Ahojte dnes som počula,že ak porodim dieťa a otec dieťaťa je alergik tak dostanem zato od poisťovne nejaké detské mlieka zadarmo?počuli ste niekto o Tom alebo je to blbosť,lebo je to podľa mňa totálna somarina ani Google mi to nenašiel
@nikka055 čiže muž musí mať alergiu aby mi predpísali mlieko pre dieťa zadarmo áno?
@marcela19791979 ahoj nie je to uplne tak ,vysvrtlim ako. Manzela mam alergika,ja niesom alergik. Kedze som sa snazila dojcit ale neslo mi to tak ako malo museli sme dokrmovat, kedze priatel je alergik, mame predpisane hipp ha .. 3 mliecka na mesiac. Ale treba ist k obvodnemu dr. (Dietatka) a doniest doklad o tom ze priatel alebo manzel dietatka je alergik. Ale ak budes dojcit samozrejme to netreba riesit ani. 🙂
@marcela19791979 muz alebo ty musite mat potvdrenu alergiu
@marcela19791979 1.musí byť na to dôvod a za 2. Záleží od poisťovne.. dopláca sa smiešna suma
@marcela19791979 Musi to byt alergia suvisiaca s mliekom, nie akakolvek alergia.
@beata_k môže byt akákoľvek alergia, aj u nás to bolo tak...
@klarissa25 Fakt? Mne vsetci povedali, ze len na mlieko. Mas alergiu na roztoce a predpisu mlieko?
@beata_k chlap ma alergie na pele a trávy....ono to proste nejako súvisí všetko...
Potravinova alergia. Ak je alergia npr.na psa tak nie. Aspon nam dali take info.
@klarissa25 no to som nevedela. Ok, budem vediet
My nemame alergie nik, dcera dostala ha mlieko uz v porodnici a predpisovala nam ho potom pediatricka az kym nepresla dcera na mlieko 2. Cize na tvojom mieste sa informujem u lekarky. Nebolo to mlieko uplne zadarmo, doplatok bol nejaky.
@klarissa25 ja mam alergiu na lieky a mala nemala mlieko na predpis. Nie je to pri kazdej. Mm je farmaceut
@e1i no tak ako vidíš vyššie, záleží aj od lekára. Každopádne nám de vravel ze je jedno o akú ide alergiu
My sme s muzom alergici a lekarka ma odbila ze to by museli mat aj deti prejavy a az potom. Syn mal aj reflux, ani zahustene nechcela dat na predpis. Asi to zavisi od lekara.
Mala som kamosku s ihriska, co mala xceru podvyzivenu, ale fakt ju zivila biedne. Nechcela dat UM, tak tej predpispvala, sby malo dieta aspon nejake ziviny. Nebolo treba alergii.
@marcela19791979 malý mal od narodenia mlieko na predpis kvôli alergii otca, mali sme bebu ha, do pol roka nám ju ped predpisovala, doplácala som 5 eur za balenie, potom mi to union vrátil, cize mlieko ma pol roka nestalo nič pokiaľ bolo na predpis
Aspoň jeden z rodičov musí byť alergik.Ja som alergička na pele,doniesla som o tom papier detskej doktorke a predpisovala mi pri oboch deťoch mlieko,doplácala som polovicu.Myslím,že do polroka môže predpisovať a je jedno načo máte alergiu,nemusí to byť len na mlieko.
@marcela19791979 popros pediatra. Ja som si rovno vypýtala od našej pediatričky a ona sa ma spýtala aké chcem, či antirefluxne, antialergické a ešte jedno bolo. Náš krpec má reflux, tak si nechávame predpísať ten. Doplácame len pár euro.
@marcela19791979 mlieko ti moze predpisat pediater, väčšinou na zaklade potvrdenia od lekara v tomto pripade tvojho muza (ze ma taku a taku alergiu)