ahojte. dcerka bude mat rok a prechadzam od kojenia na umele mlieko ale mala ho odmieta. v lekarni mi dali nestele junior ze to je pri prechode z dojcenia ale mala ho odmieta. aku znacku mam kupit alebo co robit aby pila mliecko?
neda sa ti este potiahnut s dojcenim? mojmu malemu sa akekolve mlieko doslova hnusilo, umele som skusala, ked mal cca 1,5 roka, neskor som skusila aj kravske. Totalne to odmietol, hold, mamickovske bolo naj 😀 tak sme pekne potiahli dojcenie este, ved po roku uz to nepotrebuje nejak casto, aby to cloveka nejak obmedzovalo.
tot moja skusenost, nemienila som ho na to presviedcat a nastastie som odstavit nemusela, tak sme to zvladli
to ma mrzi. Tak snad najdete riesenie, nech ta netrapi este aj toto. co tak viac kvalitnych jogurtov, ako tu uz bolo spomenute, syry a pod? to by mohlo stacit, UM je hlavne o zarabani penazi u tychto vacsich deti, ved uz mozu kopu mliecny vyrobkov. Rok mala tvoje mliecko, to je sakra dobry zaklad 😉
nas ma rad jogurt holandia, tie su bez kadejakych sajrajtov
@nikus99 ahoj, velmi tazko sa ti bude prechadzat na umele mlieko. koj, kym sa ti da. moja dcera uz ine mlieko ako moje nikdy nevypila. tvoje mliecko je lepsie ako to umele...
My mame ten isty problem. Len nas bude mat este len pol roka, tak mlieko este potrebuje. Vyskusali sme babylove a bebu, ktoru kedysi papal. Teraz mu nechuti. Asi este vyskusame ten sunar ci nezaberie
moja sa odstavila v 14 mesiacoch a všeky UM aj rastlinné mlieka odmietala, jedine kravské chcela, tak mala veľa jogurtov, syrov, sem tam kravské mlieko a nič jej nechýba
Syn to iste, UM ziadne ani za svet ( skusila som vela). Dostaval ale na ranajky jogurt, na olovrant nieco mliecne ( termix, liptacik a pod., priznavam hnusne sladke ale existuje aj domaci pribinacik a ine) a snazila som sa robit viac smotanovych jedal ( privarky, polievky na kyslo, krupicna kasa). Dostaval syr 'do ruky' ( ten sice az neskvor). Kravske mlieko zacal pijavat asi az od 2 rokov. Najskvor cerealie s mliekom a teraz ma liter mlieka tak na 2 dni. Zdravitny problem nemal ziadny. Moja rada skusaj, skusaj, skusaj.
@nikus99
ukludni sa, vylieč a popri tom dojči..mliečko len tak nezmizne, ved už malá je príkrmy, tak určite papá aspon 3x denne a popri tom dojči..prípadne kontaktuj laktačnú poradkynu, tá Ti poradí ...aj ked je chorá, teraz to MM potrebuje malá o to viac..ak aj prestaneš, tak iné mlieko vôbec nikdy nemusí ochutnať, ani ho k životu nepotrebuje..
Ja sa pripájam s veľmi podobnou skúsenosťou - malá nechcela UM ani za svet, vyskúšala som ich dosť, každé som aj ja ochutnala a naozaj, najviac mi chutil Sunar, ale ani ten malá nechcela... Tak sme skončili pri mliečnych výrobkoch - hlavne biele jogurty, postupne aj nejaký termix, tvaroh, cottage, syry a od dvoch rokov prívarky každého druhu, krupicová kaša a podobné jedlá s kravským mliekom. Pri druhej dcére to isté... Pri odstavovaní prvej dcéry mi ochorela, a tak som odstavovanie na chvíľu stopla a ešte som sa vrátila k MM, aby jej to pomohlo pri liečení a mala som istotu, že vypije dosť tekutín...
@nikus99 ale prečo keď máš MM , tak chceš prejsť na UM, za to že už má rok. Ja teda na kojenie nedám dopustiť, lebo mi vyriešilo všetko. Aj choroby, plač, nervozitu, zaspavanie. Je to teda každej mamičky individuálna vec, každá ako sa na to cíti, ale je lepšie dať prsník ako behať ohrievať sunar, a MM je zadarmo. Asi malá ešte nie je pripravená sa odstaviť, skús to nechať na ňu. Skôr či neskôr sa odstaví aj sama. Zbytočne by som ju do toho umelého netlačila, ak na to nemáš nejaký iný dôvod.
@nikus99 aha.. Necitala som vsetko...no jedine skusat a skusat..a ked nic,tak jogurty,ci syry..tie papka? Uz aj tvaroh trochu moze.. Vapnik je aj v brokolici..bielkoviny su aj inde... Vygugli si,kde je vapnik...keby nahodou zo UM nechcela vobec.
Ja sim zas musela maleho v 11m.odstavit pre podliatiny a uz ma to bolelo a nas znamy-urolog ma sfukol,ze som si mala davat cecko ..tak preto s apytam...🙂
Tak sa daj dokopy. Vela zdravia.
@nikus99 ved ked nemáš problem s kojením, prečo chceš prestať? je jedno kolko Tvoje dieťa vypije MM, vôbec nerieš množstvo..a stresom mlieko nemizne..aj keby vypila len 1dcl MM denne , je to hodnotovo ovela viac ako 0,5 l hocijakého iného mlieka..nerieš vôbec umelé ani kravské... malá je nervozna?, pýta si častejšie?, v noci sa často budí? to je normálne-máte stresové obdobie, choroba - tak to cíti a vyžaduje viac.. to nie je o množstve mlieka..vidíš, že prsník ju uspokojuje, tak jej ho dopraj..teraz v takomto období by si ju chcela odstaviť od toho "najdôležitejšieho, najpríjemnejšieho, toho čo ju najviac ukludní"?
@nikus99 nemusis robit nic... moja po dojceni dopila mlieko, dost ho mala v jogurtoch.teraz ma skor 3 a doposial vypila ked to zratam asi liter kakaa, aj to len kvoli tomu ze "pila kavu" s nami.
Este ma napadlo ze umele mlieka su dost hnusne (starsia bola na UM) a mne osobne najviac vonal a chutil Sunar