Ahojte maminky idem si po radu mám mesačnú dcérku Pápa nutrilon a keď sa na Pápa tak ako keby mala kŕče začne plakať potom sa ukludni a znovu a v kuse sa puči ako keby kakala ale sa nevykaka.. A ako často takéto malé deti kakaju lebo moja napríklad dnes nekakala..spinka normálne môže to byť kolika alebo kvapky vigantol nemám s tým skúsenosť prvá dcérka to nemala... Viem že sú niektoré otázky blbe 😀 Prvé som mala pred 9 rokmi a ro bolo úplne iné ako teraz..Ďakujem za každú radu
Môže to byť aj kvapkami, z vigantolu vraj niektoré detičky bolieva bruško...my máme od začiatku devit 🙂 a k tomu mpiecku, my sme boli tiež na obyčajnom nutrilone a v 3-tom mesiaci som menila na Hami, lebo malej potom ako keby skvrkalo v brušku z toho nutrilonu a úplne ho odmietala....kakala obden,
@dajana1983 moja len cez deň to má a mlieko vypije v kuse nechá prázdnu fľašu..
@michaelavikinka skús sa lekárky opýtať čo si o tom myslí ,môže byť aj mlieckom aj tymi kvapkami
podla mna to kludne mozu byt koliky...najlepsie sa poradit s doktorkou...aj ci odporuca zmenu mlieka, pozor na caste menenie mliecka, dietatku trva aj tyzden kym sa prisposobi novej znacke mlieka...
@dajana1983 budem sa jej určité pýtať hneď zajtra...
@ivinkapink no to viem že časté mene nie mlieka nie je dobre zato som jej dávala to čo aj v nemocnici... To by bolo prvý krát čo by sme vymenili... S kolikouu nemám skúsenosť prvá dcéra jedla francúzske a bolo súper..
@michaelavikinka koliky su strasne, prva dcera ich mala...boli sme zufali, nic nezaberalo, ale jak prisli tak odisli...takze len cas...
@michaelavikinka my sme mali presne tento istý problém, mne malý vôbec nekakal sám, pomáhali sme rektalnou rurkou, aby sa mu uľavilo. Skúšali sme rôzne kvapky, zmeny mlieka a nakoniec to bolo Vigantolom. Po vysadení sme prešli na Jamieson kvapky a bolo po probléme. Konečne začal kakat sám, žiadny plač, žiadne pucenie len spokojné bábätko. Skús vysadiť
Takže zienky volala som doktorke tak mi povedala že mám kúpiť espumisan kvapky a davkovať 25 kvapiek do každého mlieka tak uvidíme.. Ale nie je to veľa 25 kvapiek?
@pupavka89 aj ja som nie veľmi spokojná s tým že jej ho budem musieť dávať má mesiac aj niečo a už lieky ale vyskúšať musím aby jej bolo lepšie a vigantol ten som od včera vysadila tak uvidíme.. 😀dúfam že bude dobre
Ok zienky ďakujem veľmi pekné za rady určité vyskusam aj nemožné aby moje princeznej bolo dobré😀
@michaelavikinka držím palce ☺️inak aj ja som skúšala espumisan,balonix,baby calm....poradili mi bio Gaja probiotiká,ktoré sú drahé a vraj nie každému aj pomôžu....vse som vysadila,prišlo mi moc na neho už hoci aj pchat ho všelijakými vitamínmi,aj dobrého veľa škodí...už čo to malo obsahuje tuším každé mliečko a to stačí...teraz má kolíky sem tam a nič nedávam,prejde to samé😉
@dajana1983 ďakujem krásne😀a koľko kvapiek espumisanu ste dávali lebo mne doktorka povedala 25 kvapiek do každej flasky aj v letáku je tak al3 nie je to vela?
@michaelavikinka nemalo by,ono to nie je návykové....Ale ja som aj tak pre pokoj svojej duše dávala už neskôr tak po 15kvp😁no nám nepomohlo hoc švagriná s ním bola spokojná až do pol roka svojho malého.
@michaelavikinka aj môj drobec to má a to už má 4 mesiace 😣iba navečer po ôsmej hodine,to ani mliečko nedopije.Ale spinká väčšinou celú noc dakedy až do siedmej rána.On kaká denne aj 2 krát,chvalabohu zápchy sme nikdy neriesili ,ale poznám miminka čo lákajú každý tretí deň a sú v pohode...