Beba, France lait, Babylove a Hipp. Ktoré je naj?

zuzioli
11. mar 2012

žienky ake mate skusenosti s tymito mliečkami ?? poradte ... nutrilon ani hami nam dobre nerobi... teraz skušame babylove ale vela ho nevypije mala.. tak neviem čo dalej...

ludike01
11. mar 2012

Ahoj. Moja mala papka od narodenia Bebu a ziaden problem nebol...a podla mojho nazoru je aj najkvalitnejsia...

tvojezlatko
11. mar 2012

Nám chutilo france lait a aj si myslím, že je dobre ;)

yvetulka
11. mar 2012

@zuzioli mozno preto jej nechuti, lebo je to uz tretia chut za dva mesiace, pockaj, mozno si potrebuje zvyknut na chut, viem, ze nie je dobre ani vhodne, menit UM takym tempom. a ako zle robili nutrilon a hami? na babylove som pocula len same chvaly, nas rastol na sunare, ked som mala malo svojho, takze pil najprv moje a potom som ho doliala sunarom a chytil sa krasne hned na prvykrat, pije ho doteraz a nikdy sme nemali ziadne problemy.

kvaca
11. mar 2012

A koľko toho mliečka vypije? S tými značkami neporadím, môj je na Sunare Nutra Defence a skúšali sme tiež viac, toto bolo najlepšie. Ale čo sa toho množstva týka, ani môj nepil toľko, čo tam píšu v tabuľke na krabici. Je dosť chudý, ale on je taký typ, aj jeho tatino aj mamina boli ako deti takí. Inak je zdravý, priberá, prospieva a napreduje. Ciká, kaká a vidíš pokroky? Možno má iba menší apetít, iné spaľovanie, alebo treba kŕmiť častejšie. Alebo iný cumlík na fľašu. Niektoré deti potrebujú iný pomer vody a prášku, ako je doporučený, to ti poradí lekárka. Lebo ak je problém iba to, že máš pocit, že dcérka toho málo vypije, tak to nemusí znamenať, že je mlieko zlé.

mandragora22
11. mar 2012

@kvaca ahoj, to nutra defence je akej znacky, nestle? ci inej? dakujem

kvaca
11. mar 2012

Je to Hero. Tak ako klasický Sunar. Majú to napr. v Bille aj v Tescu. Aj v niektorých DM-kach som to videla.

lenocka23
11. mar 2012

@zuzioli pri starsom sme najviac pouzivali Bebu, pri mladsom od zaciatku Babylove... pri oboch sme skusali aj Nutrilon ale ani jednemu nechutil a vypluvali ho... suhlasim s @yvetulka ze nie je dobre tak casto striedat UM, no chapem ze ako cerstva mamicka sa snazis najst pre malu to najlepsie mliecko... 😉 skus pri momentalnom mliecku vydrzat dlhsie, ak mala prospieva, tak mozno naozaj nema velky apetit... mozes pripadne zmenit vsetko ostatne, cumlik na flasi, polohu pri papani... drzim palce

kvaca
11. mar 2012

@mandragora22 prepáč, nejako mi vypadlo označenie, pre koho je príspevok určený 😀 , takže ten príspevok 21:52 je samozrejme venovaný tebe

mandragora22
11. mar 2012

@kvaca aha dakujem 😀 😀 hero? to som este nepocula, a ake je to mliecko? je vonave? nezapeka z neho? ake su balenia? uvazujem o zmene mlieka, neviem sa rozhodnut, pije mi france, ale kedysi vypila bez problemov cca 200 ml a teraz vypije leda ak 120 ml (predtym pila nutrilon), ale smrdel mi velmi, tak som zamenila a akoby jej nechutilo, pritom mlieko je aj chutne aj vonave. pomaly mi vypije viac kravskeho, ako umeleho. ale ma 2 roky, tak sa to snazim este stale prestriedavat a neprechadzat cisto na krabicove mlieko. prave mi dochadza france, tak chcem kupit nieco ine. sunar jej chutil, ale vanilkovy, tak neviem, ci sa k nemu vratit, alebo kupit obycajny...boze tolko tych mliek na trhu, ze neviem, co robit mam 😀 😀

