Čo robiť, keď jej nechutí ani jeden druh umelého mlieka?

bibap
2. aug 2011

Ahojte, co mam robit ak malej nechuti ani jeden druh UM? Kupila som Nutrilon, Bebu aj Sunar a vsetko vypluva a place pri tom?

k_a_j_k_a
2. aug 2011

Ja Ti asi moc neporadim, no skusila si francuzske mlieko? Pripadne Babylove? To mi chvilku starsia pila, no potom jej prestalo chutit. Inak, my sme mali rovnaky problem. Nastastie som obe moje dievky do roka kojila a potom sme presli na kravske. Tiez sme vyskusali x mliek a ziadne poriadne nefungovalo. Dokonca, teraz, ked som skusala davat mladsej UM, skusila som dat aj starsej, nech vyskusa a vratila mi ho s placom, ze to nie je mlieko.

kvetinqa
2. aug 2011

To je obdobie, ktore prejde. Aj nas maly mal asi mesiac take obdobie, ze som mu mohla kupit ktorekolvek mlieko a aj tak ho nepil. Chutovo su mlieka velmi podobne, cize nema vyznam menit kvoli chuti. Treba vylucit, ci nema v pusine zabu alebo ci nahodou nema problem s laktozou, pripadne nema nieco v pusine/krku a ak nie, tak trpezlivost a krmit po troskach. Nas maly ked mal cca 4 mesiace, krmili sme ho kazdych 20 minut injekcnou striekackou, inak som mlieko do neho nedostala..Pekne papal iba v noci... Vsetko sa zlepsilo az ked prisli prikrmy, teraz uz mlieko vypije... Len my sme najprv presli vsetkymi moznymi testami, aby sme zistili, ci nie je problem inde. Nebol. Maly len nebol mliekovy...

zuzky1104
2. aug 2011

Baby, nasa mala tiez nechcela ziadne UM, kojila som ju do dvoch rokov!!!! Vzhladom na to, ze nechcela ziadne mlieko hovorila som si kazdy polrok , ze este chvilu vydrzim, a tak to vydrzalo az do jej 2r, ale stale som sa snazila jej davat jogurty, tvaroh, omacky mliecne, no a teraz to tiez s kravskym mliekom neprehana 🤐 ....inak ja tiez nie som extra mliecny typ...tak neviem, ci je to v genoch

kvetinqa
2. aug 2011

@zuzky1104 asi ano, lebo ja tiez nie som mliekova a maly ocividne tiez nie..

bibap
autor
2. aug 2011

no ja kojim, len potrebujem uz odstavit.. tak som zacala skusat rozne UM ale ani jedno jej nejde...
uz skusam vyse tyzdna, ani flasu ani UM ani vidiet nechce...
uff, tak ma caka asi dlha misia :o{

zuzky1104
2. aug 2011

@bibap usmievam sa pri Tvojom prispevku, lebo ja som si myslela, ze snad ani neprestanem kojit, a v noci cajik, ktory som jej podala namiesto prsnika hodila cez celu izbu a dozadovala si svoje a kedze chodim do prace a chcela som aj nieco pospat nic ine mi neostavalo len prisptupit, az jedneho vecera, pretoze zaspavala pri didke, som jej z nicoho nic povedala, ze didky su pokazene, a ona to prekvapivo pre mna pochopila, ale to uz mala 2rocky, a zchvilu na to som sa dozvedela, ze som tehotna 🙂 asi dobre nacasovane 🙂

ancovicka30
2. aug 2011

ani moj maly nechcel ziadne UM ked som ho odstavovala, tak sme dopadli tak ze cca 10 dni bol uplne bez mlieka (len mliecne vyrobky), a potom som len tak skusila po prestavke, ze ci nebude chciet, a zrazu chutilo ( i ked vypije tak max 100 ml naraz). No ale sme v inom veku ako vy, odstavovala som ho v 16 mesiacoch, takze to uz nebolo take dolezite aby pil mliecko dennodenne. Kazdopadne si myslim, ze u nas bolo klucovou vecou pochopit ze uz materske nebude a proste nie je na vyber, tak potom bolo dobre aj UM...tak mozno aj u Vas ked pride fakt riadny hlad, tak mozno vypije, pripadne skus aby mu to daval niekto iny zo zaciatku, aby ani neocakaval MM...

reanda
2. aug 2011

kojit

katka123456
2. aug 2011

@reanda 5 korun? 😅 😅 😅

estterka
2. aug 2011

@bibap tie deticky nie su blbe,vedia co je najlepsie🙂

kamilka22
2. aug 2011

@bibap myslim, ze si zalozila nejaku podobnu temu a uz som Ti pisala, mas zdravotne problemy, preco chces odstavit dietatko?To by bolo pochopitelne. Poznam maminy, ktore ked sli do nemocky si spravili doma zasoby MM pre ten isty dovod, lebo museli na cas odist. Ale ked sa Ti nedari odsat, tak jedine co by mohlo fungovat je krmenie striekackou po troskach. Zvacsa dietatku trva tak cca 2 - 3 tyzdne kym si zvykne na UM. Mne ho syn tiez odmietal, tak som snahu o odstavenie zavrhla a kojime sa dodnes, aj ked uz je to len raz a to rano po zobudeni, aj to obcas chce uz len vodicku. Len on je uz velky "chlap" a papa aj ine mliecne vyrobky ako MM. Drzim palce, nech sa to podari.

