Beba HA 1 od narodenia

milka1978
15. sep 2012

Ahojte maminky .... za chvíľku mám termín pôrodu a tak som sa bola informovať včera v lekárni ako to je s UM BEBA H. A. 1 od narodenia .... lekárnička sa ma pýtala, prečo chcem dávať dieťatku hypoalergénne mliečko .... vraj lekárnici sami nechápu prečo aj pediatry odporúčajú práve takéto mliečka keď podľa nich je lepšie dávať obyčajne klasické UM .... pri prvom bábu som kojila len mesiac a potom nám pediatrička predpísala práve BEBu H. A. a tak sme ani nad iným mliekom neuvažovali ... no lekárnička to odôvodnila tým, že keď dieťa začne jesť od 4. mesiaca nejaké šťavičky, zeleninku, ovocie a tak, proste všetko čo môže vyvolať alergie je väčšia pravdepodobnosť, že bude alergikom, kedže doteraz pil iba hypoalergénne mliečko .... aký máte na toto názor? je lepšie mliečko na predpis? alebo klasické UM .... samozrejme, že ak budem môcť kojiť tak nad UM ani nebudem rozmýšľať .... no radšej sa pripravujem aj na takúto alternatívu

strapco13
15. sep 2012

@milka1978 to ze sa prve dieta nepodarilo dojcit, neznamena ze pri druhom sa to nepodari
skus sa skontaktovat osobne s laktacnou poradkynou uz pocas tehu kontak je na www.mamila.sk ukaze ti ako spravne prilozit dieatko, ako dojcit tak aby sa laktacia naplno rozbehla a potom pomoze aj po porode, ak bude potrebne

liz_lemon
15. sep 2012

@milka1978 aj v porodnici sa dava detom nutrilon HA, a jeden detsky internista mi hovoril, ze tiez nechape, preco davaju detom prave toto mlieko, aj ked nemaju v rodine ziadne tazke alergie

luliu
15. sep 2012

@milka1978 Ahoj, obe moje deticky boli na HA BEBE a o inom mliecku by som ani neuvazovala. Este dnes moj skoro 2 rocny syn papa Bebu 3HA. A nemyslim si, ze by pitie takehoto miecka mohlo viest k alergiam - prave naopak chrani pred nimi. Samozrejme dieta, ktore nema sklon k alergiam moze kludne pit aj klasicke UM

milka1978
autor
15. sep 2012

@luliu aj môj prvý syn tiež pil len BEBU HA a po pol roku nám lekárka odporúčila, že môžeme postupne skúšať aj klasické kravské mliečko .... samozrejme polotučné .... a asi v 8 mesiaci sme pili už len kravske ... drobec mi z toho pekne piberal a kašičky sme robili iba z detskej krupice .... tie sa vedel ojesť a dodnes mu chutia

bianca
15. sep 2012

@milka1978 my sme davali HA mlieko koli tomu ze ja som astmaticka.Iny dovod nevidim jedine preventivny.Ak nemate v rodine ziadne zavazne alegie tak by som HA mlieko asi aj tak dala ale len pocas novorodeneckeho obdobia.My sme na klasicke presli po roku a na kravske az pred 3 rokom kedze sa chystal nastup do skolky a tam by jej Bebu isto nikto nezrabal.Mam dost vyhradeny nazor na kravske mlieko no mala ho nastastie toleruje celkom dobre

milka1978
autor
15. sep 2012

@bianca tak ja mam alergiu na UV žiarenie slnka a manžel má kožnú alergiu .... ale aj stara mama na alergie takže si myslím, že to bude pre bábo lepšie ak mudam HA mliečko ako obyčajne UM

stellamaris
15. sep 2012

@milka1978 ahoj moja,to Beba mliecko je preventivne doporucovane od lekarov,aby sa predchadzalo vzniku alergii u malych babätiek,aj moj syn pije Bebu mliecko,pretoze sa mesiac skor narodil a dostava ho v kombinacii s mojim materskym mliekom(cez den materske mlieko,v noci Beba). 🙂

milka1978
autor
15. sep 2012

@stellamaris aj môj prvý syn sa narodil skôr 2 týždne pred termínom ... a keďže som mala málo mliečka a do mesiaca som ho stratila tak sme ho od začiatku prikrmovali ... najskôr vypil moje mliečko koľko išlo a ešte vyťahal aj Bebu

stellamaris
15. sep 2012

@milka1978 aj ja mam svojho mliecka uz teraz menej a menej,to vypije syncek ako vodu ,takze ked zmizne uplne,Beba to isti.....

zulina9
14. okt 2012

My sme tiez na Bebe HA , najprv sme mali Nutrilon HA ale nevedel sa z neho vykakat, preplakal cely den! Beba nam zatial nerobi problem az na to ze si sem tam grcne ked sa veeeela nabumba.

