Čo ak 19 mesačnému dieťaťu prestane chutiť Nutrilon?

zaira301
23. mar 2013

Ahoj, prosím o názor mamičiek, ktoré sa stretli s tým, že ich dieťa nechcelo Nutrilon v 19 mesiacoch....môj syn už dvakrát v tomto týždni ráno po vypití mlieka, ktoré mu zarábam 180 ml, vyvrátil komplet celé mlieko a to po chvílke, keď to mlieko vypil....Je mi to čudné, lebo doposiaľ bez problémov znášal toto mlieko ale večer ak mu dávam aj vyššiu dávku a to 210ml tak vypije a nič mu nie je..... Dávam mu vždy ráno piť a večer iba vtedy ak skôr papal tuhú večeru a išiel spať neskôr, tak mu dám ešte vypiť mliečko....Je možné, že už mu nechutí, už chcem síce aj prejsť na kravské mlieko, ale ešte som mu kravské nedávala, iba varím z kravského mlieka detskú krupicu.... Prosím názor Vás ako to vy vnímate, čo môže byť toho príčina....Ďakujem pekne za odpovede....

tortelinka
23. mar 2013

ja by som mu uz nutrilon nedavala, ved je uz dost velky..skus kravske trochu, uvidis...moj ma 16 mes a pijeme kozie

moen
23. mar 2013

Nebol maly chory? Ja mam 15 mesacnu dcerku a pred 2 tyzdnami dostala anginu a hned na to aj priedusky a odmietla mi pit Nutrilon. Z obycajneho mlieka ju napina tak teraz sme bez mleka. Davam jej smotanovy jogurt a tvrdy syr. Pediatricka mi povedala, ze deti maju obdobie, ked nechcu mlieko, vraj ten ich organizmus vie co potrebuje a ze to nie je len taky rozmar ale mame to brat ne vedomie a nenutit dieta do niecoho co telo odmieta. Tak este chvilu pockam a skusim znovu ponukat.

maja099
23. mar 2013

Nutrilon by som tiež už nedávala. Skúsila by som kravské, alebo kozie. Možno odmietne však aj to. Môj názor je taký, že buď na neho ide nejaká choroba /napr. spomínaná angína/, alebo mu to je veľa...

vampgirl
23. mar 2013

Uz nutrilon nepotrebuje v tom veku, kludne ho vysad. Ved uz moze vsetko mliecne - syry, jogurty, tvaroh, ...

katka1981
23. mar 2013

keby mu nechutilo, tak ho nevypije. Ked ho vyvrati, je problem inde. Mozno horsie travit na lacno laktozu. Rano mu daj vypit acidko, to moze. Alebo sa porad s dr. Mozno by som dala zobrat krv na laktozu a celkovo na intoleranciu kr, mlieka.

aristka
23. mar 2013

je úplne zbytočné v tomto veku dávať nutrilon,od roka som dávala deťom kravské mlieko a kopu peňazí ušetrených,malý si už sám vypýta kedy ako chce mlieko,keď ráno vracia nedávaj mu ho ,daj mu normálne papať alebo skús mliečne výrobky

zaira301
autor
23. mar 2013

@aristka
@katka1981
@vampgirl
@maja099
@moen
@tortelinka ....ďakujem Vám za názor, velmi ste mi pomohli v rozhodovaní, veru vyskúšam to kravské dávať, ale zasa rozmýšlam, či polotučne krabicové, alebo radšej to v klasických sáčkoch tiež polotučné dávať, kedže bývam na dedine a tu v obchode dostať iba to trvanlivé a to asi zdravé nie je a zasa do supermarketu chodím iba raz do týždňa a ak by som kúpila to sáčkove, to 3 dňové, tak by mi nevydržalo zasa týždeň a musela by som chodiť do superm. častejšie, čo mne nevyhovuje....... tak dík ešte raz🙂

aurelkan
23. mar 2013

ahojky, mozno ked skusis nutrilon o nejaky tyzden, dva tak uz bude lepsie znasat... Nie som zastanca UM, len pre tvoje pohodlie. My sme uz presli na kravske ale len z mliecneho automatu, prevarene. Krabicovym sa vyhybam, ale uz keby si mam vybrat tak by som brala plnotucne a nie trvanlive, nejak z tych uprav nemam moc dobry pocit... Dobre sa rozhodni a vela zdravicka prajem

11nika11
23. mar 2013

Tiez sa priprajam k nazoru,ze Nutrilon je uz zbytocny.Skus "normalne"mlieko a uvidis ako nan bude reagovat.Dcera prije od roka kravske a je ziva a zdrava 😀

josenka
24. mar 2013

@zaira301 A nemáte tam niekde blízko "družstvo"? V rámci vychádzky by si si skočila po plnotučné čerstvé mlieko, doma prevarila, možno zo začiatku trochu zriedila vodou, predsa len, je to poriadne mlieko. Alebo možno niekto v dedine chová kravu a takíto ľudia vedia aj predávať. Inak, ja som malému dávala acidko, lebo on nechcel ani kravské mlieko.

maja099
24. mar 2013

určite by som nekupovala trvanlive a ani nie polotucne. najlepsie je cerstve plnotucne a uplne naj priamo od zdroja!!!

zaira301
autor
24. mar 2013

@aurelkan ...ďakujem :🙂)
@josenka ..je tu družstvo, ale neviem, ja sa bojím toho, že či by to nebolo moc silné také mlieko....neviem, nad tým som neuvažovala...
@maja099 ...ja som zasa počúvala v televízii priamo od lekára, ktorý hovoril, že plnotučné mlieko nie...polotučné že úplne stačí...tak neviem

josenka
24. mar 2013

@zaira301 Veď preto ho môžeš zo začiatku zriediť s vodou, ja som to tak robila. Teraz už sú chalani veľkí, tak pijú neriedené, my ho kupujeme buď v mliekomate alebo miestny farmár rozváža.