Ahojte , viete mi prosím niekto poradiť v našej situácii ? Ideál osobne skúsenosti čo vám zabralo alebo ako to riešiť .
Malá má 1,5 roka . V noci sa 2x niekedy aj 4x budí na kŕmenie . Do nedávna bola kojená , už je mesiac odstavená . Dostáva kravské mlieko s nejakou kasou( na riedko) vypije fakt 150-180ml na jedno kŕmenie . Počas dňa sa napapa vždy dostatočne , Takze si nemyslím že to kompenzuje v noci . Večer pred spaním okolo 19-19:30 vypije hustejšiu kasu alebo krupicu (180-200ml) . Skúšali sme už aj tuhú stravu - pečivo, hustú krupicu lyžičkou a aby zapila o hodinu napríklad mliekom ale už mlieko nechcela . Šla spinkať a do 1,5-2h už bola hore že chce mlieko .
Budí sa väčšinou pred polnocou a potom okolo 3-4h nad ranom .
Cely problém je v tom že od decembra potrebujeme malú dať už do izby k staršej sestre , keďže sa vo februári narodí další krpec 🤗. Chcela by som to nočné kŕmenie skutočne obmedziť , ideálne úplne zrušiť 🙈 ale neviem ako . Ona je proste hladná .
Nemáte nejaké rady ? Cajik miesto mlieka nezabral 🙈 nedala sa oklamať .
@lucia13022023 včera v noci to nejako tak aj bolo . Prvé zobudenia už o 23h cucla asi 60 a zaspala o 01:00 druhý pokus - detto . Tretí krát o 03:40 dala 150ml a 4x 5:15 dala tiež 150ml . Mám obavu že ak budeme dávať menej , bude sa budiť častejšie , ale v každom prípade to skúsim hneď aj dnes v noci už .
@iwulka23 moja sa.tiez tak budila mozu byt za.tym.aj zubky 😇 mali sme obdobie ze sa zobudila raz dvakrát ale bolo ze aj častejšie....preslo to.tak.okoko 2.5r
Ked.zacala.chodit do.skolky ale aj tak sa zvykla budit
Každé dieta ie ine ;)
@iwulka23
na večeru jej uvar vlockovu kašu v mlieku, poruchy tam banán. Ziadne riedke kadicky na pitie! Zrejme ovsenej, pojankovej, psenovej sa riadne naje. A normalne ju odstav od flase ako od kojenia. Týždeň bude tentoraz, potom si zvykne.
Prvého som kojila cez 2 roky a tiež sa tak blbo cez noc budil aj 3-4 krat a hlavne okolo 4-5 už dudlal a nespal riadne.
Druhého som odstavila asi v 12-13 mesiacoch koli tehotenstvu. Už mi kojenie bolo nepríjemné a začal veľmi hrýzť. Obcas pri zastavaná pil vodu z toho nuk zatvoreneho pohára. Namiesto kojenia som ho hladkala a zaspal. Pi tyzdni bol už v pohode aj keď orve dva dni bol teror, pi tyzdni som zrušila takto aj nočné kojenie a hotovo.
A presne to isté aj s fľašou. Náš druhý je jedak, takže hladom netrpí. Starsi jedol malo, toho som tak rýchlo odpojiť nemohla ani nechcela. On nekusal, napil sa pekne po leziacky a spal dalej. Takže drzim palce. Dôležité je, aby si ty bola pevné rozhodnutá a s tým vnútorné vyrovnaná. Potom to klapne.
Čo fungovalo u kamošky bolo postupne znižovať dávky mlieka. To znamená, že dávaš jej napr 180ml, tak jej začneš dávať 150ml týždeň, potom 120ml ďalší týždeň, 90ml ďalší atď... Ja by som to riešila tiež takto. Pomaly, ale bez plaču.