Dobrý deň prajem, chcel by som sa spýtať, lebo neviem kde môže byt problém ale máme dvojičky, chlapec a dievčatko 27.1 budú mať 4 mesiace, chlapec mal váhu pri narodení 3420g a dievčatko 2980g, od začiatku dávame nutrilon 1 advance, lebo manželka nemohla kojiť po sekcií, neprekrmujeme ich, dávame im naozaj keď pýtajú, dávame im dávku 4 odmerky nutrilon na množstvo 130-135ml, chlapček pýta papať cca každé 4-5 hodín cez deň a vydrží celú nepapat (od 18.00-04.00) ale dievčatko pýta cez deň cca každé 3-3,5 hodiny a v noci tak každých 5 hodín, proste dávame keď naozaj pýtajú,posledná poradňa a očkovanie bolo 5.1.2022 a tam vážila doktorka deti a chlapček mal 6870g a dievčatko 7820g,povedala že to je v poriadku, ale dnes ráno som vážil detičky a nejako som ostal zaskočený chlapček má podľa váhy 7830g a dievčatko 8900g chcem sa teda spýtať ci váha je v poriadku alebo je niekde problém, lebo ako to rátam tak od 5.1 do 19.1 to sú dva týždne a aby pribrali 1kg?? To mi nejako nesedí. Ďakujem za odpoveď s pozdravom Juraj
Ďakujem za odpoveď s pozdravom Juraj
@juri272 myslím že je môj za mesiac pribral 2kg ale pýtal si jesť každé 3h aj v noci, zo začiatku ta váha ide rýchlo hore a keď začínajú prikrmy tak sa to viac menej ustáli, mne doktorka poradila dávať tucnejsie mlieko ale on ho nemohol piť kvôli kolikam a refluxu a tak sme ostali pri tom istom a pri prikrmoch sa to už ustalilo a tiež začal poriadne spať v noci, pokiaľ im z váhy neubúda tak je to v poriadku