bibap
autor
2. aug 2011

@kamilka22 Ahojky, dakujem za podporu. Mam zdravotne problemy rozneho druhu - od neznesitelnych bolesti klbov az po neliecenu astmu a potrebujem lieky. Mala mi ani MM z flase nevypije :o( takze uz neviem co je problem, lebo vodicku z flasky cuca jedna radost.
Ponukam ju kazdy den teraz sunarom, tak snad sa chyti

kamilka22
2. aug 2011

@bibap Drzim palce, hlavne nech sa das do poriadku aby mala malicka usmiatu maminku. Snad ten Sunar zaberie.

stankapk
2. aug 2011

@bibap nam to tiez trvalo, kym sa chytili. obidve presli na sunar, nutrilon ani vidiet. tiez nechceli vobec z flasky pit, aj ked cajik z flasky pili. ja som neustupila, drzala som v naruci ako pri kojeni, a spievala som pri tom. a hlavne som nenukala flasku ked bola velmi hladna, ale najprv som dala MM trosicku, a potom flasu. treba skusat a vydrzat. odstavili sa obidve zhruba do 2 tyzdnov.

bibap
autor
3. aug 2011

@stankapk super, dakujem a kedy si ich odstavovala? nie je moja 6m este mala?

zuzana17
3. aug 2011

@bibap to preto nechce, pretože chce prsník, dieťa vidí rozdiel. Môj malý mal s tým tiež problém keď som ho po vyše roka chcela odstaviť, myslela som, že mu to nechutí, ale nakoniec sa naučil, ale to tak, že manžel mu dával fľašu , po týždni to už bolo ok. A potom som mohla striedať akékoľvek mlieko.

bibap
autor
3. aug 2011

@zuzana17 dakujem a kedy to bolo ked sa maly chytil? kolko mal mesiacov?
to aby si manzel zobral dovolenku a ja sa na tyzden niekam zdekovala 🙂

stankapk
3. aug 2011

@bibap starsia mala 1 rok a mladsia necelých 8 mesiacov. s tou mladsou to islo ale lepsie 🙂

zuzana17
3. aug 2011

@bibap Malý mal cca rok a tri mesiace, ale bolo to strašne ťažké, pretože bol zvyknutý na kojenie a tak aj zaspával, no zvládli sme to nejak, treba na to čas a hlavne trpezlivosť 😉 Neboj, ak ju potrebujem z nejakých dôvodov odstaviť, tak pomaličky skúšaj dávať fľašu a vždy dookola, ona sa naučí a zvykne si a postupne zabudne 🙂 . Držím prsty.

bibap
autor
3. aug 2011

@zuzana17
@stankapk hura prave mi vypila 40ml sunaru 🙂) ale islo to pomaly... tak dufam, ze jej konecne zacalo chutit a chyti sa aj nabuduce :D

estterka
3. aug 2011

@bibap samozrejme,ze 6 mesiacov je mala ☹ ja by som skusila "potiahnut" ako dlho by sa dalo,este aspon par tyzdnov-mesiacov..a neda sa to riesit liekmi,ktore mozes pocas dojcenia? vacsina liekov sa moze brat..pytala si sa laktacnej poradkyne? na kazdom lieku,aj na obycajnom peniciline,je napisane,ze sa nesmie pocas dojcenia,jednak je neeticke testovat lieky na tehotnych a dojciach zenach a ajednak sa tym farma firmy kryju.

bibap
autor
3. aug 2011

@estterka hej uz som sa informovala, bohuzial na moju alergiu a astmu mozem jediny jeden liek - a ten strasne uspava, takze ho mam brat iba na noc.. rano sa zobudim ze neviem dychat... a rozdychavam to cely den..
takze som si povedala ze asi uz stacilo, samozrejme kojim ved inak by bola hladna a predpokladam ze este tak mesiac, dva budem, ale medzitym by som bola rada, keby sa mala chytila um a flasticky, aby som mohla zacat brat lieky ktore som uz asi rok a pol kvoli tehot a kojeniu nebrala.

estterka
3. aug 2011

@bibap to mi je luto ☹ a skusala si poharik? oni vedia ako macicky z toho pit 🙂 nasa vobec nechyti flasu,ani z tych nekvapkajucich a inych poharikov nevie pit,vodu pije s takej tej kupovanej vody,z takym "sosacikom" alebo z pohara priamo alebo aj z normalnej plastovej flase.

bibap
autor
3. aug 2011

@estterka jaj jasne ze som skusala, ked mala 6 tyzdnovy dojcensky strajk... to som snad poskusala uplne vsetko a bola ochotna cele kojenie vzdat. To mala 3 mesiace a teraz ma 6 🙂)
na nu bohuzial nic take neplati, je to maly netrpezlivy jedos

estterka
3. aug 2011

@bibap ja by som sa aj v tomto pripade poradila s laktacnou,ze ako dalej. akym sposobom zacat prikrmovat. za spytanie sa nic nedas a maju s tym skusenosti,tak snad poradia.

zuzana17
3. aug 2011

@bibap super, tak držím prsty 🙂