Ako zistím, že umelé mlieko nie je dobré?

2008moto
5. apr 2015

ahojte mamičky.mám dvojmesacneho ddrobceka...od začiatku som ho dokrmovala lebo som nemala dostatok mlieka,V nemocnici nám dávali bebu hypoalergennu, pár týždňov to bolo dobré potom mi malý začal vracať prúdom aj Z nosa mu išlo tak sme išli do nemocnice tam nám dali bebu antirefluxovu napriek tomu že mu nepotvrdili reflux.Stále mal problémy so stolicou,aj tie kolíky máme A pred dvomi týždňami mi začal zase vracať také ako tvaroh...ale naša doktorka trvala na bebe ar...tak sme na vlastnú zodpovednosť prešli na france lait antantirefluxovu (keďže mu robili testy na kravské mlieko A laktozu A na šťastie nemá alergiu),podľa mňa je mu dobre aj mu veľmi chutí A už dávno mal kŕče (dodnes) A nevracia.pred týždňom začal strašne plakať A nevedeli sme ho utisit A mal príznaky že mu začali ísť zuby (slinta,pcha si ruky do úst,A má biele ďasná) odvtedy máme V každej plienke stolicu ale normálnu žltú A nie jak predtým kým sme mali bebu (zelenú A aj ho často zapekalo). Podľa vás to je normálne že má V každej plienke stolicu? Je to od zubov alebo od mlieka?prosím poraďte

ivet1371
5. apr 2015

To je ťažko posúdiť.skus probiotika dávať.a uvidíš či pomôže.

zabina27
5. apr 2015

neviem ti poradit ohladne mlieka, mala by to vediet pediatricka, ale myslim si, ze na zuby je este skoro, aj nas maly zacal cca v 2 mesiacoch cumlat ruky, ale skor preto, ze si ich objavil, tiez dlho slintal, lebo naucit sa prehltat slinky trochu trva, 2-mesacne to nevie, a zub prvy vysiel, ked mal cez 7 mesiacov... tak uvidis, ale myslim, ze zub to nebude. aj o stolici sa opytaj u doktorky, ale podla mna, pokial si myslis, ze ma problemy z mlieka, ze ho bolieva brusko, tak trvaj u dr na tom, ze nech ti poradi zmenu UM, nie zase bezhlavo skusat. my sme nemali ani koliky, ani reflux, take UM (znacka), ako dostaval v porodnici, davame v podstate doteraz, takze so zmenou UM nemam skusenost, hadam to niekto poradi 😉

caramelka555
5. apr 2015

Vyskusajte hami citlive brusko to pomaha proti grckaniu znamy to maju odskusane. Ale pravdu povediac ta Vasa doktorka sa my nejak nepaci a drobec ako prospieva pribera?

zuat
5. apr 2015

Aj nasa kakala skoro do kazdej plienky, az sa vyhadzala, tak sme zacali davat probiotika a odvtedy kaka tak raz za dva dni. Nam doktorka vravela, ze zelena stolica je hladova, akoze babo hladuje a ze by mala kakat take ako prazenicku..

evitka83
6. apr 2015

Moja mala zacala mat stolicu v kazdej plienke, ked jej vyzivovo nestacilo mlieko. Castejsie si pytala papat, bola skratka hladna. Ked sme presli na vyzivnejsie mlieko, prestalo to. Ale ona mala uz 5 mesiacov, tak silnejsie mliko mohl pit

tamaram283
19. apr 2015
Používateľ tamaram283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tamaram283.

Ja si tiez nemyslim, ze to je od zubov. Skor od mlieka a ako teraz? Uz lepsie? My sme na koliky používali kvapkz coliprev. Pomahali nam aj pri zapche. Po asi 4 mesiacoch kolika prestala a bolo dobre 🙂

helenanovakova
22. apr 2015

to netreba zisťovať, umelé mlieko nie je dobré. to je fakt. zahlieňuje etc. etc.

simca06022011
22. apr 2015

Skuste probiotika naozaj..., ak dobre davkujete mlieko a drzite dennu davku nemal by byt problem, skuste podkladat postel do vyssej polohy. My sme sem tam tiez vygrckali ako sa hovori aj "usami" mlieko ked ho mala doslova zhltla. Nepapa to velmi rychlo? Stolica moze byt kadejaka z umeleho mlieka. My sme po kazdej zmene stresovali a dokonca som bola s fotkou u lekarky :P to este asi nezazila. Brali sme iba tie probiotika (infants dophilus), ak zapekalo tak sme pocvicili nozkami. Ak sa mala pucila, tak sme ju ponosili... nemohla sa vyprdkat. Nemali sme ale AR mlieko, ale HA /nutrilon/.
Biele dasienka.. no na zubky je skoro, co povedala lekarka? Nemoze to byt iba povlak z mlieka? skus umyt maalemu pusu ked sa napapa, odrgne... ci sa mu to objavi hned, alebo pri refluxe alebo vobec...alebo co to je...
Jednou dobou si aj ona zurivo pchala ruku do ust a s mliekom ani zubami to urcite nic nebolo :P Zuby vysli az po 1 roku a s mliekom nebol ziadny problem, podla mna ak nie je zavazna reakcia, nemenila by som rozne znacky hala-bala... u nas sme presli iba na vydatnejsie a na vecer sme davali good night.. ale to je otazka 5-6m +

simca663
27. apr 2015
Používateľ simca663 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od simca663.

Umele mlieko je hold umele mlieko. PReto si treba nájsť aj správny spôsob ako ho krmit aby sa mu co najmenej vzduchu dostalo do bruska. Aj z nich moze byt nafuknuty, mat bolesti bruska, zvracat. Skus mi pridavat kvapky coliprev. Tie by mali pomoct aj na zvracanie, aj na koliku. Nam pomohli, mozem ich len odporucat.

katkasofi
27. apr 2015

Moja mala v troch mesiacoch vonku dva zuby...takze kto tvrdí že o zuboch to neni sa mýli....

22bosorka
1. máj 2015

odporucam probiotika, tym mu neublizis a nam davali v nemocnici bebu, ale potom sme davali iba nutrilon a ten mne pride lepsi

julia92
2. máj 2015

Ja len tolko, ze zelena stolica z UM nemusi byt hladova... Je o tom kadeco na nete a potvrdila mi to aj lekarka na gastre 🙂

A pokial ti babätko pribera, tak sa nemusis stresovat 🙂 Radsej nech ma stolicu castejsie ako keby sa nevedel niekolko dni vykakat.

filipka3
18. jún 2015
Používateľ filipka3 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od filipka3.

My sme si tiez presli obdobim, kedy sme dlho hladali vhodne mlieko a veru vsetko bolo..plac, zapchy, bolesti bruska aj stolica v skoro kazdej plienke. Trvalo to asi tak mesiac kym sma to ako tak utisilo. Takze s UM je to beh na dlhsie trate. Koliky sme tiez mali. Tam sme brali kvapky coliprev a dobre bolo po nich, takze tie ti na koliky mozem len odporucit.