kvaca
11. mar 2012

@mandragora22 Jááááj, či smrdí ti neviem povedať, lebo mne smrdia úplne všetky umelé mlieka, vrátane obyčajného sušeného kravského pre dospelých a aj vrátane sójového. Nesmrdí mi len normálne tekuté mlieko 😀 Mne sa zdá, že je celkom ľahké na trávenie, lebo aj reflux má ten môj krpec a z tohoto grcá najmenej. A keď to občas skombinujem s troškou Nutritonu (stačí o polovicu menej, ako je v návode) tak je to dokonalé.Nezapeká. Nehrudkuje a pekne tečie cez cumlík. My sme skúšali Nutrilon (extrahované zlo), Bebu AR (nechutilo, ani nefungovalo ako AR) , obyč Sunar (OK, ale hrudkuje), raz z nutnosti aj France Lait (zapečený ako štolverka) a teraz máme tento Nutra Defence Sunar. Inak tá firma Hero vyrába aj ten normálny Sunar a celú radu (Sunarka, čaj Sunárek...)

adanaty
11. mar 2012

@mandragora22 možno ti to pomôže, je tam celé zloženie...držím palce 🙂
http://www.feedo.sk/shop/includes/get_pdf.php?i...

zuzioli
autor
12. mar 2012

@lenocka23 ahoj, no obyčajne ked sme pili hami tak mi vypila aj tych 130 - 150 ml a teraz len tolko :( tak preto neviem ..

kytykenka
12. mar 2012

ja nmam dvojicky 11 mesacne od narodenia sme papli Bebu teraz jeden papa babylove a podla mna je super velmi chutiii a cena je dobra

mandragora22
12. mar 2012

@kvaca
@adanaty jaaaaaaj baby, takze je to sunar? lebo nazov hero mi nic nehovori, cize je to vyslovene zo znacky sunar? alebo? 😅 😅 a este sa vas opytam. je to tiez nejak odstupnovane ten nutra defence sunar podla veku? moja ma 2 roky, preto sa pytam 🙂 a vdaka za odpovede.

sweetsuzi
12. mar 2012

suhlasim s tym co pisu dievcata, treba dat malej sancu nech si zvykne a pokial nema neake problemy s konkretnou znackou - ze ju zapeka, prehana, nechuti - tak pri nej vydrzat. Co sa tyka znacky my sme boli od narodenia na Bebe a ja ju mozem odporucat, nemali sme najmensi problem. Odkedy je Maxik uz vacsi tak striedame aj Babylove a aj ta je dobra, ale pre mensie babo je Beba lepsia lebo ma prebioticku kulturu. U vacsieho dietatka, ked je mlieko uz len doplnok stravy uz to az taku rolu nehra.

sweetsuzi
12. mar 2012

Joj a co sa tyka mnozstva, z toho si nic nerob ze ti nevypije vela, kazde babo je ine, niektore vypije viac ako je odporucane, niektore menej ale castejsie. Dolezite je aby bolo spokojne a prospievalo. Drzim palce 😉

adanaty
12. mar 2012

@mandragora22 áno je to odstupňované podľa veku, ak má tvoja malá 2 rôčky, tak pre ňu je vhodný Nutradefense 4...🙂

m.i.r.i
12. mar 2012

my sme na Hippe a ocenujem hlavne to, ze ma probiotika a je v BIO kvalite..ale tiez sme na zaciatku vyskusali viac druhov, lebo zas kazdemu dietatku aj chuti nieco ine....ja ale na Hipp nedam dopustit, ostalo nam doteraz...

zuzioli
autor
12. mar 2012

@m.i.r.i musim reagovať lebo aj ja mam problem s mliečkom... kolko asi mliek ste skusili a za jaku dobu ?? a kolko mesačne babo mate ?? ja mam 2 mesačnu dcerku a mame už tretiu značku

