Chcela som sa opytat ake mate skusenosti s Beba Sensitive u tych deti ktorych trapi zapcha.My sme doteraz pouzivali Beba Optipro-Comfort doteraz sme snim nemali problemi az do minuleho tyzdna kedy maly zacal mat zapchy.
Pouzivame aj probiotika
my sme papali BEBU Sensitive asi 18 dni.Presli sme na nu z BEBA HA(mala ju uz aj v porodnici )bo asi po troch tyzdnoch zacala mat bolesti,zapchy,viacmenej klasicke koliky ale ako prvorodicka som bola hned z toho vysrata a myslela som si ,ze zmena mlieka to vyriesi.siahla som preto po BEBA Sensitive ale bohuzial bolo to este horsie,to malicke sa mi tolko naplakalo,ze mam zimomriavky este teraz ked si na to spomeniem a to ma uz 9 mesiacov.Takze som to riskla a vrátila som sa k BEBA HA a to peklo sa zmiernilo behom troch dni.nasadila som hned probiotika(aj do dnesneho dna ich uziva) aj Espumisan L a bolo to v ramci normy ok...malicka mala sice semtam bruchabolenie ale nebolo to to co mala z BEBA Sensitive-takze za nas NIE...bohuzial pokial nepridete na to PRAVE mliecko treba vyskusat aj ine a cakat na reakciu...
Maly bude mat 4 a pol,Bebu Sensitive nam odporucila sestricka u detskej
ja odporucam nutrilon omneo+sabsimplex a bio gaia 😉 moj mal tiez zapchu a bruchabolacky..
@pereczova Papáte už aj príkrmy? Lebo niektoré deti zapeká napr. varená mrkva. Treba si to odsledovať, možno skúsiť dať viac inej zeleniny, proti zápche je výborná slivková výživa alebo slivková šťava. To si neskúšala?
Ja mam mesacneho synceka, tiez papa len Bebu (najskor Ha a teraz optipro) a nam pomohlo jedine cajickovanie (cistu vodu nechce). Mame sunarek feniklovy a harmancek Hipp. Potom ako som mu zacala davat vela cajicku tak sa to spustilo ☹ mali sme aj bebu sensitive ale myslim ze to bolo len horsie ☹ skor este pomohlo ta bezlaktozova beba+probiotika biogaia+espumisan comfort (L je slabsi) a to cajickovanie a samozrejme cvicit pri kazdom prebalovani. Dr.nam odporucila dat maleho na šerblik tak ze ho opriem o moje telo a nozky mu drzim. Vraj taka poloha je najprirodzenejsia cloveku na vyprazdnovanie a nie ležmo. Skuste nieco z tohto mozno pomoze. Mna tiez strasne trapilo ked som ho videla jak place kvoli tomu ze ho v brusku vsetko tlaci ☹ drzim palce
ja som davala bebu pre syna a teraz sme na amilku a som viac spokojna.
@janickacrazy tiež ste mali z neho hnačky? my ho pijeme a pomohlo na zapchu lenže po tyždni sme začali mať riedšiu zelenu stolicu a dnes totalne riedku jak hnačku 🙄
@mirba Hej, presne tak zelené riedke a zapáchajúce, no hroza to bola. ☹
@janickacrazy a hneď po tej stolici ste prešli na ine mlieko? my tiež mame totalne riedku stolicu jak hnačka smradľavu 🙄 a neviem čo robiť či mu ešte davať tu bebu sensitive do pondelka kym sa poradime s lekarkou alebo isť kupiť ine mlieko? 😒
@mirba No čakala som tiež pár dní, či to neprejde, lebo doktorka mi kázala, že ho mám dávať minimálne 2 týždne, kým sa ukáže efekt, ale bolo to čím dalej horšie, tak som prešla na iné mlieko, konkrétne u nás Nutrilon HA a hned prvý den sa to zlepšilo oveľa, druhý den už bola takmer normálna stolica.
