Bezlaktózový Kendamil

lucia888
23. feb 2022

Ahojte,

Uz neviem, ako dalej...mam 6 tyzdnovu dcerku, nesedi jej ziadne UM, od piatka skusame kendamil bezlaktozove a zda sa mi, ze je na tom lepsie, co sa koliky tyka. Nedavam jej k tomu uz ziadne kvapky, vylucili sme aj biogaiu, sab simplex jej robil zle...baby calm sme skusali, efekt neviem posudit...ma taku riedku stolicu, zelenu. Uz treti den doobedu nechce papat, len po cca 20 ml...poobede a v noci mliecko normalne pije, 90 ml, niekedy dorobim na 120 ml. Prosim, poradte...

zuzzinkaa
23. feb 2022

@lucia888 môže mat aj alergiu na bielkovinu kravského mlieka. (Bezlaktozove vtedy nestačí) A preto jej to mlieko môže škodiť. Cesta k pediatričke na odber krvy a povie Vám viac.
U nás to bola rovnako vždy riedka zeleno/žltá stolica a teda strašný smrad, taky kyslý... Možno to bude aj Vás problém.

lucia888
autor
23. feb 2022

@zuzzinkaa dakujem pekne, no testy uz mala urobene...vsetko negativne. Mozno nieco robim zle ja...vecer jej zarabam rascovy odvar na to brusko 90 ml, pekne to pije, aj sa jej potom vzdy ulavi

lucia888
autor
23. feb 2022

@zuzzinkaa ta stolica tiez zapacha...mozno je to len kratko, nove UM pije len 5-6 dni

danielahamar
23. feb 2022

To je ok, ak su uz neni koliky, ja som davala probio fix baby. Podla mna je 120ml vela, asi jej doobeda nepracuje v brusku. Mojmu sa zelena stolica upravila az po nasadeni Digestiv care. A presne, ak smrdi ta stolica riedka, tak kyslo,tak abkm. Moj má tiez testy robene, vsetko negativne a predsa je tam abkm. Osobne by som jej nedavala rascovy odvar, netreba ho.

danielahamar
23. feb 2022

@lucia888 po 3 dnoch nastane zmena na 100%, takze nesadlo

zuzzinkaa
23. feb 2022

@lucia888 a ja som ešte dávala na koliky esplumisan L. To tiež trosku pomáhalo (a môže ísť celkom dosť kvapiek do každej fľašky) Nuž a potom len vydržať kým z kolík vyrastie 😬

zuzzinkaa
23. feb 2022

@lucia888 A možno chcem ešte dodať, aby si nevešala hlavu. 😊 Viem, že sa snažíš pre babo spraviť všetko čo je v tvojich silách. Niekedy proste trvá kým prídeš na to čo bábätku škodí a nie je to tvoja chyba. Nezúfaj, držím palce aby sa Vám čím skôr polepšilo...

nikpa
23. feb 2022

@lucia888 probiotika si vysadiť nemala, má 6 týždňov, aj keby si l ich dávala od narodenia tak je to stále málo aby sa poriadne prejavili. Práveže keď ma koliky, probiotiká jej treba. Čo sa týka iných kvapiek to je len o skúšaní, každému bábätku sadne niečo iné, tiež som len tapala a skúšala. U nás mal napr ten rascovy čaj opačný efekt, nadúvalo ho ešte viac, rovnako baby calm kvapky z prírodných olejov 🤦 až espumisan L ako tak pomohol ale bolo to hlavne o tom vyčkať, kým mu dozreje tráviaca sústava. U nás to odznelo časom, dovtedy sme veľa cvičili, masírovali a pestovali.

lucia888
autor
23. feb 2022

@danielahamar a ako ste zistili, ze je tam ta alergia, ked su testy negativne? Bola som sa spytat v lekarni, vraj pri UM netreba probiotika, lebo ich samotne mliecko obsahuje...espumisan mi kazali v nemocnici vysadit, vraj su od toho bolesti zaludka...kazdy vravi ibak, clovek nech sa vysomari...

lucia888
autor
23. feb 2022

@zuzzinkaa si velmi zlata, dakujem. Mozno budeme musiet len pockat a upravi sa to samo, ked sa dovyvija traviaci trakt...

lucia888
autor
23. feb 2022

@danielahamar prave ze ona doobedu vypije na 2 x ledva 40 ml...a preco by si nedavala rascovy odvar, ona je po nom uplne v pohode, spokojne dieta...vraj je to na vyprdkanie, aby sa vetry dostali von...a tym padom netreba ziadne kvapky

danielahamar
23. feb 2022

@lucia888 môjmu sa to ukazalo na koži v 3mesiacoch, tak isto aj teraz pred cca 2m., lebo sme mali prejsť na klasické UM. Ak sú črevá poškodené, čo v týchto prípadoch sú, treba ich zregenerovať, tak určite probiotiká, kedže mlieka na ABKM, nie sú klasické mlieka. Espumisan za mna nie je dobrý, aj mne osobne robí zle. Ak sa trafí mlieko, všetky bolesti brucha zmiznú behom niekoľkých hodín😉 takže netreba žiadnu rascu

happymom14
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danielahamar
23. feb 2022

