Pouzivame mliecko hipp a tam cukor nie je,chcela by som prejst na babylove,nechcem ju davkovat cukrom,sunar ho ma dost
@erikajanik v hipp mlieku je 53 g sacharidov, v sunare 53,6g sacharidov - uvedene v zlozeni na krabiciach, tieto info sa daju najst na internete...
Ano ale je ine laktoza a ine je cukor
Tu je rozdiel v prirodzenom obsahu cukru a PRIDANOM cukre...
Takze, ak nechces davat pridany cukor, nekupuj tie 2,3 a ine pokracovacie mlieka 😉 Po prve je tam casto pridany cukor a po druhe su zbytocne. Od 1 roku mozu deti pit normalne mlieko. Odporuca sa bud PRE mlieko, alebo "1" mlieko.
Ak si proti mlieku vo vseobecnosti, tak uprav stravu tak, ze nebude mlieko potrebovat. Je dost veganov, ktori si vedia vybrat stravu tak, aby im nic nechybalo.
(No dobre, laktoza je mliecny cukor 😉. Ale cukor 😉)
@marthuska:
Mlieko ano alebo nie, od kedy, ci zivocisne alebo tie rastlinne biele vody, to je vec nazoru a presvedcenia 😉
Pre mna mlieko a mliecne vyrobky patria k pestrej strave, tak ich pouzivam, aj pre moje deti. Nepijeme mlieko ku kazdemu jedlu, ale ani ho nezatracujem.
Ale tu sa jedna o pridany cukor v umelych mliekach, co vyrobcovia vyrobili potrebu, ktora neexistuje 😉
V prvom rade rafinovaný, čiže biely cukor je ten, ktorému by sa detičky mali úplne vyhýbať do 3 rokov, neskôr je to na zvážení rodičov, resp. vyhnúť sa nedá, keďže detičky navštevujú škôlku.
Cukor v širšom slova zmysle je každý sacharid, čiže aj chlieb, aj cestovina, cukor je aj fruktóza, nielen laktóza, a tej fruktóze, teda ovocnému cukru sa teda detičky v žiadnom prípade nemajú vyhýbať 🙂.
Takže ak píšeme o cukre ako takom, treba rozlišovať...
@erikajanik Mala si na mysli klasický, biely rafinovaný cukor, nie?
Ano,laktoza mi nevadi ale nechcem jej zbytocne davat mlieko s pridanym cukrom.Este stale kojim a malu len prikrmujem,ale chcem prestat ☹ ,od zaciatku mi odmieta lavy prsnik tak kojim len s praveho a moj chrbat je na tom uz dost zle,naviac mam aj ine zdravotne problemy co sa nezaobidu bez antibiot.Hipp nie je zle ale moc jej nechuti,citala som o babylove,ma velmi dobre recenzie,znasanlivost a je hustejsie.Co sa tyka ob. mlieka urcite nie.Upozrnuje na to aj mudr.Vicianova z detskej kliniky.Co najdlhsie podavat detske mlieko(resp.kojit).
Nechcem sa nikoho dotknut ale davat obycajne mlieko od pol roka mi pride dost skoro,ved celkovo s mliecnymi vyrobkami by sa malo zacinat neskor.Radsej si neake veci odpustim ja a manzel akoby sme mali malu dopovat mliekom co ani neviem ci je ozaj mlieko v dnesnej dobe.Aj zeleninu a vajcka jej zhaname domace po okoli a po znamostiach.
Umelé mlieko, akokoľvek upravované, je stále len kravské mlieko, ktoré sa trošičku podobá na materské. Ale je to len a len kravské mlieko a ešte k tomu v prášku. Každý z nás má svoj vlastný radar, ktorý mu povie kedy zaviezť a či vôbec kravské mlieko. Ja dávam kravské z tetrapaku (žiadny mliekomat nablízku, ani živá krava) od roka. Plnotučné a niekedy aj smotanu.