@janickacrazy chcem sa spitat prečo zle? Nám hu dal doktor na bruško ale zdalo sa mi že jej bolo viac do vracania. Ďakujem za odpoveď
@kikusa23 môj maličky pil BEBA discharge (pre predčasniatka) nejakých 5 týždňov, ako tak ju znášal...potom automaticky lekárka povedala aby sme prešli na BEBA optipro a hned začali zápchy, koliky, zvracanie prúdom (sme mysleli že máme reflux) , bez rúrky sme sa celý týždeň nevykakali .....tak nám doktorka predpísala BEBA sensitive, po 2 dnoch začal drobec krásne sám kakať, ale mal hrozne koliky nadalej, a zvracanie tiež neustupovalo, a po 4 dnoch užívania sme mali totálne smradlavé zelené hnačky..... toto trvalo 3 tyždne až sme skončili na gastre a tam povedali že reflux to nie je a máme kupiť obyčajný SUNAR, že prečo do nás trepe pediatrička len tu BEBU... tak som kupila SUNAR a po 2 dnoch moje dieťa vymenene!!! žiadne koliky, krásne kakanie bez rúrky, a zvracanie nikde a to až dodnes!!! takže za mňa BEBA hrozné mlieko, je ťažké na žalúdok, preto detičky po ňom hrozne zvracajú ,okrem toho je mazľavé a chutí hnusne... žiaľ každý organizmus je iný a preto veľa deťom nesadne......
@kikusa23 Moj malý mal z nej hnačky, zelenú zapáchajúcu stolicu, bolesti bruška, napínalo ho na zvracanie, proste bol nepokojný, zle spal, no všetko mu bolo. Po prechode na Nutrilon HA bol v pohode, iné dieťa.
Od porodnice domov sme boli na nutrilone,dostali sme koliky a maly sa mi prestal vyprazdnovat sam.Dr mi kazal prejst na nutrilon colics co na koliky nam pomohlo ale vyprazdnit sa stale nevedel sam ( nema zapchu lebo konzistencia stolice je taka ako by mala byt) tak som zo zufalstva kupila vcera beba sensitive ale dnes je malicky nepokojny,v kuse sa toci a place.Takze asi beba mu nesadla vobec.A to vcera vecer som mu pomahala rurkou pri kakani a stolica total zelena a smrad jak od stareho chlapa
@mirba prosím prečo ste skončili na gastre. A v akom týždni sa mám dieťa narodilo potrebujem dajaku radu môj doktor moc nereaguje potrebujú malej nabuchat váhu . Ale to sa má dokedy trápiť a ešte mala operáciu crievka. Stolicu má riedku ale nevie hu vitlacit. Kaká mi raz tmavo zelené riedke. A aký Sunar ste mali biely ?
@kikusa23 moj drobec sa narodil v 35 tyzdni s vahou 1990g , žiaľ nemala som mlieko a tak ho v nemocnici začali prikrmovať materskym mliekom od inych mamičiek, a mne predpisali potom na domov beba dischgarge to je mlieko na predpis predčasniatka s nizkou porodnou vahou,tu sme mohli piť len do 4 kg, v našom pripade cca 6 tyždnov...potom automaticky sme mali prejst na beba optipro, ale katastrofa , zapekalo, tak nam doktorka predpisala beba sensitive, po 2 dňoch konečne sam začal sam kakať tak nam doktorka predpisala dalsie balenie s tym ze to mlieko je bez predpisu veľmi drahe a viac nemože predpisať, že ak zbehneme na gastro tak na odporučanie toho može nam dalej predpisovať, okrem toho drobec zvracal cely cas z toho mlieka prudom, takže sme sa bali ze ide o reflux...na gastre malemu pozreli ultrazvukom bruško a zhodnotili že skuste mu dať obyčajny sunar a kedze neobsahuje probiotika tak tie extra dokupiť... a tak som kupila sunar premium a probiotika biogaia a po 2 dňoch obrovska zmena až dodnes neviem čo je to grcanie,bolesti bruška, a rurka do zadočku...,teraz mame 11 mes a 9 kg 😉... tie probiotika som davala necele 2 mesiace, potom po 3 mes som menila sunar premium za sunar komplex, a teraz mlieka striedam amilk, hipp probioticke a babylove.. zo sunaru nam nadherne priberal ako 6 mes mal 7 kg a potom ked už 3 krat denne papal prikrmy sa ta vaha stopla a priberanie veľmi spomalilo ...a koľko mesiacov ma malinka?
@kikusa23 u nás Sunar tiež zle bolo, jedine Nutrilon HA mi toleroval malý, skús
My máme Beba sensitiv a sedí nám malička je spokojná
NEODPORUCAM, za nas, skusame uz niekolko dni, place, bolesti bruska, vrkanie, nam sadol Babylove bio a Hipp, presli sme na to.
@pereczova Ja osobne mám skúsenosť negatívnu, priam katastrofickú s Beba sensitive u nás najhoršie mlieko aké sme skúšali. No každé dieťa je iné a sedí mu iné mlieko, takže u vás to može byť úplne inak. Aké staré je dieťa? Papáte už aj príkrmy či len mlieko?