@happymom14 mne povedala gastro, že s kozím mliekom pomaličky, nie všetky deti ho tolerujú, ak tam je podozrenie na bkm, ja som môjmu dávala kašu, ale až ked mal 11m. a len jedno balenie, ja som to nemohla ani cítiť😀

happymom14
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
murka2222
24. feb 2022

@danielahamar môj synček dojčeny tiež mal takú stolicu s kyslým zápachom u detskej sa alergia a intolerancia nepotvrdila. Stále problémy pretrvávajú, konečne sme boli na gastro má meteorizmus okolo epigastria a malé množstvo tekutiny v ľavom podbrusku v črevných klučkach. Bolesti bruška. Čakáme na ostatné výsledky,tak som zvedavá či sa niečo ukáže. Máme dnes 6 mesiacov. Podľa čoho viete že aj tak je to alergia?

danielahamar
24. feb 2022

@murka2222 mojmu sa to prejavuje na kozi a kysla stolica /to zas ma stredny/, je prinajlepsom laktoza, prinajhorsom zapal creva, medzi tym je niekde abkm

murka2222
24. feb 2022

@danielahamar ďakujem tak to som veľmi zvedavá či z krvi alebo stolice niečo ukáže

lucia888
autor
24. feb 2022

@happymom14 ja som pocula, ze az od roka sa moze...

lucia888
autor
24. feb 2022

@danielahamar tu rascu budem este trosku testovat...mozno naozaj nebude treba. Dnes vecer som jej sice dala tiez, no neviem, ci to malo efekt...nakoniec som aj tak musela odplynit rekralnou rurkou...vobec nechcela/nevedela zaspat kvoli tomu. My este mame aj reflux, takze niekedy fakt neviem, co skor...domacnost hore nohami, len okolo malej sa tocim, max stihnem poprat, aj to len jej veci

lucia888
autor
24. feb 2022

@danielahamar uvidime, ci sa nejako bude prejavovat, mozno to nema...

lucia888
autor
24. feb 2022

@murka2222 ani nevravte, ze este v 6. mesiacoch toto riesite, moja ma 6 tyzdnov...to fakt nema konca? Chudatka deti, take trapenia este len pridu na svet

martinuska
24. feb 2022

Tak u mna obom detom rasca a fenikel robili este vacsie problemy, vtedy ich viacej bolelo brucho.

happymom14
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
happymom14
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
murka2222
25. feb 2022

@lucia888 áno ešte teraz riešime. Lebo stále sa zdalo doktorke že to sú iba kolíky.

danielahamar
25. feb 2022

@lucia888 aj môj ma reflux, nie až taký, ale má a to už má 1r.2m., a veľa robí aj mlieko. Však uvidíte treba skúšať🌷

livetka
25. feb 2022

@lucia888 mame podobný problém. Malý má o týždeň 3 mesiace, keď mal 2 týzdne kupili sme kendamil bio natur na prikrmovanie v noci, tak sa vyhádzal ze sme skončili na kožnom, predpísali mu nutrilon HA, a od vtedy stolica iba cez rúrku a tmavo zelená lepkavá a zapachajúca extremne, bolesti bruška, boľavé puky, škvrkanie po črievkach, na to plač, časté ublikávanie, grganie, čkanie, do toho soplíky, sem tam kašel, no kolotoč. Kupili sme ešte nutrilon bez bielkoviny kravského mlieka kedze ja som na to alergicka ale nejaká extra zmena nenastala. Mali sme už aj predtým ešte Nutrilon AR ale ešte horšie bolo. spi na vyvyšenej polohe, bral bio gaju, teraz probiofix, coliprev nič, espumisan nič, simethicone nič, baby calm nič....vyskúšali sme už všetko, okupeme ho o osmej vecer a do polnoci, do jednej kedy ako kvikot. mame noci kedy ked už konečne v noci zaspi potiahne max tri hodiny a to sa vtedy tešíme a noci ako tá včerajsia, kedy od 18:30 spal do 01:45 po 10 min na rukach 2x, a medzi tým kvičal až sa zachádzal, potom konečne zaspal a o hodinu a pol bol hore a zase sa zvýjal, pučil, napínal a kvičal jak pavian. A keď počujem že to chlapci takto majú, treba iba vydržať tak ma ide poraziť. DR nám povedala nech mu už mlieko nemeníme, sme objednaní na gastro tak som zvedavá veľmi či niečo sa zistí, lebo to nieje podľa mna normálne toto. Skús si prečitať o tichom refluxe.

danielahamar
25. feb 2022

@livetka ako nechápem tých doktorov, keďže Vám vedie predpísať nutrilon digestive care, alebo aj neocate. Smutné, že sa takto chovajú k deťom a rodičom, že ich nechajú trápiť. Kedy ste objednaní na gastro? Ja by som mu okamžite zmenila mlieko, nečakala na žiadne gastro. Chuda dieta. Môj vystriedal 8mliek do 4mesiacov

livetka
25. feb 2022

@danielahamar o 2 týždne mame termín.
Lekári ako lekárnici, dnes ked som kupovala gastrotuss tak pani v lekárni že ved babatka plačú, to je normálne, a pokiaľ priberá tak čo.... Som si pomyslela svoje, niekedy mi je do plaču z tých ľudí