Žienky skúsenejšie, prosím poraďte.
Mám dvojičky, majú 3 a pol mesiaca. Jedna papka úplne normálne, druhá čoraz menej a menej. Pred 10 dňami sme s ňou boli aj na pohotovosti, aj u detskej obvodnej, vraj sa nemám stresovať že to je normálne. Ale my matky VIEME, však? Mne to vôbec nepríde normálne, dakedy vypila 800 UM, teraz cca 400 za 24 hodín. Dnes cez deň dokonca ani nie 80 po troskách, po pár glgoch. Pediatrička hovorí, že to z anemie a že je zahlienena je prechladnuta. Že ma plne bruško hluenov tak nechce mlieko. Ale vodu pije ako besna. Dnes za celý deň suchá plienka, tak aspoň trochu vodičky som do nej dostala. Keď mala horší krvný obraz tak papala normálne a teraz keď ho má takmer ok, nechce jesť z anemie? Nechce sa mi tomu veriť. Zajtra ideme s ňou znova pediatričke. Veľmi sa bojím o ňu. Prosím máte s niečím podobným skúsenosť? Co vám zistili, čo pomohlo? Ďakujem za všetky rady...
@pribinak železo uziva už 2 mesiace... keď jej vtedy zistili anemiu, mala Hb 68, boli sme v nemocnici a vtedy papala normálne.. pred mesiacom na kontrole mala Hb 104 a jedla normálne.. takto výrazne menej papá 2 týždne
@janulka257 Skuste vymenit mliecko, mozno jej nechuti. A skuste krmit v spanku. Nas maly tiez zacal strajkovat okolo 4 mesiaca. Bol ciastocne na UM. Zacal odmietat jednak UM a jednak akukolvek flasku. Doteraz krmim v spanku. Jed je hore nevypije ani kvapku mlieka, akonahle zaspi, vypije v polospanku plnu flasku.
mojmu isli v tom case zuby a tiez odmietal jest. krmili sme v polospanku alebo striekackou :(
@janulka257 pises ze pije ako besna a nasledne pises ze si do nej dal troska vody. Kolko to je vela? Jeden pohar? Skus si odsledovat kolko vypije za den vody ak je to viac jak 2 litre mozu to byt aj oblicky
A ked vela vypije kolko vymoci?
@bielavlcica má 3 a pol mesiaca...vodičky jej dávam Max 30-40 ml.. 2x denne
@janulka257 zlepšilo sa to u vás? Ja mam ten istý problém. Dvojičky, chlapec papa ako divy aj za dvoch a dievča už začiatkom novembra začala odmietať mlieko, urobila som presne to, že som menila a skončili sme v nemocnici. Celý deň nechcela chytiť fľašku a vždy to skončilo revom a v noci to iste. Vodu nechcela ani čaj. V nemocnici do nej mlieko pchali cez rev, mne to trhalo srdce, plus striekačkou a museli dať aj infuziu lebo ten príjem bol tak 300ml za deň a mala mat cez 600ml.lenze nakoniec sme v nemocnici dostali noro vírus, tak nás poslali preč. Doma to pokračovalo a prestal jest aj brat a do toho vracať. Tak sme išli do BA kde teda zistili, že obaja majú noro vírus a preto nechcú jest. Dominik sa potom rozbehol a neskôr aj Alica ale stále sa pri jedle krútila, vrtela a mrvila. Ale konečne jedla tak ako na svoju váhu aj mala. No teraz už tretí deň sa scenár zasa opakuje a dnes už s revom odmieta fľašku a aj zo spánku. Som z toho zúfalá lebo neviem co to môže byť. Predtým tak krásne jedavala, že si ešte pohmkavala a vždy mala prvá zjedene. Ma 5 mesiacov ale sú o 2 a pol mesiaca skôr narodení. Skúšala som aj kašu s lyžičkou to ako tak spapala. Ešte pri prvej hosp mi bolo povedané, že to deti robia, že uvidíme ako bude jesť a priberať...
Mne ešte napadlo ci to nemôžu ísť zuby. Ze ona to už cíti ale teda ešte nejdu von. Lebo je nekludna a nemôže zaspať, krúti sa stále. 😪
@kacatko_m ahoj, naša sa potom "unormalnila"... prestala som jej dávať mlieko vtedy keď som si myslela že by mala papať, nechala som ju samu si pýtať.. niekedy to bolo po 4 hodinách, alebo aj viac ale rozjedla sa... chvíľu to bolo náročné, každá papala a spala inokedy... inak tiež mala vtedy nejakú virózu... držím palce, verím že sa Tvoje detičky rozpapkaju
@janulka257 ahoj tak to sa teším, že sa rozbehla 🙂 to som skúšala aj ja predtým a áno vypila mi fľašku ale až po 6 hodinách a viac.. Po 3 ani za svet.. A po 4 ako kedy.. Uvidím ako to bude pokračovať teraz, ale dosť sa toho bojím keďže sa to zopakovalo asi to nebude len nejaké chvíľkové 😕
@kacatko_m Aktuálne máme rovnaký problém a tiež to je už druhý krát. Ani prvý krát to nebolo že deň, alebo dva. Už je to cca tyzden a pár dní na to ešte dostala mala ATB a antinykotika a teraz par dni je to čistá tragédia :(
@tulipanicek
@kacatko_m
ach baby.... ja som teraz v nemocnici s druhou dcérkou (tou čo papkala úplne v pohode)... chudatenko veľmi chorá je.. včera mi napríklad vypila za 24 hodín necelých 300 ml mlieka... každý deň sa modlím nech jej je už lepšie 😭
@janulka257 To ma mrzí. Co Jej je? :( A čo tá čo nechcela papať?
Skóre uzdravenie prajem
@tulipanicek už je konečne lepšie... mala 40 horúčky a fľaky po telíčku a nevie sa zatiaľ z čoho... pchaju do nej kopu liekov. Druhá je doma len s tatinkom :( a teraz tiež menej papa, chýbame jej
Ano, anemia spôsobuje nechutenstvo. Treba doplniť železo a bude to OK