Dcérka po zmene umelého mlieka málo papá. Čo mám robiť?

moen
20. mar 2012

Moje trojmesačné bábätko jedlo Nutrilon HA a potom Comfort, ale oba nám robili problémy, malá zle kakala, zapekali ju a tak sme prešli na Hami. Z nutrilonu vypila 150ml a niekedy aj 180 ml za deň to bolo zhruba 760 ml. Hami jej dávam týždeň a vypije max. 120, za deň to spraví asi 600 ml čo sa mi zdá málo, lebo má vypiť podľa návodu už 1000 ml. Narodila sa s váhou 3250g a teraz váži 5980g. Mám prejsť znova na Nutrilon alebo mám skúsiť inú značku mileka?

mummy01
20. mar 2012

Porad sa s pediatrom,ale Hami vyraba ta ista firma ako Nutrilon a obe mlieka maju skoro rovnake zlozenie.Tak ak Nutrilon nerobil dobre tak Hami nebola najlepsia volba.Nie kazde dieta pije podla tabulky,dolezite ako pribera...

martina2001
20. mar 2012

Hami je hustejšie mlieko, nerieš to jedine ak by začala chudnúť, naša malá má 8mesiacov a teraz vypije 150 klasicke Hami ale Hami hajaja len 120. A pekne priberá a napreduje vo veku tvojho dieťa pila 90ku iba

mandragora22
20. mar 2012

jeeeeeeeeeeeeziskove oci @moen moja tolko vazila, ked mala 6 mesiacov! mozno je jednoducho len prejedena, apropo, moja ma dnes viac ako 2 roky, mlieko pije tak 2x do dna a vypije mi tak 90-100ml, pricom velmi malo papa a vody vypije asi tak deci za den, je zdrava, nic jej nechyba, ma dobru "farbu", tak neries. pokial tvoje dieta nezapeka a inak je spokojne, pokial nevidis vyrazne zmeny aj v jej spravani, napr. doteraz bola pokojna, teraz uz len reve, skruca sa, proste je vyrazne ina...., tak to neries. ak vidis aj ine zmeny - vyrazne, tak skoc za lekarkou 😉 😉

katren
20. mar 2012

@moen to myslis vazne????? moj Michal posledny mesiac nevypil viac ako 120ml a to ma 8 mesiacov....az teraz sme zacali papat 150ml a 200 este nikdy neprekrocil.....
a nechapem, preco sa riadis navodmi a nie tvojim dietatom...ono najlepsie vie, co chce a co nie a nie blbe navody...
a Hami vyraba ta ista firma ako nutrilon, rozdiel je len v cene....

vikusjk
24. jún 2012

Ahoj, ak si ešte na MK, môžeš mi prosím ťa napísať do IP, ako ste dopadli? Už sú to tri mesiace, čo si mala tento problém, tak by ma to zaujímalo. Moja malá má teraz 3,5 mesiaca a už dva týždne papá málo, teda menej, ako spapala predtým, nehovoriac ešte o tom, že by mala papať viac, keďže pribrala. Riešili sme to aj s dr. ale zatiaľ to ostalo tak, že pokiaľ priberá, hoci len málinko, tak to nebudeme hnať do krajností na nejaké vyšetrenia, ale až by prestala priberať, alebo začala nedajbože chudnúť, tak by sme museli niečo robiť. Nuž a práve za posledných pár dní naša Simi nejako stojí na váhe, bojím sa, že začne klesať a bude zle 😒
Inak k Hami - je to tiež Nutricia, ale Hami je tučnejšie, obsahuje viac bielkovín a v podstate asi 80 % zložiek má s vyšším obsahom ako Nutrilon, takže z tohto pohľadu je asi v poriadku, že spapá menej, keďže ju to skôr zasýti. Ja dávam malej Nutrilon, sme na ňom od narodenia, zatiaľ nechcem meniť, uvidím, čo povie zajtra dr., ale zaujímalo by ma, ako ste teda nakoniec dopadli a ako ste problém vyriešili.

Mimochodom - maminy, ktoré píšete, že 8 mesačné bábo spapá menej mliečka - to je ok, pretože také bábo by už malo fungovať na príkrmoch 😉 ale nedá sa to porovnávať s trojmesačným, ktoré na príkrmy ešte nemá zrelé obličky a tráviaci systém a preto by malo papať len mliečko 😔

ewka0012
25. jún 2012

ahoj,presne toto poznam,nas maly ma o tyzden 5mesiacov,na UM sme od tretieho tyzdna,davali sme Nutrilon,ten vypluval,potom babylove,po nom mal divnu stolicu a tiez plakal pri papani,tak sme presli na Bebu a na nej sme doteraz.uz to nestriedaj urcite,jeho travenie si musi zvyknut na nove mliecko,kazde ma inu chut a asi aj zlozenie.mne doktorka povedala ze to je najhorsie co mozem urobit,striedat mlieko ak je nejaky problem,pri Bebe nas aj zapekalo aj plakaval pri jedeni,musis len vydrzat to su take obdobia,nas skoro 3tyzdne po ockovani nechcel papat,malicko,tiez vypil aj 180ml a zrazu len 60 -80ml aj to s placom,babo si vypyta ked chce a ked nechce netreba mu davat na silu aby sa mu nezhnusilo,nam pomohli probiotika Biogaia,kvapky,potom sa upravil a zacal papat pekne znova,ale tiez trvalo kym zacali ucinkovat,aj tyzden,a nechutit moze aj ked je moc teplo,ved nam dospelym tiez nechuti tolko papat ked je hic a si predstav este teple mlieko,ja som mu zacala davat stavy od Hipp alebo Babylove a tej mi vypije dost ak je smadny medzi papanim mlieckom

zoe2012
25. jún 2012

Bolo my máme podobný problèm.Do 4mesiacov sme padali Nutrilon priam ukažkovo každé 4hodiny podľa tabuliek,najviac bolo 180ml.A potom nastal zlom,nechce jest, ledva 120ml, v noci sa mi začal po 3hodinach budit,predtým sa zobudil len raz.....a to nehovoriac že sa zastavil na vahe...mame 5mesiacov a 7150gramov a to sme sa narodili s 4200g.V stredu ideme k lekárovi,som zvedava čo nám poradi

dadak
25. jún 2012

@vikusjk aj my mame tento problem..dajak mi malo pribera, pritom papa rano 160 ml, vecer to iste a medzitym este 4x 120 a pribrala nam za mesiac 400 g. nechapem.. ☹ ako ste to vyriesili?