VIete mi prosim povedat, aky je rozdiel medzi Allergy Care a Nutrilon HA? Ja som pozerala pribalovy letak a zlozenie je identicke...
Zaroven sa chcem spytat - malej som davala Nutrilon HA, do 3 mesiacov,znasala ho dobre. Po troch mesiacoch a po odporucani gastracky sme mali prejst na Nutrilon 1 z dovodu, ze HA nam uz nebol ochotny nikto predpisovat, lebo v rodine nie su alergie. Po prvych 3 davkach vsak malinka dostala exzem, tak sme sa vratili k Nutrilonu HA. Uz vyse tyzdna sme na HA mlieku ale ekzem neustupuje - skor stagnuje /nerozsiruje sa/. Desi ma vsak, ze na vecer je cervensi, vyzera hrozne...
Co myslite, je spravne sa vratit k HA mlieku alebo by sme mali radsej davat Allergy Care? Vyrastu deti z tejto dojcenskej alergie?
Vdaka za odpoved.
@januska33 v HA je nizsi obsah laktozy pre lahsiu stravitelnost a v Digestive Alergy Care je minimalny az ziadny obsah laktozy, je to bezlaktozove mliecko. Ja na tvojom mieste by som vyskusala ten Digestive, pravdaze na predpis, pretoze u malinkej to moze byt kozna alerg. reakcia na laktozu. Hlavne je vysetrenie na gastre.
prípravky HA obsahujú zvyškové množstvo alergénov, a preto sa nesmú používať pri preukázanej alergii na bielkovinu kravského mlieka! V prípade alergie odporúčame používať Nutrilon Allergy Care.
zdroj www.nutrilon.sk
okrem toho, HA mlieko obsahuje bielkoviny stiepene ciastocne, Allergy care obsahuje uplne stiepene bielkoviny
ahoj januska,
ten alergy care simozes aj sama v plnej vyske kupovat v lekarni, tiez tak robim, nam ho sice predpisuju na gastre, ale ten pocet baleni na mesiac nam nevyda, hoci mame uz dva roky, toto mliecko pijeme od 8. mesiaca a vyzera to tak, ze sme z toho este stale nevyrastli, je alergicky na BKM. pamatam sa ze tiez ked bol malicky, tak som ho dokrmovala s HA mliekom a ked som uplne prestala kojit tak som zacala davat obycajne mliecko, ze vsak naco, u nas v rodine nikto nie je alergik, lenze ako som nasadila to obycajne mliecko, dostal maly neskutocne hnacky, tyzden som ho trapila, lebo doktorka povedala, ze musi mat nejaku crevnu virozu, ze zmenou mlieka to urcite nie je. lenze ked ani po tyzdni hnacky neprestali, sama som mu zmenila iny druh obycajneho mlieka, lenze z toho ho zasa zacalo priserne zapekat, tak som opat skusala az som sa dostala k nutrilonu HA, sice prospieval pekne, grckal menej, ale stale to nebolo ono, az nam napokon uplnou nahodou zistili alergiu na BKM a odvtedy sme na alergy care.a vraj treba dietatko nechat nejaky cas, aby si telo oddychlo od alergenu a zacat mu ho podavat az neskor, ked to lekar schvali. tiez sme mali atopicky ekzem, lenze ten nam sposoboval banan a ked som na to prisla, tak som ho vysadila a odvtedy sa neobjavil....
januska, najprv bez prikrmov, ked sme fungovali iba na mliecku, tak mal po tvaricke take vyrazky, skor cervene bodky, nic hnisave alebo mokvajuce, jedna doktorka na detskom oddeleni, kde sme lezali na pozorovani kvoli inym veciam, mu spravila aj testy na BKM a potvrdila sa alergia, zacali sme teda pit alergy care a polepsilo sa, vyrazky zmizli, lenze potom sme zacali fungovat na prikrmoch, a potom sa mu na lickach zacali tvorit take velke cervene flaky, uplne mu horeli, pokozka sa mu mierne rozpukavala, rano to bolo celkom fajn, a postupom dna sa to zhorsovalo, chodila som na kozne, dali kortikoidne masticky, lenze tie som mu pouzila asi iba dva krat, po nich to zmizlo ale potom do tyzdna sa to opat objavilo, boli dni, kedy bol ten ekzem priserny, inokedy to bolo celkom ok, a niekedy dokonca vobec, preto som nevedela ze z coho to moze mat, kedze jedaval stale to iste, nic nove som mu nezavadzala. potom som tu na modrom koniku vycitala,ze nejakemu dietatku ekzem sposoboval banan, skusila som ho vysadit a do troch dni sa ekzem uplne stratil a odvtedy, uz je to vyse roka, sa neobjavil. z mojej skusenosti lekari neliecia atopicky ekzem, iba zmiernuju priznaky, ani sa nesnazia zistit, co ho sposobuje, je to na tebe, aby si pozorovala dieta a skusala zistit sama, na co moze byt alergicky, ja ked som dosla na alergologiu, tak mi povedali ze moje dieta je este prilis male na testy(mal vtedy 11 mesiacov tusim) a vysledky mozu byt tym padom skreslene....tak som skusala vysadzat vsetko od zaciatku, ale banan ma veru nenapadol, ten som vysadila ako posledny 😉 ak malo tvoje dietatko koznu reakciu na mliecko, treba zmenit...
Ja dávam sunar.. najprv sunar HA a teraz sunar alergy care... co som vyčítala, rozdiel je v tom, že alergy care je vhodný aj pri alergii na bielkovinu kravského mlieka/intolerancii, zatiaľ čo HA nie
toto by zaujimalo aj mna...