Ešte k tomu pridávaniu cukru do mlieka - voľakedy sa to pridávalo, aby deti nemali zápchu. Práškový cukor voľakedy odsahoval aj kalcium. To bol druhý dôvod, prečo naši rodičia pridávali cukor do Sunaru. A tretí dôvod je, že to pridanie cukru bolo priamo napísané na krabici myslím Sunaru, alebo Evika už presne neviem, ako návod na prípravu. Tiež za čias našich mám.
@erikajanik tabulky nepustia,nieee?????
@luba28 Ake tabulky???
@mimla
Prave tie tetrapack maju byt casto nevhodne.Naposledy to davali ako ich pred ukoncenim zaruky prevaria a prebalia,to sa deje viackrat
@erikajanik za davat obycajne mlieko od pol roka je nieco "protizakonne" a skoro,....kazde mlieko ci ta umelina,alebo normalne je z kravskeho mlieka,cize nevidim dovod zbytocne vyhadzovat peniaze za susene,ked moze mat hotove tekute,....
http://www.ted.com/talks/lang/sk/annie_murphy_p...
Toto video je zaujímevé celé, ale k téme je hlavne od času cca 5:40 - je tu pekne rozobraté, že to čo sa dieťa naučí "jesť" ešte v prenatálnom štádiu, to je rado aj neskôr. Preto ak pripustíme, že cukor je droga (vraj je, som teda asi narkoman) naučíme na určitú návykovú látku dieťa ešte predtým, ako sa narodí a potom sa čudujeme, ak túto návykovú látku miluje aj po narodení. Ak nechceme naše dieťa kŕmiť cukrom, nemusíme, ale bolo by minimálne fér, robiť to isté. Vzdať sa cukru a to rovno už pred otehotnením, aby si dieťa nevytvorilo návyk.
(Dúfam, že si nikto nemyslí, že doporučujem štopať novorodenca izoglukózou, lebo v tehotenstve pili sladený nápoj.)
😀 😀 😀
Aj tak stale neviem ci sa do toho babylove mlieka cukor pridava,alebo nie.
Co sa tyka UM kazdy to vidi inak,je kravske,ale prisposobene detickam hlavne v tom rannom veku.Urcite sa cukru nevyhneme,ale naco zacinat tak skoro?
mne sa tiez nepaci ako pokrcuje trend umelych mliek ..v reklame na sunar odporucuju davat ho do 4 rokov 😨 .. ked to takto pojde dalej tak maminy budu zarabat um detom na desiatu do skoly 🙄 ... my sme davali umele mlieko do roka ..od roka davame kravske mliecko a prve mesiace sme sem tam dali aj umele mliecko ..teraz ma rok a pol a pije cisto iba kravske plnotucne.. je zdravy, chory bol v 8mich mesiacoch .. odvtedy nic (klop klop 🙂 )
@erikajanik Toto je celkom slušne rozšírená fáma. Selektovať zdroje svojich informácií. Nie všetko, čo je na Markíze alebo na Jojke, alebo čo prišlo v správe "Pošli ďalej, toto je dôležité" je skutočne pravda. Tieto príbehy často hovoria, že treba skontrolovať obrazce na krabici (v skutočnosti polygrafické značky), alebo čísla ( skutočnosti hovoriace o mieste plnenia, a nie počte prehriatí). Tieto fámy existujú aj o masle, jogurtoch a dokonca aj o zubných pastách. Kupujem šesťdňové mlieko a pijem ho aj ja. Nikdy nám nič nebolo. Ale ako hovorím, každý máme svoj radar a svoju zodpovednosť. Ja som sa rozhodla, že nepoľahnem silnému lobby firiem vyrábajúcich detskú stravu a nebudem im platiť za sušené mlieko, ktoré prešlo viacerými úpravami ako nejaký tetrapak. Ale však prečo nie, ak na to niekto má prostriedky a je s tým spokojný, prečo nie, aj Sunar je OK, vraj to deťom chutí, mne nie.
Moje deti piju domace kozie, jedine co don pridam je mala lyzicka granka a chuti. Starsiu som kojila len pol roka, potom som presla na domace karavske, a po mesiaci na kozie. No a mladsia bola kojena dva mesiace, potom som presla na antyrefluxove, sice uz negrckala ale mala problem s kakanim. Potom mi doktorka poradila bebu Ha, ale to jej nechutilo, tak som to vzdala a v piatich mesiacocho som presla na kozie. najprv som ho riedila a postupne sa naucila na plnotucne. Nemame ziadne problemi, a viem co im davam. ziadna umelina, ziadna chemia.
