Beba Comfort 3 verzus Beba Comfort 4

22. jún 2023

Podla tých tabuliek s výživový mi hodnotami, mi 4ka prisla menej výživná, zato je vnwj kúsok viac vitamínov ale aj viac jódu, soli, fosforu, a nejaký niacin, florid, chlorid a meď, a kadeco co sa mi až tak nezda. Dcéra má aktuálne 20 mesiacov, stále však máme zásoby trojky, ktorú stále pije, na štvorku sme ešte neprešli a uvažujem že ešte ostane na trojke. Tie co dávate detičkam štvorku, alebo sa v tom kúsok viac vyznáte, je veľký rozdiel medzi tými mliekami? Ostali by ste na trojke ešte?

anavixy
22. jún 2023

Ja nevidim v tabulke na stranke nestle nijaky rozdiel 🤷🏻‍♀️ a vseobecne nie, nie je v pokracovacich mliekach nijaky vyznamny rozdiel, okrem mnozstva sacharidov (ten sa vyraznejsie meni zvacsa medzi 2 a 3), kludne moze byt dieta dva roky na tom istom cisle… nehovoriac o tom, ze vacsina znaciek ani nema 5 roznych cisel pokracovacich mliek 🫣 obzvlast v tomto “vyssom” veku, ked dieta konzumuje aj normalnu stravu, ma vitaminy, mineraly aj z inych zdrojov, tak ten prijem z mlieka je len doplnkovy. Pokial dieta stale prijima viac mlieka nez normalnej stravy, tak by som volila nizsie cislo. Uplne bez rozmyslania mozes dominat 3ku a potom ak chces, prejdite na 4ku, alebo kludne zostante pri trojke az kym bude pit mlieko 😬
A napr. nejaky niacin je vitamin B, meď je esencialny stopovy prvok🙃