Poradíte mi mám doma bábätko 1mesacnu aj tri týždne dcérku dávam jej UM Nutrilon ale vraca mi hustejšie bola som znou u lekárky ten týždeň tá mi povedala že u bábätiek je to normálne
My sme prešli na Sunar. Mojej nutrilon napr. nesadol. Ale moja negrcala, odmietala ho piť.
Hneď na začiatok: každé bábätko je iné, takže to čo funguje pre naše, nemusí pre vaše. My fungujeme tiež na Nutrilone, ale nie na klasickom ale profutura DUOBIOTIK. Neviem presne v čom je iné, ale malý to dostal v nemocnici, tak sme mu začali dávať toto a chutí mu. Občas aj náš trochu vygrckal, ale skôr to bolo vtedy keď moc rýchlo vypil svoju dávku. Keď sme prešli na cumlík s nižším prietokom, tak to prestalo. Samozrejme treba ho nechať odgrgnúť (niekedy aj 2x) a ak sa dá nedávať hneď po papaní do ľahu. Na základe tejto skúsenosti sme postupovali s cumlíkmi pomalšie ako sú odporúčania výrobcu. U Philips Avent sme aktuálne na č. 2 a 3 (zo 6) a malý má 4,5 mesiaca. Áno, papanie trvá trochu dlhšie, ale radšej tých pár minút obetujeme, než pravidelne riešiť grckanie.
My sme začali kendamilom, keďže mal reflux, prešli sme na nutrilon ar. Teraz ma skoro rok a pol a ma beggs mlieko alebo kravské
Keď vracia skôr dlhšie z mlieka ako mesiac, skúsila by som iné. Ak grcka po každom papani možno by som skúsila ar mlieko, pripadne je taka sranda na zahustenie mlieka. Ak len občas proste veľa spapa alebo sa nahlta vzduchu.
@sara967 moja malá tiež vracala z nutrilonu, prešli sme na HiPP combiotik 1 a super 🙂
@mirkakonik5 vracala hustejšie vám moja lekárka nechce jej meniť mliečko lebo priberá
Ešte som zabudol, že pri príprave UM treba dávať pozor, aby nepenilo. To znamená, že ho treba miešať, nie trepať. Keď pretrepané, tak malý zbytočne hltá veľa vzduchu, čo tiež môže mať za následok grckanie.
@sara967 Pokiaľ bábätko spapá toľko mlieka, koľko je odporúčané, občas sa stane, že niečo málo z toho vykucká. Treba ju nechať odgrgnúť, aby sa nahromadené vzduchové bubliny dostali von z tela.