@erikajanik Oficiálne sa dnes do žiadneho umelého mlieka žiaden cukor nepridáva. Ani do Babylove. Väčšina umelých mliek má skoro totožné zloženie a líšia sa iba detailoch.
Velmi vam dakujem za info,ale ako je to s mlieckom babylove sa asi nedozviem 😒
Cenovo je inak tiez velmi ok.Mozno prave preto,ze nemusi platit za velkolepe reklamy 😉
@mimla
Ako oficialne?Ked som si na feedo stranke natukla mlieka bez pridaneho cukru tak mi vybehlo len hipp a humana
Aj nutrilon,beba atd maju prid.cukor
@erikajanik skoc do DM a precitaj si,... 🙂 🙂 🙂 🙂
@erikajanik Akýkoľvek cukor, ktorý tam je má nejaké normy. V materskom mlieku je tiež cukor. Prirodzene. Aj keby si nesladila vlastné jedlo. Ja viem tak, že výrobcovia detských potravín na to aby sa tieto potraviny mohli nazývať detskými, musia absolvovať nejaké potravinové testy. Existuje maximálne povolené množstvo, ktoré je vraj OK. Inak neprejdú testami. Ďalej je to iba na tebe - nakoľko veríš našim testom, nakoľko veríš informáciám na webstránkach. Konkrétne na Babylove som vo svojom okolí počula dobré referencie. Vraj je ľahko stráviteľné. Nezaregistrovala som aké staré je tvoje dieťa. To je tiež celkom dôležité.
Zlozenie Babylove 2 (v nemcine):
Entrahmte Milch*, Süßmolkenpulver* teilentmineralisiert, Pflanzliche Öle*, Maltodextrin*, Entrahmtes Milchpulver*, Stärke*, Calciumcarbonat, Calciumphosphat, Vitamin C, Natriumchlorid, Eisenlactat, Vitamin E, Zinksulfat, Niacin, Calcium-D-Pantothenat, Kupfersulfat, Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin B6, Mangansulfat, Kaliumjodat, Folsäure, Vitamin K1, Natriumselenat, Vitamin D
cukor tam nevidim...
Babylove 3:
Entrahmte Milch*, Süßmolkenpulver* teilentmineralisiert, Pflanzliche Öle*, Entrahmtes Milchpulver*, Stärke*, Maltodextrin*, Fruchtzucker, Vitamin C, Calciumcarbonat, Eisenlactat, Vitamin E, Zinksulfat, Niacin, Calcium-D-Pantothenat, Kupfersulfat, Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin B6, Mangansulfat, Kaliumjodat, Folsäure, Vitamin K1, Natriumselenat, Vitamin D
Tam je pridany ovocny cukor (Fruchtzucker).
Babylove 1:
Entrahmte Milch*, Süßmolkenpulver* teilentmineralisiert, Pflanzliche Öle*, Calciumcarbonat, Vitamin C, Natriumchlorid, Kaliumchlorid, Vitamin E, Eisenlactat, Zinksulfat, Niacin, Calcium-D-Pantothenat, Kupfersulfat, Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin B6, Mangansulfat, Vitamin B2, Kaliumjodat, Folsäure, Vitamin K1, Natriumselenat, Vitamin D
Takisto bez cukru.
HTH!
@ichbinich
Dakujem 🙂 😉 😅
@mimla
Bude mat 7 mesiacov teraz
@luba28
Lubka rada by som,ale momentalne je vypadok nakolko je v bio kvalite a riesia dodavatelou bio srvatky
@erikajanik Ak sa môžem opýtať, prečo teda chceš prejsť na iné mliečko? Lebo my sme naň prešli po Nutrilone, po ktorom mal drobček problémy aj s bruškom aj kakaním a pri tomto mliečku sa to upravilo. Prestalo jej chutiť?