ako balon...a potom jedneho dna sa to skoncilo same od seba. Niekedy okolo 5 mesiaca sa sam vykakal (skoro som odpadla) a od vtedy kaka sam uz normalne. Koliky definitivne potom odzneli niekdy okolo 7 mesiaca. V tomto veku mu diagnotikovali alergiu na BKV. Presli sme na mlieko Nutrilon allergy care. Alergia viac menej ustupila, ale brusko ma stale citlivejsie (uz ma 19 mesiacov)
Ahpj m9zem sa opytat preco si presla z babylove na kendamil ked mu/jej babylove robil dobre? Pytam sa preto lebo sme na bebe ale niesom spoko a uz dlhodobo uvazujem nad babylpve...dakujemm za odpoved
@martinuska
Ahpj m9zem sa opytat preco si presla z babylove na kendamil ked mu/jej babylove robil dobre? Pytam sa preto lebo sme na bebe ale niesom spoko a uz dlhodobo uvazujem nad babylpve...dakujemm za odpoved
@zuzika8512 stale je na Babylove a vyhovuje jej. Kendamil je teraz moderne mlieko, lebo je nove ale neskusala som ho. Mozno som to nepresne napisala, pardon
@a_da99 tej vlákniny mu dávam máličko a radila som sa s tou pani ona to dava tiež u nasnje zatial problém vyriešený
@veron1991991 2 týždne ešte vydržať a začať príkrmami....tam už potom vieš upravovať stravu podľa aktuálnych ťažkostí