milka1978
autor
24. okt 2012

@zulina9 s nutriolonom má veľa mamičiek problémy ..... a práveže bebu znášajú detičky veľmi dobre, no ako to v našom zdravotníctve býva tak jasné, že lekáry predpíšu Nutrilon, keď majú z neho "províziu" ako mlieko, z ktorého nemajú skoro nič alebo vôbec nič

tinka_21
10. dec 2012

Ahojte! Mám podobné úvahy ako @milka1987. Termín pôrodu veľmi blízko a síce veľmi dúfam, že budem môcť kojiť a nebude s tým problém, človek nikdy nevie... navyše, mám vianočný termín, a v tej súvislosti hrozí, že UM sa bude asi ťažšie zháňať, tak mi dnes bola vnuknutá myšlienka kúpiť jedno do zásoby, lebo 24.12.cestou z porodnice to bude asi problém 😉 Tých mliek je však toľko a skúseností mamičiek a ich detičiek neúrekom, a každému sedí niečo iné, tak ani neviem či a aké mám teda kúpiť.... Kamarátka, ktorá rodila pred rokom, mi vravela, že v pôrodnici u nás prikrmujú BEBOU HA (tú dávajú asi všetkým detičkám, bez ohľadu na alergie), a kedze mala málo mlieka, tak v tom pokračovala. Keďže ja aj budúci otecko sme alergici, tak asi tiež budem musieť malej dať HA... predpokladám... akurát teda či sa mám spoľahnúť na BEBU, alebo Nutrilon, alebo skúsiť ešte niečo iné? Cez Vianoce totiž bude asi problém radiť sa s detským lekárom, a zháňať konkrétny druh ked všetky obchody budú zatvorené... čo myslíte???

ivana2301
10. feb 2013

Ahojte mamičky.Dcerku som prestala kojiť zo zdravotných dôvodov a začala som s UM BEBA HA 1 nakúpili sme zásoby samozrejme v lekárni ale Nikolke nevyhovovala a prešli sme na Francuzke mliečko.Doma mi ostalo velké 800g balenie tak ak by mal niekto záujem na cene sa môžme dohodnúť.Budem rada ked to predám,lebo každá korunka sa zíde a načo to má stať v skrini.Je to úplne nové neotvorené balenie.napíšte do ip

monkaz
6. jún 2014

@ivana2301 mate este to mliecko Beba na predaj?

bubina7
10. júl 2014

Ahojky ja mam predcasne narodene dietatko 26t v nemocnici jej davaju HA Bebu v kombinacii z materskym ale nie mojim ja nemam. Chcem sa spytat ze ked bude mala uz doma moze mi jej doktorka predpisat HA bebu a ak ano na akom zaklade? Dakujem.

denisafono
10. júl 2014

@bubina7 dr urcite bude vediet co napisat ako diagnozu pre poistovnu, ze preco je UM na predpis, ale v tvojom pripade to nebude problem, uz to ze je predcasne narodena a ty nemas mlieko alebo nebolo mozne dojcit. UM sa predpisuje do 10mesiaca veku dietata, potom je len na tebe ci postupne prejdes na obyc alebo budes dalej kupovat HA.

bubina7
10. júl 2014

@denisafono dakujem velmi pekne.

simkaaaa
5. aug 2014

Maminky aj ja mám na predaj Bebu Ha 1 800g ..novú neotvorenú..exp.datum do 07.04 .2016 .. ak by ste niektorá chceli 🙂

@monkaz
@bubina7

monkaz
5. aug 2014

@simkaaaa a cena???

simkaaaa
5. aug 2014

@monkaz píšem vám IP 🙂

leho29
26. okt 2014

Ahojte . .ak niektora mate na predaj bebu ha1 .. napiste .. kupim :D . .dakujem

baba24
8. dec 2014

Ahoj mne sa v porodnici pytali ci som na nieco alergicka a podla toho mi dali pre maleho mlieko,ale ja som dojcila len ked bol strasne hladny tak mu dali umele.

lenkadenisa
18. dec 2014

ja by som BEBU HA nedala už bábätku, čo sme si my prežili ☹ bolelo bruško, nekakala, len cez trubičku, smradlavé zelené, hrozné plače pri prdkaní, aj zápach. kúpila som obyčajné DM Babylove 1 a mám vymenené dieťa! kaká sama aj 2x denne, pekné žltkasté, bruško nebolí 🙂 ale každé bábo je iné

superholka77
5. máj 2015

@ivana2301
Zdravím Prosím vás aka by bola cena toho mlieka Beba HA 1 800g balenie . ? Ďakujem

superholka77
5. máj 2015

Zdravím Prosím vás aka by bola cena toho mlieka Beba HA 1 800g balenie . ? Ďakujem
@simkaaaa

nikol61
25. máj 2015

Predam 4 ks. 800 gramove neotvorene balenia Beba HA 1 za vybornu cenu. Plus 20 ks. jednorazove nasadky na odsavacku soplikov ZADARMO.Popripade na dobierku alebo osobny odber.

natalia_isabel
29. sep 2015

@ivana2301 ahoj možno by som mala záujem o tú bebu tieto na fotke su v ponuke? tu su 400 alebo 800g? .. a na cene by sme sa ako dohodli ? 🙂 😝

ivana2301
29. sep 2015

@natalia_isabel je mi ľúto,ale príspevok čo som písala že ponukam bebu bol písanú v roku 2013. Takže už 2 roky starý . pekný den.

natalia_isabel
29. sep 2015

@ivana2301 pardon nevšimla som si 😉

lalia333
1. feb 2016

@nikol61 Dobry cena cena za bebu balik