mandragora22
12. mar 2012

@adanaty
@m.i.r.i dakujem za typy aj odpovede! nieco z toho vyskusame! 😉

m.i.r.i
12. mar 2012

@zuzioli ahoj...no ja uz mam velkaca 2 rocneho🙂 My sme zacali prikrmovat umelym mlieckom ked mal 1 mesiac....a zacali sme myslim s klasickou Bebou...menili sme asi po 5 dnoch, lebo ho z toho strasne zapekalo, nemohol sa vobec vykakat, tak sme sli kupit Bebu sensitive aj Nitrilon comfort, su redsie a lepsie na koliky..Beba mu sadla lepsie, ale ani neviem v kolkych dnoch sme to menili..urcite tak po tyzdni najviac...tak to mu slo lepsie..ale potom som mala pocit, ze je stale hladny a to mliecko strasne smrdelo..tak nam lekarka poradila Humanu, to som ani nevedela ze take mliecko je..to mu islo dobre a papal to mozno aj mesiac...ale bolo to mliecko co nebolo lahko dostat, museli sme objednavat v lekarni a prisli nejake sviatky a nestihli to objednat, museli sme dat nieco ine..tak sme skusili Sunar a davali sme Sunar HA kvoli prdikom..a to mu tiez slo celkom slusne, sunar pil hadam aj 6 tyzdnov..ale strasne smradlavo a riedkozeleno z toho kakal...sme sa nad to povzniesli, lebo mu chutil a mal dobre travenie, ale predsa to len bolo HA..tak sme skusili medzitym aj normalny Sunar klasicky a neskutocne ho zapekalo..to mal take 4 mesiace...a vtedy sme az objavili Hipp...ani neviem preco sme o nom nevedeli skor, nejako som vsade pocula len o Sunare, Bebe a Nutrilone..tak kedze sme davali malemu priobiotika kvapky kvoli kakaniu a videli sme potom, ze Hipp obsahuje uz probiotika, tak sme skusili a malemu neuveritelne sadlo..krasne zacal kakat, ziadne bolesti bruska, chutne..tak od asi 4 mesiacov pije Hipp doteraz...a budem davat aj nadalej..medzitym Hipp presiel na to, ze spojil svoje Bio mliecka a probioticke mliecka do jedneho a tak je to v BIO kvalite s probiotikami a nam vyhovuje maximalne...ale kolko ludi tolko chuti a to aj babatka si vyberaju🙂

zuzioli
autor
13. mar 2012

jáj no dakujem pekne za radu 🙂

zuzioli
autor
13. mar 2012

@m.i.r.i jáj no super tak niesom jedina no čo tak skušam , a lekarka sa nehnevala že tolko skušate mliek???

m.i.r.i
13. mar 2012

@zuzioli videla som tu viac tem s takymto problemom a pravdupovediac, nasa lekarka nam napriklad sama hovorila, ze mame skusat, lebo kazde babatko je ine a tak ako ma aj kazda maminka ine mliecko aj tie UM mozu kazdemu inak sadnut...len samozrejme by som asi nemenila tak, ze 1-2 dni a uz zas dalsie, lebo aj ten traviaci trakt drobceka si musi trosku zvyknut..my sme vymenili tak po 5 dnoch najskor a aj to preto, ze mal velku zapchu a bolo mu zle, tak to som neriesila, ze ako rychlo menim..ked sa to hned prejavilo, ze mu nie je z mliecka dobre, tak ho nebudem dalej trapit..ale ked nie su nejake vazne prejavy, takk by som tych par dni pockala...lebo predsa je to nieco nove aj pre to babatko a jeho traviaci trakt sa prisposobuje spolu s nervovou sustavou...ale z vlastnej skusenosti viem, ze to bolo nahodou dobre, ze sme vyskusali viacere mliecka, videli sme, ktore malo na maleho aky vplyv

cecil36
13. mar 2012

@zuzioli nam najviac sadol Hipp combiotic nezapekal, pekne voni a malemu chuti. Nutrilon (vyskusali sme viac druhov nutrilonu) nas brutal zapekal. Sunar detto.

majusa2
22. mar 2012

ahojte, potrebovala by som poradiť. malý má presne 2 mesiace a keďže som nemala mlieko , len nejaké 2 týždne, tak sme na UM. mali sme nutrilon, potom franc.mlieko a skončili sme na hippe. na tom sme presne 2 týždne. zo začiatku sa zdalo že je super, ale posledné tri dni začal zle spávať, stále stone, skrúca sa a po pár hodinách sa vykaká. ono ho to nezapeká, má krásnu stolicu, teda aspom si myslím 😀 len kým to na neho príde tak má bolesti, plače a v noci riadne nespí. a dnes začal už aj grckať. nie všetko oblúkom, ale po každom papaní a niekedy aj hodinu po. predtým to nerobil. teraz neviem či mlieko zas vymeniť a ak áno za ktoré. alebo radšej počkať kým bude mať tri mesiace či sa to upraví. ďakujem za názory a rady 😉

majly11
22. mar 2012

aj pri prvom som bola na bebe aj teraz a je fajn...ale uz davame aj ryzove a kukuricne kasicky 😉 jablcko bananik