Netuším akú dávku dávať, kojenie sme končili na 60ml podľa vazenia, tak som aj nutrilon dala 60, bolo málo navýšil sme na 90ml no po týždni mám pocit, že je ta 90tka málo, malý síce pri krmeni zadriemka, fľašu vypluje sám ale po 10-15min spustí plač. Nebude 120ml umelého mlieka veľa na také babo? Syn váži cca 4,5kg
Drž sa navodu na Nutrilone alebo čo dávaš - je tam predsa napísané presné dávkovanie. Zase si ho zbytočne nevykrm. Z porodnice sme odchádzai na 40-60ml tak po troch týždnoch ta stovka dajme tomu je optimálna....ale podla mna je to individuálne. Ako sa ta uplne chapem - ja som mala taku ,,traumu,, pri kojení, furt som si nebola istá kolko vypije, či nie je dieťa hladné lebo po jedení revala a drahu vahu si ja koli tomu nekupim- aj preto som prešla postupne na flašu.
@suzy29 podla popisu 4,5kg, 2tyzd. babo moze mat v 6 davkach 670ml, to znamena ze 110ml priemerne... ale skusila by som to brusko a ked nic, tak davku kludne mozes zvysit 🙂
Može boliet bruško nemusí mať málo.viac ako 90 by som nedala.
Nebolí ho bruško, po každom jedení odgrgne 2x, 3x tak fajne a bruško mu prehmatavam, ma ho mäkké, že by nemalo byť boľavé, aj vetriky a stolicu ma ok, ďalší týždeň máme poradňu, tak uvidím čo povie pediatricka. No a hej, bojím sa toho aby som ho nevykrmila a zbytocne mu neroztiahla žalúdok. ...
Skús pomasírovať bruško a pohýbať nôžkami pred kojením aby sa mu črievka pohýbali trošku. A my sme zvykli ešte aj coliprev pridávať do mlieka. Bude dobre neboj.
bacha na to - 90 ml vody plus mlieko je 100 ml mlieka .. tak isto 120 vody plus prasok je 133 mlieka...
@suzy29 kolko krat krmis? ak ti sedi ten denny limit (670 podla navodu) tak davku nezvysuj, ja som (ked som musela dokrmit) dala radsej mensiu davku, ale castejsie som krmila.
ked mrnka, mozno che len dudlat, nie jest - upokojit sa tak.
Pije mi v priemere 650ml mlieka denne ... už sme si našli svoj rytmus. Ale ďakujem za všetky rady. 💝
@suzy29 na baleni mas davkovanie, drz sa toho.. ak je to malo daj viac... ale mne ked mala mrnkala/plakala takto po jedeni, bolo to vacsinou nie od hladu, ale od bruska.. bolo jej treba odgrgnut este alebo tak. A potom spala dalej.